różyczki i ugotować na parze lub w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Pomidory z puszki, marchewkę, czosnek i ser zblendować na gładką masę, dodać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem, chilli i szczyptą gałki muszkatołowej, wymieszać i przelać do mięsa. Kukurydzę odcedzić przez sitko i wsypać do pozostałych składników. Całą masę zagotować. Na koniec dodać makaron i brokuł, wymieszać. W razie
Passions hobbies lifeczerwonej papryki 1/2 puszki zielonego groszku (u mnie to był groszek dwudniowy więc wykorzystałam resztkę, która mi została z robienia poprzedniego dania) kawałek dymki ze szczypiorem 1/2 żółtej papryczki chilli 2 jajka pieprz sól Najpierw rozmroziłam na patelni szpinak i go trochę odparowałam Następnie dodałam pokrojone w kostkę i plasterki (tak, jak na zdjęciu powyżej) warzywa Gdy się warzywa poddusiły
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam. Składniki: miąższ z 2 kg pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz ziołowy sól morska z chilli Miąższ miksujemy na papkę Przelewamy do małego garnuszka, doprawiamy i na małym ogniu gotujemy ok. 10 minut mieszając Słoiczki wyparzamy i zagotowaną, przemieszaną pulpę przelewamy do nich. Odwracamy do góry dnem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSiekamy kolendrę. Bierzemy głęboką patelnię, najlepiej wok. Na dnie układamy pierwszą warstwę warzyw (cebula, papryka). Druga warstwa to kawałki kurczaka. Jako trzecia warstwa - pomidory, posiekana kolendra i 6 papryczek chilli peperoncini. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i kostki (Jumbo, rosołowe). Garnek przykrywamy i dusimy 15 -20 minut na średnim ogniu. Czas zależny oczywiście od kuchenki. Później odkrywamy
Smaki Brazyliiśniadanie Potrzebujemy (na 5 muffinek) 5 kromek chleba tostowego 5 niedużych jajek 5 plasterków żółtego sera 5 plasterków pikantnego salami łyżeczka masła szczypiorek sól, pieprz (Opcjonalnie) słodki sos chilli Przygotowanie tych muffinek jest niezwykle proste i nie powinno zająć Wam dużo czasu. Wystarczy kilka kroków. 1. Nasmarujcie średniej wielkości kokilki masłem 2. Z każdej kromki chleba tostowego odetnijcie skórkę
Okolice PalnikaKrem pomidorowo-paprykowy SKŁADNIKI : Koncentrat Pudliszki - 3 łyżeczki 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 puszka pomidorów krojonych 1 pomidor świeży 1 papryka czerwona 1/2 papryki żółtej 2 łyżeczki sosu chili słodko- kwaśnego 1 łyżeczka ketchupu 4 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka oregano 500 ml wody
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinietypowej panierce, myślę że to połączenie smaków spodoba się niejednej osobie :) Filet z kurczaka w chrupkiej panierce SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 jajko 1 łyżeczka sosu chilli 2 szklanki płatków kukurydzianych tłuszcz do smażenia papryka słodka sól pieprz kolorowy sos sojowy ciemny (łyżka) 200 - 300 g mieszanki warzyw chińskich
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipizzy: kalafior średniej wielkości 1jajko 0,5 szklanki sera żółtego 1 płaska łyżeczki bazylii 1 płaska łyżeczka oregano sól, pieprz Dodatki do pizzy: 1 cebula 1 czerwona papryka papryczka chilli (bardzo drobno pokrojona) boczek pokrojony w kostkę ser żółty Kalafior dzielimy na różyczki, odcinając twarde części. Rozdrabniamy go w malakserze lub ścieramy na tarce. Otrzymamy coś na kształt drobnego ryżu
Salonik smakówSkładniki: jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 2 łyżki,papryczka chilli suszona 2 małe, kucharek 1 łyżeczka mąką pszenna 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, por 1 średnia, pieczarki 8 średnie, parówki cienkie 3 sztuki przygotowanie muffinek warzywnych było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania
W Mojej Kuchni Lubiępaprykę słodką, kolendrę dodajemy posiekaną cebulę. Przekładamy paprykę dodajemy łyżkę octu balsamicznego, cukru i dusimy do całkowitego zgęstnienia. Jeżeli lubicie ostre smaki, możecie, zamiast papryki słodkiej użyć, ostrej, albo chilli. Rybę smażymy od strony skóry, na maśle klarowanym, na patelni, którą można wsadzić do piekarnika. Gdy skórka się zrumieni na wierzch ryby wykładamy czatnej i wkładamy na 10 minut
BaRepasSpotykam się z przyjaciółmi, chodzę do kina i jeżdżę na rowerze. 9. Gdyby jakaś potrawa odzwierciedlała Twój charakter, to co by to było? Coś z lekką nutką chilli na pewno ;) 10. Jaka jest Twoja pierwsza myśl, gdy budzisz się rano? "O matko ile rzeczy mam do zrobienia..." hehe ;) 11. Podaj przysmak kuchni regionalnej skąd pochodzisz? Pochodzę
Kolejny blog o gotowaniudente kilka sztuk brukselki - ugotowanej al dente kilka sztuk rzodkiewek roszponka boćwina 100 ml śmietany kremówki 5 łyżek musztardy sarepskiej pieprz gruboziarnisty sól czosnek granulowany bazylia suszona pietruszka suszona chilli w płatkach oliwa Polędwice smarujemy oliwą i przyprawiamy pieprzem , bazylią , czosnkiem , pietruszką oraz solą i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin . Śmietanę mieszamy razem z musztardą .Boczniaki kroimy
na gazieKontakt na FB oraz jego prywatna strona . Jest on autorem przewodnika po SRI LANCE FOOD Katarskie linie dbają o pasażera Ananas w panierce z suszonego Chilli - pychotka Orzeźwiające kokosy i egzotyczne Rambutany To jest dopiero Ice Tea Lemon U nas nigdy nie będą tak smakować :( SRI LANKA MEMORIES
ClauditteMissCookingłososia wędzonego 200 ml śmietanki 30% natka pietruszki 1 cebula 40 ml białego wina wytrawnego oliwa z oliwek pieprz i sól imbir w proszku pieprz cytrynowy makaron tagliatelle chilli Oryginalna wersja tego dania : "Doradca Smaku" odc. 8: Tagliatelle domowe z wędzonym łososiem i żubrówką Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię dodajemy oliwę i posiekaną w piórka cebulę. Smażymy, aż cebula
ClauditteMissCooking