Jest taki rodzaj ciastek, na który od czasu do czasu nachodzi mnie niesłychana wręcz ochota: Kokosanki. Klasyka polskich wypieków, królują na
kuron.com.plOstatnio w mojej kuchni króluje bakłażan, uwielbiam go i wiem, że teraz się nim przejem i porzucę go na jakiś czas. Jednak wykorzystałam bakłażana jak bazę
Niezły MłynekQuiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie
Kuchnia Prezydentowejwłaściwości znane były już starożytnym Egipcjanom. Panował u nich zwyczaj chowania naczynia z miodem razem z faraonami w ich grobowcach. Majowie używali go podczas swoich obrzędów. Grecy i Rzymianie piekli z nim ciastka dla uczczenia ważnych wydarzeń, a także wykorzystywali go w medycynie. Hipokrates uważał też, że miód zapewnia mu długowieczność. Nie można przy tym zapomnieć o Kleopatrze, która(...)Mieszamy najpierw drewnianą łyżką, a później wykładamy ciasto oraz resztę mąki na stolnicę/blat i zagniatamy. (W przepisie, który dostałam od czytelniczki jest uwaga na temat konsystencji ciasta. Ma być "gęste, jak na zwykłe bułki".) Jeśli po dodaniu całej mąki masa będzie się bardzo kleić, dodajemy jeszcze trochę. Po wyrobieniu, formujemy z ciasta wałeczki o średnicy
Ratunku obiadprzygotować... I kiedy mam wolny dzień, jak dzisiaj, robię to z największą przyjemnością. Pieczenie bułeczek sprawia mi ogromną frajdę - wyszukiwanie nowych smaków, które przypadłyby mu do gustu, odnajdywanie najlepszych proporcji, dzięki którym bułeczki będą mięciutkie i puchate. Tym razem poszłam do kuchni zupełnie bez pomysłu, i po prostu zmieszałam to, co wydawało mi się, że w bułkach(...)wlać resztę mleka, wbić jajko, dodać sól i suszone zioła. Zagnieść ciasto. Wlać oliwę, wyrobić gładkie ciasto (może się nieco lepić). Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto szybko zagnieść, podzielić na 10 równych części, z każdej uformować podłużną bułeczkę. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na noc. Wyjąć blachę z lodówki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDeser ombre. Ombre w deserach nawiązuje do trendu w koloryzacji włosów, które przechodzą od ciemnych do blondów przez ich różne odcienie. I taki cieniowany jest też
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: (szklanka 250 ml) Mąka pszenna szklanka Jajka 6 L Cukier szklanka Proszek do pieczenia łyżeczka Śmietanka 30 % 400 ml Galaretka truskawkowa Truskawki do
Kulinarne przygodySezon na szarlotki trwa. Ja bardzo lubię właśnie tę z poniższego przepisu. Dodatek polewy bardzo fajnie komponuje się z ciastem. Całość jest przepyszna. Jeśli wolisz cieńsze
Smaki Na Talerzu(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet z kurczaka pod pierzynką z młodej kapusty Kurczak to najczęściej wybierane mięso, które serwowane jest na obiad w wielu domach. Najbardziej popularnym
Przepiski.plPyszne racuchy z jabłkiem i marchewka według przepisu z kanału Słodki Smak Pasji. Rewelacyjne na siadanie lub kolacje. SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej szczypta soli 1
Pani M - kuchnia smakowita(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Soczysty filet z kurczaka zapiekany w piekarniku to idealny pomysł na smaczny obiad. Jest to mój ulubiony przepis, ponieważ mięso wychodzi bardzo mięciutkie
Przepiski.plMurzynek z truskawkami to proste ciasto, do którego wykonania nie potrzeba miksera, a jedynie kilka podstawowych składników, a w nich między innymi kefir, który wpływa na
Smakołyki BerenikiO tym, że kochamy serniki wiecie pewnie nie od dziś bo wspominamy ten fakt na każdym możliwym kroku 😎 Nie wszystkie nasze serowe poczynania znajdują się tutaj
Candy PandasJuż upiekłyśmy pierwsz ą część świątecznych ciasteczek. Wiele z nich trafi ł o do kalendarza adwentowego Emmy, reszta ciasteczek czeka na
La grande e la piccola cuoca