burgery - 2381 przepisów (strona:65/159)

Fasolowy burger w chałce 118

Pierwszego burgera w chałce jadłam w małym lokalu Kafebe w Gdańsku. Bardzo lubię wytrawne kanapki na chałce. Nic dziwnego więc, że fasolowego kotleta schowałam w grillowanej chałce. No petarda! Palce lizać! Wykorzystałam wiórki pozostałe po robieniu soku z buraka. Możecie do tego wykorzystać gotowanego buraka startego na tarce o małych oczkach lub nawet inne warzywo, np. cukinię lub marchewkę, również

Kucharzyca
BUŁECZKI PEŁNOZIARNISTE 174

plastyczne i szybko rośnie,  a uformowane bułeczki dobrze trzymają kształt. Układamy je na blaszce z zachowaniem odstępów - w czasie pieczenia mocno się napuszą.  Najczęściej wykorzystuję je do burgerów, ale są tak uniwersale, że śmiało możecie podać je zarówno ze słonymi jak i słodkimi dodatkami. W wersji wegańskiej można pominąć jajko, a mleko krowie zastąpić roślinnym lub wodą. SKŁADNIKI

cool and minty
Surówka kebab 330

Surówka kebab Bardzo smaczna surówka warzywna z dodatkiem sosu czosnkowo-majonezowego. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kebabów, burgerów, hot-dogów oraz jako surówka do obiadu.     Składniki: 1/3 kapusty pekińskiej 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 pomidor 1 ogórek zielony Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku

Blog z Apetytem
KOTLETY RYŻOWE Z MARCHEWKĄ 144

czas wstawiamy do lodówki.  Na talerzu mieszamy 2 łyżki bułki tartej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nabieramy po 2 łyżki masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy zgrabne burgery. Obtaczamy w panierce i smażymy na warstwie mocno rozgrzanego oleju, po około 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy z mizerią lub ulubionym

cool and minty
Keto gołąbki z mięsem wołowym (Paleo, LowCarb) 219

mięsem wołowym A na obiad znowu mielone… Ostatnio miałam dość ciągle tych samych dań z mięsa wołowego i potrzebowałam już jakiejś odmiany. W naszym menu królowały bowiem keto burgery wołowe na zmianę z kotletami mielonymi … Wiadomo, że są to dania szybkie, a po pracy nie chce się człowiekowi stać nad garami. A i na grilla nadadzą się wyśmienicie. W efekcie

Modern Cave Girl
Kotlet selerowy nadziewany serem 137

bułce . Podczas obtaczania lekko dociskamy kotlet , tak aby połówki się skleiły . Smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub jako burgery w bułce Smacznego ! Artykuł Kotlet selerowy nadziewany serem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Fishburger z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku. 151

łyżki majonezu ja użyłem Majonezu Roleskiego 1 łyżka musztardy ja użyłem Musztardy Stołowej Roleskiego 1 łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego sól, czarny pieprz ew. cukier   Burger:   500 g fileta z białej ryby (dorsz, halibut lub brosma) 2 jajka 100 g mąki pszennej 1 szklanka panko lub klasycznej bułki tartej ogórek zielony czerwona cebula pomidor

kuron.com.pl
Długo duszona wołowina z pieczarkami 219

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina 149

delikatna, że można ją dosłownie rwać widelcem. Stąd właśnie nazwa „szarpana wieprzowina”. Pulled pork to bardzo popularne danie, zwłaszcza wśród amerykanów. Stanowi świetny dodatek do kanapek czy burgerów, zwłaszcza z dodatkiem jakiejś smacznej surówki. Dzięki prostemu przepisowi pulled pork możecie wyczarować sami we własnym domu. Gwarantuję Wam, że będziecie wniebowzięci. Zobaczcie jakie to proste! Przygotowanie 10 minutes Gotowanie

Mostek w kuchni
Ciasto cheeseburger 295

smaczną zapiekankę z ciasta drożdżowego, która smakiem i wyglądem bardzo przypomina znane i lubiane cheeseburgery. Do potrawy polecam podać domowy sos czosnkowy, na który przepis znajdziecie poniżej. Mojego wielkiego burgera upiekłam w tortownicy o średnicy 24 centymetry.     Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłej wody (nie gorącej!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki

Blog z Apetytem
UNIWERSALNE BUŁECZKI DROŻDŻOWE 406

Miękkie i pachnące bułeczki drożdżowe. Ładnie wyrośnięte, lekkie i delikatne jak piórko. Najlepsze zaraz po upieczeniu. Dobre zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Idealne do domowych burgerów. Krótko podgrzane, na dobrze rozgrzanej patelni, będą dobre przez kilka kolejnych dni. SKŁADNIKI 400 g mąki pszennej 1 i 1/2  łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych

cool and minty
Pulled Duck Burger- kanapka z szarpaną kaczką 300

majonezu, jogurtu, soku z cytryny i musztardy przygotowujemy sos, który dodajemy do surówki i mieszamy. Na koniec przyprawiamy solą (jeśli to konieczne), pieprzem i cukrem do smaku. Pulled Duck Burger: Bułki kroimy na pół, na bułkę nakładamy porcję szarpanego mięsa (z 1 nogi kaczki), mięso polewamy przygotowanym sosem BBQ, następnie dajemy 2 łyżki surówki i przykrywamy drugą połówką bułki. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Burgery teriyaki / Teriyaki burgers 186

kapary. Sos: W rondelku wymieszaj wodę z cukrem brązowym, octem ryżowym, sosem sojowym, posiekanym drobniutko imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Bułki przekrój i podpiecz rozciętymi stronami na suchej patelni. Uformowane burgery kładź na suchą rozgrzaną patelnię o grubym dnie. Smaż 4 minuty i posyp odrobiną soli. Odwróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Wyłóż na deskę. Wymieszane składniki

Delicious Place
Jaglane kotlety piri – piri 195

przez 20 minut, po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec dalsze 10 – 15 minut. Świetnie smakują zarówno na ciepło i zimno, jak i serwowane w bułce jako burgery. Smacznego

Even Better Food
Kotleciki z kalafiora 145

zastąpią prawdziwego schabowego, jeśli ktoś jest smakoszem, ale mogą być fajną i zdrową alternatywą. Kotleciki bardzo fajnie sprawdzają się nie tylko jako część głównego dania, ale również w burgerach! Wspaniale komponują się z różnymi sosami i dodatkami. U mnie na talerzu zawitały w towarzystwie ryżu i sałatki z cukinii , ale tak jak już wspomniałem… dobór dodatków jest dowolny

Blendman

Proponowane wyszukiwania