chleb pszenno-żytni z siemieniem (na drożdżach)

chleb pszenno-żytni z siemieniem (na drożdżach)

chleb pszenno-żytni z siemieniem (na drożdżach)

O zaletach domowego chlebka pisać chyba nie trzeba, bo są oczywiste. Ja bardzo lubię chleby na drożdżach, bo są szybkie w przygotowaniu, idealne kiedy nie chce nam się iść do sklepu. Taki świeży chleb zjadamy jeszcze ciepły, a najlepiej smakuje z samym masełkiem. Dodałam do niego czarnuszkę, ulubioną przyprawę mojego męża.  Składniki: 225 g mąki pszennej 225 g mąki żytniej 300 ml letniej wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli łyżeczka cukru 2 łyżki siemienia lnianego łyżka czarnuszki Mąki wymieszać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.