Cake pops to nic innego jak rodzaj ozdobionej bajaderki na patyku. Ostatnio stają się bardziej modne niż cupcakes. Pierwszy raz zobaczyłam je na blogu Bakarelli, która jest mistrzynią w robieniu najbardziej wymyślnych cake popsów. Te wdzięczne ciasteczka są niezwykle proste w wykonaniu. Jedyna trudność to zdobienie, które jest niestety bardzo czasochłonne. No ale dla takiego efektu warto się trochę pomęczyć(...)kłopotów przy jedzeniu (połączenie krem+dziecko, hmmm chyba wszyscy wiemy jaki jest wynik :D) Zachęcam wszystkich do spróbowania i uwolnienia swojej kreatywności. Czekam na linki z efektami Waszej pracy !! CAKE POPS Składniki na około 35 sztuk · około 450 g ciasta (ja użyłam Brownie upieczonego w blaszce
Mania GotowaniaCake pops to ciastka na patykach, które wyglądają jak lizaki. W smaku i wykonaniu przypominają bajaderki. Podstawowy przepis składa się z pokruszonego ciasta połączonego ze spoiwem w postaci dowolnego kremu do tortu, nutelli, masła orzechowego lub dżemu. Wszystko oblane jest czekoladą i udekorowane kolorowymi posypkami. Świat oszalał na punkcie słodkości na patykach, które rozsławiła Bakerella, autorka książki w całości poświęconej(...)takim "patyczakom". Warto też zajrzeć na jej stronę internetową, gdzie znajdziecie kopalnię inspiracji. Przepis na moje pierwsze cake pops pochodzi ze stony Mojewypieki.comSkładniki:400 g suchego ciasta, pokruszonego (babka piaskowa)120 g serka mascarpone80 g Nutelli200 g czekolady mlecznej100 g czekolady białej2 łyżki olejukolorowe posypkipatyki do lizakówPrzygotowanie:Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy.Ser mascarpone mieszamy
Smakowity Blog KulinarnyPyszne, ciasteczkowe kuleczki, które robią wrażenie nie tylko na dzieciach, czyli - CAKE POPS. U mnie w wersji czekoladowej. Miłej zabawy, bo tak najlepiej opisać przygotowania Cake Pops :) Składniki na 12 sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała(...)wtykamy w środek schłodzonej kulki i znowu do zamrażalki na kolejne 10 minut. Wyjąć kuleczki, zanurzając każdą w przygotowanej czekoladzie, pozwolić nadmiarowi czekolady spłynąć i od razu dekorować. Gotowe cake pops wbijać w kawałek steropianu, połówkę jabłka lub układać w małych papilotkach.Miłej zabawy i smacznego
Zabawa smakiemCake pops próbowaliście? Ja po raz kolejny dałam się namówić córce i zrobiłam świąteczne renifery w postaci cake pops na świąteczny szkolny kiermasz. Ale jest to praca dla cierpliwych, niestety. Po 10 sztuce miałam już dosyć ale radość córki i miny kupujących świadczyły o tym ze jednak było warto. Szkoda tylko ze zdjecia zrobione w biegu i są niezbyt udane
Bernika - moj kulinarny pamietnikOstatnio zauważyłam, że bardzo popularne stają się cake pops. Nie byłabym sobą gdybym i ja ich nie spróbowała:)) Miałam nadmiar ciasta czekoladowego i od razu postanowiłam je wykorzystać do tych ciasteczkowych lizaków. Muszę przyznać, że wyszły nawet całkiem smaczne, dzieci się nimi zajadały:)) Składniki: 400g pokruszonego ciasta (czekoladowe, babka itp.), 2 czubate łyżki kremu czekoladowego, 200g serka mascarpone
Z miłości do słodkościCześć!Robiliście już kiedyś cake pops? Ja nie robiłam nigdy, aż do tego dnia, gdy zaświtał mi w głowie pewien pomysł :-).Takie słodycze na patyku robi się niezwykle łatwo, potrzeba tylko trochę ciasta, np. babki piaskowej czy też biszkoptu, serek, czekoladę i posypkę i można się zabierać do pracy!Polecam zrobić je razem z dziećmi, bo będzie to dla nich
Pora coś zjeśćczasie, czekoladę ponownie podgrzewamy, tak by była płynna. Bombki i bałwanki zanurzamy w czekoladzie, czekamy aż jej nadmiar spłynie. Czekoladę możemy zabarwić, dodając barwnik spożywczy. Oblane czekoladą CAKE POPS dekorujemy. Udekorowane schładzamy, żeby czekolada dobrze zastygła. Smacznego
kolorowotorcikowocukrem trzcinowymTa śmietanka jest genialna, niby takie banalne, ale w takich zestawieniu smakuje genialnie.A wczoraj postanowiłam zrobić porządek z resztkami ciasta które zostały po świętach. Tu macie efekty, cake pops. Dowodem, na to, że smakują genialnie jest to, że od czasu ich zrobienia do zrobienia zdjęć, połowa z nich zniknęła w niewyjaśnionych okolicznościach
More food, love and dreamsSkładniki: 400 g ciastek maślanych lub np. biszkoptów 120 - 150 g jogurtu naturalnego ok pół tabliczki roztopionej białej czekolady 1 łyżeczka cukru migdałowego Przygotowanie: Ciasteczka pokruszyć
Gaździnka warzyZ założenia przygotowałam je dla dzieci, ale zajadali się nimi także dorośli. Niezbyt słodkie, lekko kwaskowe dzięki połączeniu czekolady i powideł śliwkowych. Herbatniki i biszkopty
Kulinarne InspiracjeJeśli szukacie jeszcze pomysłu na świąteczne słodkości, to przychodzę z pomocą! Błyskawiczne cake pops w świątecznej odsłonie zachwycą najmłodszych milusińskich ale i starsi nie przejdą obok nich obojętnie :) Tradycyjnie na cake pops piecze się ciasto, które potem łączy się ze śmietankowym serkiem, jednak ja postanowiłam pominąć pieczenie i wykorzystać w podstawie herbatniki. Dzięki połączeniu ich z mascarpone, te ciastka(...)naprawdę świetna zabawa i dobry pomysł na kreatywne spędzenie przedświątecznego czasu w kuchni, co pozwoli jeszcze bardziej poczuć magię i radość zbliżających się dni :) Do kulania! Gotowi? Start! Błyskawiczne cake pops na Święta na 18-20 sztuk Potrzebujesz: 250g kakaowych herbatników 4 łyżki Mascarpone 1 łyżeczka mielonego imbiru Polewy: czekolada deserowa/ biała czekolada 1 łyżeczka masła 1 łyżka śmietanki
Kuchnia w Słońcu Skąpanateraz bardzo potrzebuję słodyczy. Nie zdawałam sobie sprawy, że w takim pędzie poziom cukru aż tak bardzo spada ;) A może tylko chcę to sobie tak tłumaczyć? Cake pops - kolorowe, na jeden gryz, uzależniające i słodkie w sam raz. Ciastka na patyku - kolorowy bukiet, a może wiązanka baloników. Każde porównanie do nich pasuje. Są trochę jak przepustka(...)dekorowania. Robiąc je, naprawdę odpoczęłam. Potrzebny był mi ten czas na turlanie kuleczek i zdobienie ich kolorową posypką. I bardzo potrzebna mi była ta dawka słodyczy. Cały bukiecik cake pops. Cake pops przygotowałam specjalnie dla Chabrowego Pola (klik) - to piękne miejsce, koniecznie się tam wybierzcie. CAKE POPS /na 20 sztuk/ 125 g biszkoptów lub ciasta biszkoptowego 1 opakowanie
KUCHARNIACzas czytania: 2 min Cake pops, „lizaki z ciasta” dzieci przepadają za tak atrakcyjną formą ciasta. Warto sprawić im przyjemność i któregoś popołudnia zrobić takie popsy oczywiście razem z nimi. Największą frajdą dla dzieci jest dekorowanie przyklejanie kolorowych cukierków, posypywanie wiórkami, a przy tym wyjadanie cukiereczków(...)dekoracji. Cake popsy przygotowuje się z ciasta typu babka, które możecie upiec lub kupić w cukierni dobrą babkę piaskową. Do tego potrzebować będziemy serek mascarpone i krem czekoladowy. Z tych składników przygotowujemy masę-papkę i formujemy kuleczki, a następnie bawimy się w dekorowanie ich czekoladą, cukiereczkami, orzechami, piankami i czym tylko będziecie chcieli. Miłej zabawy! Print Cake pops .wprm-recipe
SprawdzonaKuchnia.plchwilę przed świętami mam dla Was super wiosenny przepis! Do cake pops miałam już kilka podejść, część z nich mogliście zobaczyć na blogu. I choć dobrze się bawiłam przy ich przygotowaniu, w smaku były ok, to jednak daleko było im do tego idealnego wyglądu podpatrzonego na Pintereście czy Instagramie. Z dzisiejszych jestem dużo bardziej zadowolona i czuję, że polubimy się(...)łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: masa cukrowa ( może być domowa ), cukrowe perełki do dekoracji, patyczki do lizaków Cake pops – jak to zrobić? Babeczki waniliowe przygotowujemy wg. przepisu i odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ostygną, ściągamy papilotki, przekładamy do blendera i miksujemy na drobne okruchy. Do zmiksowanego ciasta dodajemy
CiastkozercyOpis Cake pops: Cake pops czyli przepiękne ciasteczkowe lizaki. Jest to w ostatnim czasie największy hit wśród słodyczy na wielu przyjęciach. Najbardziej deser ten stał się popularny na weselach jako dodatek do słodkich stołów. Są to kawałki ciasta, połączonego kremem, uformowanego w kulki, osadzonego na patyczku i udekorowanego wedle własnego upodobania. Na pierwszy rzut oka może ich wykonanie może wydawać(...)razem musimy chwilę odczekać, aż nadmiar czekolady spłynie. Następnie dekorujemy je ulubioną posypką. Gotowe lizaki rozkładamy na papierze do pieczenia, a najlepiej jak wpijemy je w kawałek styropianu. Gotowe Cake pops przechowujemy w lodówce. Artykuł Cake pops pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne