szynkowar-łopatka z czosnkiem niedźwiedzim...

szynkowar-łopatka z czosnkiem niedźwiedzim...

szynkowar-łopatka z czosnkiem niedźwiedzim...

Składniki: łopatka bez kości 1 kg, czosnek niedźwiedzi Royal Brand 4 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka MARYNATA: woda 1,5 litra, sól peklowa 3 łyżeczki, papryczka chilli 1 suszona, ząbki czosnku 6 sztuk, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki marynatę zagotować bez soli i wystudzić, wtedy wsypać sól i wymieszać ładny kawałek łopatki bez kości włożyć do marynaty na 3 dni i ze 3 razy dziennie obracać mięso - powinno być całe zanurzone w wodzie następnie wyjąć z marynaty, natrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.