cebula - 11518 przepisów (strona:282/768)

Kotlety mielone z serkiem topionym 215

Mielone wcale nie muszą być nudne. Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 serki śmietankowe Hochland 1 szkl otrąb pszennych 1 jajko 5 łyżek mleka 1 cebula 2 ząbki czosnku bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Sałatka warzywna z ogórkami małosolnymi 205

prosto z krzaczka i ogórki małosolne. To smak, który pozostaje w pamięci. Składniki: 4 małe młode ziemniaki 3 duże młode marchewki 2 jajka 4 ogórki małosolne 1 duża młoda cebula 1/2 szklanki groszku prosto z krzaczka 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej średni słoik majonezu pieprz sól Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo(...)obieramy i kroimy w kostkę. Wyłuskany groszek gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę. Ogórki małosolne kroimy w kostkę bez obierania. Pokrojone składniki umieszczamy w misce, solimy, pieprzymy, dodajemy musztardę i majonez. Całość mieszamy. Smacznego. Zobacz również: Ogórki małosolne

Smak mojego domu
Leczo z makaronem penne 171

przygotowałam warzywne leczo, idealne na słoneczne dni. :) Składniki: 1/2 średniej cukinii 1 pomidor 1/4 czerwonej lub żółtej papryki  1 średnia marchewka  2 średnie pieczarki  1 mała cebula 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz cayenne, pieprz, zioła prowansalskie, koperek   50g makaronu penne olej Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa dokładnie(...)myjemy i osuszamy. Marchew obieramy, a pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę. Czekamy, aż się zeszkli i dodajemy pozostałe warzywa. Dolewamy trochę wody i nakrywamy przykrywą, aby wszystko się dusiło. Jeśli woda odparuje dolewamy kolejną, aż do miękkości warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Smażymy jeszcze przez chwilę. Gotowe danie przekładamy

Truskawkowa Fiesta
Placki z tuńczyka. 135

zostaną pewnie na lata. Polecam :) Składniki: (na około 6 sztuk) 2 puszki tuńczyka kawałki w oleju roślinnym Grall 1 jajko 3 płaskie łyżki otrąb lub bułki tartej 1 mała cebula 4 łyżeczki serka kanapkowego z ziołami 1 łyżka soku z cytryny bazylia sól, pieprz     Przygotowanie: Tuńczyka odsączamy z oleju, wrzucamy do miski, dodajemy serek oraz drobno posiekaną cebulę

Symfonia smakowa
Łazanki z czerwoną kapustą 117

jedzenia...Ostało nam się czerwonej kapusty ,więc trzeba było wykorzystać. Łazanki są zawsze pyszne. Składniki 500 g czerwonej kapusty 200 g makaronu łazanki 200 g surowego wędzonego boczku duża cebula łyżka masła sok z cytryny sól ,pieprz liść laurowy Przygotowanie   Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby(...)uzupełniamy płyn). Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty (osączonej z płynu). Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła ,razem z makaronem dodajemy do kapusty. Całość lekko podsmażamy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny

R'n'G Kitchen
Krokiety z kapustą ,pieczarkami i serem żółtym 151

Krokiety lubimy ,prawda? Składniki 1/2 główki (małej) kapusty białej sól liść laurowy cebula łyżka masła 250 g pieczarek pęczek koperku 100 g ulubionego żółtego sera Naleśniki: 2 jajka 5 łyżek mąki 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej Panierka: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Kapustę szatkujemy ,zalewamy 100 ml wody ,dodajemy liść laurowy ,sól i dusimy(...)miękkości (w razie potrzeby dolewamy wody lub osączamy z nadmiaru). Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki ,odparowujemy z nadmiaru płynu ,ostudzamy. Dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i startym żółtym serem. Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką ,mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę ,mieszamy. Naleśniki smażymy

R'n'G Kitchen
Botwinka z dodatkiem szczawiu 145

młodych buraczków. Dodałam do niej trochę szczawiu dzięki temu ma piękny kolor i lekko kwaskowy posmak. składniki: 1 kg botwiny (młode buraczki i łodyżki) 2 l bulionu drobiowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 garście szczawiu 6 łyżek śmietany kwaśnej 12 % 3 łyżki mąki garść posiekanej natki sól Młode buraczki pokroić w plasterki, łodyżki pokroić na małe kawałaki. Czosnek pokroić(...)plasterki a cebulę w dużą kostkę. Wszystko przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości. Gdy buraczki będa już miękkie dodać pokrojony szczaw i gotować jeszcze 5 minut. Dosolić do smaku jeśli potrzeba. Następnie zupkę zabielić. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru z zupy. Wlać do zupki, dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i zagotować.  Polecam też: Zupę

Monia miesza i gotuje
Zupa z bobem, fasolką szparagową i ziemniakami 147

razem jest to zupa w towarzystwie fasolki szparagowej i ziemniaków Składniki: - 500 g bobu - 290 g ziemniaków - 280 g fasolki szparagowej - 1 l bulionu mięsnego lub warzywnego - 1 cebula - 1 łyżka masła - kilka gałązek kolendry Składniki dla 2 osób Jeżeli nie mamy bulionu to najpierw go gotujemy według własnych upodobań – albo mięsny albo warzywny My do przepisu wykorzystaliśmy bulion mięsny(...)płuczemy i wrzucamy na gotującą się wodę, lekko solimy i gotujemy ok. 15 minut. Po ugotowaniu bób studzimy i obieramy ze skórki. Teraz w rondelku topimy masło i wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebulka nam się zeszkli dodajemy fasolkę szparagową żółtą (fasolkę myjemy, odcinamy z niej końcówki i kroimy na 3-4 części). Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę

Kuchenne Wariacje
Kolteciki z kaszy jaglanej i cukinii 146

rano podwójną porcje kaszy jaglanej, część zjedliśmy z owocami na śniadanie, resztę wykorzystałam do kotletów. Polecam! Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 średnie cukinie 2 małe marchewki 1 cebula 1 łyżka masła ghee zielona pietruszka kawałek parmezanu sól, pieprz 3-4 łyżki bułki tartej 1 jajko bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia Wykonanie: ugotuj kaszę jaglaną(...)przepisu . Przestudź cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i  zeszklij na maśle cukinię zetrzyj na grubych oczkach tarki jarzynowej, posól. Poczekaj, aż puści sok i odciśnij nadmiar soku na sitku. Marchew obierz i zetrzyj również na grubych oczkach tarki jarzynowej, następnie kawałek parmezanu połącz kaszę jaglaną z odciśniętą cukinią, marchewką, parmezanem, przyprawami i jajkiem. Dodawaj stopniowo do masy bułkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Flaczki z boczniaka 187

niczym nie ustępują swojej oryginalnej wersji. Są proste w przygotowaniu i polecam każdemu spróbować! Składniki Wywar warzywny, lub mięsno-warzywny 3-4 kapelusze boczniaka Jedna duża lub dwie mniejsze cebule Marchewka, pietruszka, seler Łyżka masła Przyprawa do flaków Sposób przygotowania Boczniaki umyć, odkroić stwardniałą nóżkę, a kapelusze pokroić na cienkie paski. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę pokrojoną

Mr. Taste
Kanapka z tuńczykiem i jajkiem 189

może być i wodzie i w oleju jak kto lubi) -jajko ugotowane na twardo -łyżeczka majonezu -łyżeczka masła -bułka pszenna ok 100 g -kawałek papryki ok 50 g -troszkę cebuli -sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kanapkę z tuńczykiem podobnie jak inne kanapki przygotowuje się dosyć łatwo - w skrócie przekrój bułkę i włóż wszystkie składniki do środka. W wersji rozszerzonej: posmaruj(...)bułkę masłem, rozłóż równomiernie tuńczyka, połóż na nim pokrojone w plastry jajko i posmaruj je lekko majonezem. Na górę połóż paski z papryki i pokrojoną w piórka cebulę. Posyp lekko od góry solą i pieprzem, zamknij bułkę. Bułka może być dodatkowo podpieczona w piekarniku do lekkiej chrupkości. Koszt: 5.00 zł Wkrótce kolejne przepisy

Tanie przepisy studenckie
Chłodnik marchewkowy z nutą pomarańczy. 162

domu na gorąco, jak i wersja na zimno. Połączenie marchwi, pomarańczy, cynamonu i nuty pietruszki ...chyba już nic więcej nie trzeba pisać :) SKŁADNIKI : 4 średnie marchwie  1 małą cebulę  pęczek natki pietruszki (wedle uznania) 3 szklanki bulionu drobiowego  sok z 2 pomarańczy  1/2 łyżeczki cynamonu sól do smaku biały pieprz do smaku   SPOSÓB WYKONANIA(...)Marchew umyć, ugotować, obrać, pokroić w plastry. Cebule pokroić w kostkę, pietruszkę umyć posiekać. Warzywa zmiksować, dolewając wyciśnięty sok z pomarańczy oraz bulion. Zupę doprawić przyprawami. Schłodzić, zajadać :) Prosto smacznie a na takie upały idealne. Bulion drobiowy gotuję na skrzydełkach lub innych częściach rosołowych, wedle uznania. Smacznego

Basia w kuchni
Kuskus z bobem i pieczarkami 160

wyglądzie, dzięki czemu będzie odpowiednia na dłuższe biesiadowanie :) Sycąca, pożywna i bardzo smaczna. * kuskus- 1 szklanka * bulion warzywny- 1 i 1/2 szklanki * bób- 250 g * pieczarki- 500 g * cebula- 1 duża * czosnek- 2 duże ząbki * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * olej ryżowy- do smażenia Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać posiekany czosnek oraz pokrojone

Kraina Miodem Płynąca
Tabbouleh sałatka arabska 333

wyciągnie ona cały sok z innych składników. Zobaczycie jak pięknie napęcznieje. Sałatka bardzo orzeźwiająca i lekka. Składniki: 800 g pomidorów 800 g ogórków 1,5 szklanki oleju 1 duża cebula 1 garść posiekanej natki pietruszki 1 garść posiekanego estragonu 10 listków mięty 300 g kaszy kuskus sok z 2 cytryn sól pieprz Wykonanie: Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić(...)kostkę. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. wszystko razem wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, olej, estragon,posiekaną miętę i wyciśnięty sok z cytryn. Wszystko wymieszać. Na koniec wsypać surowy kuskus i jeszcze raz wszystko wymieszać, przykryć i odstawić na 2 godziny. tabbouleh sałatka arabska

O kuchni z uczuciem
Młoda kapusta z pieczarkami 201

smaki z jej udziałem :) *kapustę podałam na talerzu z serii ANTONIO 1 główka  młodej kapusty kawałek masła ( 5 dag) + do pieczarek 50 dag pieczarek 1 duża cebula 3 gałązki koperku 1 łyżka mielonej suszonej włoszczyzny 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego Sól  i pieprz biały do smaku Kapustę myję i drobno szatkuję. Przekładam do garnka, dodaję masło, suszoną(...)włoszczyznę,  pół łyżeczki soli i pieprz cytrynowy.  Wlewam szklankę wody i duszę do miękkości i odparowania wody. Pieczarki i cebulę obieram, kroję w plasterki i duszę na maśle.   Jak odparuje płyn, przekładam do kapusty. Mieszam całość.  Na koniec dodaję posiekany koperek i doprawiam do smaku. SMACZNEGO!!! ERNESTO -polecam ;) KLIK Moje ulubione sery w super cenie

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania