burgery - 2381 przepisów (strona:69/159)

Kanapka drwala 117

Kanapka drwala to pyszny burger z soczystym kotletem z mięsa wołowego. Do tego chrupiący boczek, podsmażony w panierce ser, świeże warzywa oraz sos musztardowy.  - super pomysł na obiad - prosty sos z trzech składników - można użyć nawet zwykłą bułkę

AniaGotuje.pl
Pierś z warzywami, burgery i kiełba. Ostatnie grillowanie w sezonie. 141

się smacznie i miło zakończyć już myślę sezon grillowania. Dawno nas na działce u Siostry nie było więc tym bardziej fajnie że bylo cieplutko i przyjemnie. Były pyszne burgery. U mnie zawsze wołowe ale te wołowo -wieprzowe kupione na szybko na świeżym powietrzu też są mega. Była też pierś z kurczaka pysznie zamarynowana z papryką i tradycyjna szybka kiełba

Kuchnia po mojemu
Frytki z batatów z piekarnika 177

towarzystwie ostrych sosów. Można podawać je do obiadów, do mięs czy jajek sadzonych – co kto lubi 🙂 Sprawdźcie koniecznie przepis! Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Mini burgery koreczki na dwa kęsy Przepis na frytki z batatów z piekarnika Drukuj przepis Czas gotowania: 45 minut Składniki duży batat łyżeczka cukru 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka słodkiej papryki pół

Kuchnia Bazylii
Pulpety Stroganoff z makaronem soba 121

Amerykanie – balls stroganov to danie popularne w USA – wrzucają do sosu. Żeby dodatkowo podkręcić walory zdrowotne dania zrobiliśmy pulpety z kaszy orkiszowej, indyka i cukinii (tu znajdziesz przepis na burgery z kaszo-mięsno-warzywnej masy ). Są lekkie, bardzo smaczne i dostarczają dodatkowych elementów odżywczych. Przepis wzorowany na cooking.nytimes.com Składniki: ½ opakowania makaronu soba Pulpety 250 g mielonego indyka ½ szklanki ugotowanej kaszy

Niedzielny kucharz
Pesto szpinakowe 126

sporo cennych witamin i soli mineralnych. Po obróbce termicznej nadal zachowują sporo cennych właściwości, ale pesto szpinakowe jest dodatkowo wielozadaniowe. Wykorzystasz je do przygotowania kanapek śniadaniowych z dodatkiem twarożku, burgerów, wrapów, na obiad do makaronu z pesto lub naleśników albo jako nadzienie do bułeczek drożdżowych lub innych wypieków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z serem halloumi i winogronami 185

zwartej strukturze, więc świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Ma słonawy smak i jest pyszny, ale niestety należy on do produktów dość kalorycznych. Idealnie pasuje do sałatek, szaszłyków, burgerów, zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serem halloumi i winogronami 185

zwartej strukturze, więc świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Ma słonawy smak i jest pyszny, ale niestety należy on do produktów dość kalorycznych. Idealnie pasuje do sałatek, szaszłyków, burgerów, zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
TORTILLA Z POLĘDWICZKAMI I WARZYWAMI 120

DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE:   FARSZYNKI MARCHEWKOWE Z AKSAMITNYM FARSZEM     PAD THAI Z KURCZAKIEM     KROKIETY PIECZARKOWO – CEBULOWE     ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM     BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI     TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO   TORTILLA Z POLĘDWICZKAMI I WARZYWAMI: – Pyszna i kolorowa – Pełna warzyw – Zdrowa i sycąca – Genialna

globuskulinarny
Sałatka z soczewicy zielonej i kaszy pęczak 123

jeszcze można zrobić z soczewicy? W mojej kuchni zielona soczewica jest niesamowicie istotnym składnikiem. Możemy z niej zrobić kotlety z zielonej soczewicy , które świetnie pasują do stworzenia wegańskich burgerów. Uderzając w bardziej obiadową strunę, bardzo często wjeżdża u mnie zupa z zielonej soczewicy , oraz wegańska lasagne . Pssst. Lubisz sałatki? Sprawdź również moje inne przepisy na sałatki , które opublikowałem na blogu

Blendman
Hamburger XXL 187

danie typu fast food, które bardzo często przygotowujemy w swoich domach. Z pewnością wiele z Was korzystało z naszego przepisu na domowego hamburgera, jeśli nie znajdziecie go tutaj: Domowe Burgery . Tym razem mamy dla Was coś specjalnego. Danie, które zaprezentujemy Wam w tym wpisie to hamburger XXL . Hamburger XXL to wielki przebój w świecie fast foodów. Z pewnością posmakuje każdemu

Przepiski.pl
Ostre pikle z cukinii na zimę – relish z cukinii 174

Relish to pikle inaczej – bo posiekane. Dla mnie to super dodatek do domowych hot dogów, burgerów i do pieczonych mięs. Świeże warzywa prosto z ogrodu najpierw są rozdrobnione, potem mocno zasolone i wypłukane żeby zostały chrupkie, a następnie doprawione i zakonserwowane na pikantnie – z mocnym octem i przyprawami.   Te pikle z cukinii to pomysł na to jak zagospodarować najbardziej

Karo in the Kitchen
Ogórki marynowane po rosyjsku 127

spiżarni to zawsze benefit kiedy mamy utrudniony dostęp do świeżych warzyw. Po kiszonkach robię też trochę marynat w occie – te przydają się dla podkreślenia smaku kanapek i burgerów, do sałatek i surówek jako dodatek, jako zakąska na przyjęciach. Ogórki po rosyjsku to marynata barwiona kawałkiem buraka na różowo. Można tu użyć malutkich buraczków w całości lub dużych pokrojonych

Dorota Smakuje
PLACKI Z CUKINII 5865

można podawać jako wegetariańskie danie główne. Najczęściej podaje się je ze śmietaną, jogurtem lub sosem marinara, tzatziki lub czosnkowym. Placki z cukinii można również podawać na bułce jako wegetariański burger. Placki z cukinii - zobacz pyszny przepis, składniki i przygotowanie.  Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam! Placki z cukinii. Chrupiące placki z cukinii - składniki: 1 cukinia o wadze około

Moja Książka Kucharska
CZATNEJ BRZOSKWINIOWO-IMBIROWY Z CURRY 126

chili, z dodatkiem curry, kminu rzymskiego, cynamonu i brązowego cukru. Aby uzyskać 2 litry posiekanych brzoskwiń potrzeba około 2,3 kg owoców. Pyszny sos do pieczonego lub duszonego mięsa, burgerów, hot-dogów oraz serów.  Czatnej brzoskwiniowy. Składniki: 2 litry obranych i posiekanych brzoskwiń 4 łyżeczki pasty imbirowej lub startego imbiru 1,5 szklanki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku, drobno

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania