ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1300/2544)

Torcik Sachera 155

Bez względu na to czy czekolada jest słodka, gorzka, mleczna, z orzechami czy biała, rezygnujemy z niej z trudnością, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale w dodatku poprawia humor i samopoczucie. Proponuję dzisiaj bardzo czekoladowy torcik Sachera. Składniki; TORT 150g gorzkiej czekolady 1 50g  masła 150g cukru 5 jajek 150 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mieszamy i dodajemy do czekoladowego kremu. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i starannie  wymieszamy , by nie było grudek. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm. smarujemy masłem i posypujemy mąką , nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.C i w takiej temperaturze pieczemy ciasto przez około 35 minut do 40 minut.Wyjąć ciasto z piekarnika , zostawić do wystygnięcia

Gorący kąsek
Pancakes (bezglutenowe) 206

pszennych z dodatkowym bonusem czyli bez typowych przykrych odczuć diety glutenowej. Poniżej przedstawiam moją autorską "mieszankę" mąk na pancakes. Zapraszam. Składniki: 1/4 szklanki mąki gryczanej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 2 jajka (żółtka i białka(...)żółtka, z białek z odrobiną soli ubijamy pianę na sztywno). 3. Następnie wszystko łączymy za pomocą mieszadła. 4. Następnie białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z ciastem. 5. Smażymy na maśle, ale nakładamy łyżką nieduże kleksy ciasta, by nie było kłopotu z przekładaniem na drugą stronę. Smażymy króciutko. 6. Pancakes bezglutenowe nie będą tak puchate jak pszenne, ale również

Kawa z mlekiem
Waniliowy sernik z mango 165

tradycyjnym piecu bębnowym przez roast master’ow z dużym doświadczeniem. Ich wiedza i doświadczenie wyczuwalne są w każdej naszej filiżance. Wraz z rodziną miałam przyjemność spróbować 4 pysznych kaw od Caffe Perfetto: Caffe Perfetto Kamerun Santa – Blue Mountain – wspominałam Wam o niej już tutaj (klik) Naturalnie słodka, łagodna i bardzo aromatyczna. Idealna by pić ją bez dodatków(...)cukru pudru i soku z cytryny do smaku) Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Na spód piekarnika warto włożyć małą blaszkę wypełnioną do połowy wodą. Spód blaszki (u mnie kwadratowa 24×24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Boki smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i dokładnie miksujemy

Słodkie okruszki
Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe 75

chyba moja ulubiona kasza, super sprawuje się do obiadu czy rosołu, ale chyba jeszcze bardziej lubię ją spożywać na słodko. Brownie z kaszy jaglanej, bez mąki, bez cukru, bez jaj, bez mleka oraz produktów pochodzenia zwierzęcego. Bardzo smaczne, sycące, wilgotne. Mocno czekoladowe. Musicie spróbować, bo nie dość że pyszne, to jeszcze zdrowe :) Składniki na formę(...)gładka i nie będzie czuć kaszy między palcami. Dodać sodę oczyszczoną, krótko zmielić. Dodać orzechy i resztę owoców, wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-40 min w 170 st., piec do momentu aż wierzch ciasto się mocno zetnie. Nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe

moj przepis na
Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe 72

chyba moja ulubiona kasza, super sprawuje się do obiadu czy rosołu, ale chyba jeszcze bardziej lubię ją spożywać na słodko. Brownie z kaszy jaglanej, bez mąki, bez cukru, bez jaj, bez mleka oraz produktów pochodzenia zwierzęcego. Bardzo smaczne, sycące, wilgotne. Mocno czekoladowe. Musicie spróbować, bo nie dość że pyszne, to jeszcze zdrowe :) Składniki na formę(...)gładka i nie będzie czuć kaszy między palcami. Dodać sodę oczyszczoną, krótko zmielić. Dodać orzechy i resztę owoców, wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-40 min w 170 st., piec do momentu aż wierzch ciasto się mocno zetnie. Nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe   .pf-button.pf-button

moj przepis na
Rolada z białek 125

białek 1 mały cukier waniliowy 0,5szkl. zwykłego cukru 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5szkl. oleju 1/4szkl. ciepłego mleka szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem budyniowy: 700ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g 1 łyżka mąki pszennej tortowej 5 łyżek cukru ok. 150g masła Dodatkowo: 1 galaretka (u mnie(...)ubijając, wsypywałam partiami cukier zwykły i cukier waniliowy i ubijałam pianę, aż zrobiła się lśniąca. Mąkę tortową przesiałam z proszkiem do pieczenia do osobnej miski. Następnie do piany dodawałam na przemian porcjami mąkę, olej i mleko. Gdy ciasto było jednolite przełożyłam je na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem od pieczenia. Ciasto rozprowadziłam równomiernie po całej blaszce

Waniliowe Improwizacje
Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe 136

suszonej lub rodzynek 1/3 szklanki dowolnych orzechów posiekanych na drobne kawałki (u mnie włoskie) 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia Kasze wsypać na sitko o drobnych oczkach, płukać pod bieżącą gorącą wodą, do momentu, aż woda wypływająca z kaszy będzie bezbarwna, przelać wrzątkiem. W garnuszku zagotować wodę, do gotującej(...)gładka i nie będzie czuć kaszy między palcami. Dodać sodę oczyszczoną, krótko zmielić. Dodać orzechy i resztę owoców, wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-40 min w 170 st., piec do momentu aż wierzch ciasto się mocno zetnie. Nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe

moj przepis na
Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe 332

suszonej lub rodzynek 1/3 szklanki dowolnych orzechów posiekanych na drobne kawałki (u mnie włoskie) 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia Kasze wsypać na sitko o drobnych oczkach, płukać pod bieżącą gorącą wodą, do momentu, aż woda wypływająca z kaszy będzie bezbarwna, przelać wrzątkiem. W garnuszku zagotować wodę, do gotującej(...)gładka i nie będzie czuć kaszy między palcami. Dodać sodę oczyszczoną, krótko zmielić. Dodać orzechy i resztę owoców, wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-40 min w 170 st., piec do momentu aż wierzch ciasto się mocno zetnie. Nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe   listonic_type

moj przepis na
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 138

Dzisiaj zapożyczone ciasto jogurtowe od Zosi C.  Bardzo lekkie i wychodzi z brzoskwiniami, morelami, czy jabłkami (wszystkie opcje wypróbowane przeze mnie).  Osobiście mam ochotę również wypróbować truskawkową opcję :) W przepisie jest tabliczka białej czekolady, która nie jest konieczna ( moja obecna wersja jest bez czekolady), ale z 20ml większą ilością jogurtu. Zachęcam do testowania przepisu i jego "ulepszania(...)pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli   Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić z łyżką oleju w kąpieli wodnej. Ubijamy jajka z cukrem. Pod koniec ubijania idodajemyjogurt, cukier wanilinowy, startą skórę cytrynową, pozostały olej i mieszamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli przesypujemy do przygotowanej masy i chwilę mieszamy. Na końcu dodajemy białą czekoladę i mieszamy. Ciasto wlewamy

ChilliJemy
Mandarynkowo Kajmakowe Ciasto Biszkoptowe 167

Biszkopt:   3 jajka 1/2 szkl mąki (szkl o pojemności 200 ml) 1/2 szkl cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju kilka kropel esencji waniliowej 1 łyżeczka dowolnego budyniu w proszku bez cukru Masa jogurtowa z mandarynkami:    puszka mandarynek odsączonych z syropu 300 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej ! 1 galaretka pomarańczowa około(...)kajmaku orzechy posiekane na wierzch   Biszkopt 1. Jajka miksujemy  wraz z cukrem do białości i zwiększenia objętości, następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i esencją waniliową.  Biszkopt pieczemy w 180 stop przez 20-25 minut. Upieczony studzimy i przekrawamy w pół. 2. Wierzchnia warstwę biszkoptu zdzieramy, jeśli tego nie zrobimy masa nie będzie się

Gotowanie...to proste !
Focaccia z rozmarynem, tymiankiem i skórką cytryny – bomba aromatu 221

ciepłe mleko z drożdżami, oliwę i całość wyrabiamy przez 8 minut, hakiem do ciast drożdżowych. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne, jeśli za bardzo się lepi – dodajemy jeszcze odrobinę mąki, ale nie więcej niż 2-3 łyżki. Ciasto powinno być wilgotne, nie za suche.   Zostawiamy ciasto w cieple, pod przykryciem, do podwojenia objętości. Gotowe i wyrośnięte delikatnie wyjmujemy(...)oliwek – używając papierowego ręcznika lub szczeciniastego pędzla. Rozkładamy między nie porcje ciasta i formujemy równe, okrągłe placki, cały czas starając się jednocześnie zbytnio nie odgazowywać ciasta, żeby zostało jak najbardziej puszyste. Zostawiamy placki do podrośnięcia/napuszenia na 40 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 210⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Oba placki smarujemy mocno oliwą, bo to ona wytworzy chrupiącą

Karo in the Kitchen
Piernik staropolski dojrzewający 121

pieczenia. Przygotuj 3 blaszki do pieczenia o wymiarach 20 x 15 centymetrów, spody foremek wyłóż papierem do pieczenia i przesmaruj cienką warstewką masła (Jeśli posiadasz tylko 1 blaszkę, piecz w niej blaty piernika jeden po drugim, za każdym razem wymieniając papier do pieczenia i smarując cienko masłem. Podczas pieczenia 1 blaszki piernika, pozostałe części ciasta(...)u015bli posiadasz tylko 1 blaszk\u0119, piecz w niej blaty piernika jeden po drugim, za ka\u017cdym razem wymieniaj\u0105c papier do pieczenia i smaruj\u0105c cienko mas\u0142em. Podczas pieczenia 1 blaszki piernika, pozosta\u0142e cz\u0119\u015bci ciasta trzymaj w lod\u00f3wce).","text":"Przygotuj 3 blaszki do pieczenia o wymiarach 20 x 15 centymetr\u00f3w

ProstePesto.pl
KORZENNY CHLEBEK BANANOWY 131

  SKŁADNIKI: 60 g mąki gryczanej 60 g mąki owsianej 120 ml niesłodzonego mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 2 dojrzałe banany 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy

Marcepanowa kuchnia
Test piekarnika Elektrolux EOD3C50TX część 1. 73

wpychać ruszt do piekarnika bez ryzyka poparzenia się kiedy sięgamy po gotową potrawę. Pieczenie wielopoziomowe jest świetnym rozwiązaniem. Nie zabiera nam czasu pieczenie 3 godziny a 1 godzinę i mamy 3 różne potrawy. Wyświetlacz jest duży i bardzo wyraźny. Gałki do ustawień temperatury można chować po uprzednim nastawieniu zadanej temperatury i pieczenia. Montaż nie jest trudny(...)męża albo jakiegoś innego pana to zamontuje Szerzej opiszę moje obserwacje w następnej części mojego testu. Ogólnie sumując, nie zawiodłam się na tym piekarniku. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Piekłam już ciasto drożdżowe, piaskowe, sernik, pizzę i boczek. Do tej pory wszystko się wypiekało jak należy. Mam tylko dobrą radę, pierwsze wypieki robić z instrukcją obsługi. Instrukcja jest napisana w taki

Pieprzyć z Fantazją
Ciastka owsiane z bakaliami 181

wypróbować wersje ciastek bez masła, z miodem i bananami, ale na to przyjdzie pora, a dziś przepis, który został już sprawdzony, ciasteczka zasmakowały, więc już nie chciałam kombinować jak na pierwszy raz :) Składniki: 150 g masła 1 jajko 0,5 szklanki (95 g) cukru brązowego 150 g płatków owsianych górskich 1 łyżeczka proszki do pieczenia 5 łyżek(...)mąkę z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy sypkie składniki do masy. 4. Ciasto wyrabiamy aż będzie gęste i ładnie połączone. 5. Wstawiamy do lodówki na 20 min. Pieczenie: 1. Z masy formujemy kulki i rozpłaszczamy je delikatnie (mokrą ręką). 2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. (Mi ciastka zajęły prawie dwie blachy, myślę

Malowane smakiem

Proponowane wyszukiwania