Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki, zimne posypać cukrem pudrem. U mnie nigdy jeszcze tyle nie odstała - po 1-2 godzinach ląduje na talerzykach, wtedy ciasto jest jeszcze chrupiące a budyń lekko lejący (co widać na zdjęciach). MIŁYCH I SŁODKICH WALENTYNEK DLA WSZYSTKICH
Kto ugości moich gości?suszymy' bezę przez 50 minut. Studzimy 30 minut w uchylonym piekarniku a następnie wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Beza powinna być w środku mięciutka a z zewnątrz chrupiąca. 3. Czekoladową śmietankę ubijamy na sztywno. Przekładamy nią bezowe blaty. Na wierzchu rozmazujemy jeszcze łyżkę śmietanki i posypujemy okruszkami, które zostały na papierze do pieczenia. Smacznego! :) UWAGI: Barwniki spożywcze naprawdę mocno
My Culinary Artnależy wodę osolić wtedy łupiny nie popękają. Jeśli zaraz po ugotowaniu ziemniaki w mundurkach przelejemy zimną wodą , łatwiej dadzą się obierać. Pieczone ziemniaki w plastrach będą chrupiące jeśli przed położeniem ich na rozgrzany tłuszcz oprószymy lekko mąką. Smak ziemniaków nabierze walorów , jeśli podcas gotowania dodamy ząbek czosnku lub odrobinę suszonego kopru. Młode ziemniaki włożone
Przepisy i porady kulinarneSałatka z dwoma składnikami, których wiele osób nie lubi. Szpinak i wątróbka. Okraszone słodkimi pomarańczami i chrupiącymi pistacjami. Coś pysznego. Ja jako dziecko nienawidziłam jednego i drugiego a to dzięki stołówkom - najpierw przedszkolnej a później szkolnej. Podawano w nich szpinak rozgotowany na zielono burą breję bez smaku a wątróbka przypominała raczej twardą podeszwę w szarym, beznadziejnym sosie. Długo nie mogłam
Smaczna PyzaSurówka z kapusty pekińskiej to świetny dodatek do drugiego dania.Bardzo prosta i szybka do przygotowania.Surówka jest przepyszna,lekka,winna,kolorowa i chrupiąca dzięki dodatkowi marchewki.Marchewka pokrojona w cienkie paseczki dodaje koloru i uroku surówce,a świeżości dodaje cytrynowy winegret.Zawiera dużo wartości odżywczych.Patrząc na kapustę pekińską,aż trudno uwierzyć,że w tym blado-zielonym warzywie występuje beta-karoten.Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zrobić). Naczynie żaroodporne przykryć pokrywą, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 3 godzin (na każdy kilogram kaczki najlepiej policzyć niecałą godzinę). Jeżeli chcemy żeby nasza kaczka miała chrupiącą skórkę, to należy na 20-30 minut przed końcem pieczenia dźwignąć pokrywę naczynia i zwiększyć temperaturę
Passions hobbies lifesię uda bo ....nie może sie nie udać, tak po prostu bo cóż też tu nie może sie udać. Poczytajcie sami a że chleb jest prosty i ma bardzo chrupiącą skórkę musicie go popróbować. Zaczynamy pieczenie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieczeniu pączków, faworków czy oponek zostają nam białka. Możemy je zamrozić i wykorzystać za jakiś czas lub od razu zrobić takie pyszne i proste ciasteczka kokosowe. Chrupiące na zewnątrz a w środku pełne kokosu. Bardzo smakowały nawet mojej córeczce, która kokosu ponoć nie lubi. składniki: 4 białka (ok 150 ml) szczypta soli 200 g drobnego cukru 200-250 g wiórek
Monia miesza i gotujeKlasyczny i niezawodny przepis na małże duszone w białym winie z dodatkiem masła, cebulki i natki pietruszki. Podawane najczęściej z chrupiącą bagietką. Znane głównie we Włoszech (Cozze alla marinara) oraz Francji (Moules marinieres). Składniki: 1 kg świeżych oczyszczonych małży cebula 2 łyżki masła 100 ml białego wytrawnego wina pęczek natki pietruszki pieprz - ewentualnie Cebulę drobno pokroić. W głębokim garnku
wyzwania kuchennewyłączyć ogień. Flaczki powinny być dość gęstą zupą, właściwie daniem jednogarnkowym, o smaku intensywnym, pikantnym. Najlepsze są po kilkukrotnym odgrzewaniu, podobnie jak bigos. Podawać je z chrupiąca bułką lub świeżym chlebem. Lubicie flaczki? a jeśli nie to dlaczego
Codzienna kuchnia niecodziennaniskoglikemiczna,idealna dla ludzi z podwyższonym poziomem cukru we krwi. Sałatka swą świeżością nie tylko cieszy oko,ale jest bardzo smaczna.Orzechowy smak roszponki w połączeniu z soczystmi pomarańczami i chrupiącymi orzechami to wyborowe połączenie smaków.Zapraszam do przepisu. Składniki: roszponka 2-4 garście 1 pomarańcza orzechy nerkowca lub orzeszki pini 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!czosneczek i sobie doprawiam i mieszam, tym razem ot tak sobie wrzuciłam ogóreczka, bo miałam ochotę troszkę sobie pokroić coś dla relaksu :) Tak powstał sos, lekki, orzeźwiający i momentami chrupiący. Dla nas pyszny! A dla Was? Kto zrobi? :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Składniki
Blondynka Gotujemłynka pieprz kolorowy. Wykladamy na talerze.Posypujemy koperkiem. Dodajemy ser koryciński Czesławy Zarzeckiej z czarnuszką pokrojony w kostkę. Możemy podawać z grzankami lub chlebem typu włoskiego z chrupiącą skórką. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni