składniki: 200 g ciecierzycy, suchej 150 g puree z dyni 1 łyżka pasty tahini 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Domowy Smak Jedzenia*składniki: 250 g białego sera 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 3 łyżki posiekanego szczypiorku 4 rzodkiewki sól, ulubione zioło wykonanie: Serek dokładnie mieszamy
Domowy Smak Jedzeniarodzaju placki, takie jak tortille, podpłomyki, indyjskie chapati, naan, itp. Teraz eksperymentuję, a ten wynalazek uważam za bardzo udany ;) Takie placuszki świetnie zastępują chleb, można je posmarować i obłożyć czym się podoba, u mnie z domowym smalcem i kiszonym ogórkiem. Idealny zimowy zestaw ;) Składniki: pół szklanki ugotowanej czerwonej quinoy 1 szklanka mąki z żółtego grochu 5 łyżek rozpuszczonego klarowanego masła
Quinoa Raz!głowie. Chleb kojarzył mi się z czymś tuczącym i z pustymi kaloriami. A przecież pełnoziarnisty, żytni, razowy czy orkiszowy chleb to pomimo wszystko ważny element naszej diety. Węglowodany to nasza źródło energii! Jest wiele sposobów na wypiekanie domowego pieczywa. Przyznam się od razu, że żaden ze mnie ekspert w tej dziedzinie, a wręcz totalny laik. Ale obiecuję sobie, że pewnego
rabarbarowoZałączyła mi się większa świadomość związana z domowymi wypiekami i ze zdrową żywnością :) Moja nastolatka tylko jakaś oporna i zdrowe posiłki je wybiórczo ;) Chyba za późno
Szczęśliwa kuchniaZałączyła mi się większa świadomość związana z domowymi wypiekami i ze zdrową żywnością :) Moja nastolatka tylko jakaś oporna i zdrowe posiłki je wybiórczo ;) Chyba za późno
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSchab - idealny kawałek mięsa do wszelakiego typu domowych wędlin. Ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi blisko dużego miasta. Nie ma tutaj problemu ze zdobyciem
Poezja Smaków - blog kulinarnypełni skompletowanej kuchni. Super sprawdza się również na wyjazdach. Ja podobną używałam w czasach studenckich :) Lidl do 7 września Automat do pieczenia chleba Muszę przyznać, że poluję na taki od dawna. Świetny dla amatorów domowego pieczywa. Lidl do 7 września Garnek z kamionki Ładny, niedrogi. Świetnie się sprawdza w pieczeniu. Kaufland do 31 sierpnia Nakłuwacz do mięsa Nakłuwanie
Tradycyjna KuchniaUwielbiam przepisy, które mogę wykorzystać do wielu różnych dań. Jednym z nich jest uniwersalne ciasto drożdżowe, z którego możemy zrobić… wszystko. Lub prawie wszystko. Macie ochotę
Proste-przepisy.plChrupiący domowy chlebek, to jest to co uwielbiam :) Dodatek mąki żytniej sprawia, że chleb smakiem przypomina nam ten na zakwasie. Składniki na jeden okrągły bochenek: Zaczyn 250 ml wody + 2 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka cukru + 1/2 łyżki mąki 20 gr drożdży Ciasto 300 gr mąki typ 650 100 gr mąki żytniej 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy
Gotowanie...to proste !Domowe chlebki uwielbiam za ich zapach, smak i chrupiącą skórkę. Pamiętam przepyszny chleb mojej babci pieczony w chlebowym piecu na liściach kapusty.... ten smak i aromat do tej pory wspominam z utęsknieniem.... Sama do tej pory upiekłam zaledwie może 2-3 chlebki więc jestem początkująca w tej dziedzinie. Jednak ten wyszedł doskonały, chrupiący i pięknie pachniał. Do wypieku tego pysznego
Smakołyki Asizaletach domowego chlebka pisać chyba nie trzeba, bo są oczywiste. Ja bardzo lubię chleby na drożdżach, bo są szybkie w przygotowaniu, idealne kiedy nie chce nam się iść do sklepu. Taki świeży chleb zjadamy jeszcze ciepły, a najlepiej smakuje z samym masełkiem. Dodałam do niego czarnuszkę, ulubioną przyprawę mojego męża. Składniki: 225 g mąki pszennej 225 g mąki żytniej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKolejny chleb levain na codojedzenia, tym razem z mąką durum czyli semoliną. Bardzo smaczny chleb pieczony na pszennym zakwasie. Procedura pieczenia tego chleba być może wydawać
codojedzenia"Boczek faszerowany to moja kolejna propozycja na domową wędlinę. Pewnie niektórzy od razu powiedzą, że to nie dla nich, bo przecież boczek zazwyczaj jest tłusty
Wiem co jem"Święta coraz bliżej, czas więc pomyśleć o domowej szynce, która z całą pewnością będzie ozdobą naszego wielkanocnego stołu. Chciałabym dziś zachęcić do zrobienia jej nowym wypróbowanym
Wiem co jem