burger wolowy - 178 przepisów (strona:2/12)

BURGER Z GRILLA Z SAŁATKĄ Z KALAREPY I BOBU 232

lepszego niż grono wspaniałej rodziny i przyjaciół. Jest to czas radości, którym dzielimy się przy uczcie, na której nie brakuje jedzenia. Moim popisowym daniem z grilla są burgery wołowe, które odpowiednio zamarynowane dzień wcześniej są soczyste. Burgery są zamknięte w złocistej grillowanej bułce z dodatkiem sałatki z sezonowych warzyw prosto z ogrodu. W sałatce nie zabraknie chrupiącej kalarepy, zielonego bobu(...)pełnych smaków pomidorków koktajlowych. Aby sałatka była bardziej smakowita wystarczy odrobina sera feta. Dodatkowo grillowana cukinia uzupełnia całość.  Burger "pachnie" latem i smakuje wyśmienicie.  ~~SKŁADNIKI~~ Burger: mięso mielone wołowe 500 g. cebula 1/2 szt. czosnek 1 ząbek papryka słodka mielona 1 łyżka papryka wędzona w proszku 1/2 łyżeczki sól 1 czubata łyżeczka pieprz mielony czarny 2 szczypty majeranek

Kuchnia Paulettes
Beef burger 207

smażyłem burgery na patelni grillowej, chciałem pokazać, że dla głodnego nic trudnego i brak takiego sprzętu nie stoi na przeszkodzie w przygotowaniu świeżego, soczystego burgera z naszymi ulubionymi składnikami.  Zatem kupujemy udziec wołowy i prosimy w sklepie o podwójne zmielenie mięsa. Za 60 dag zapłaciłem ok. 16 zł, co daje ok. 4-6 burgerów. Wyrabiamy mięso na jednolitą(...)się". Serwujemy gorącego burgera oraz kładziemy sporo serwetek bo nie sposób wyjść z takiej walki bez ufajdania własnej facjaty.  Mmmmm, chrupiąca bułka, soczysty i świeży wołowy burger własnoręcznie przygotowany w domu... a niech mnie kule biją - fu**ing delicious

Right Behind The Kitchen
Domowe Burgery Wołowe 186

zdrowym posiłkiem nie mają nic wspólnego. Jestem mięsożercą i tego nie da się ukryć. Ale mięso powinno być odpowiednio przygotowane i co najważniejsze wysokiej jakości. Dlatego do burgerów tylko mięso 100% wołowe (lub jeśli ktoś lubi wołowo – wieprzowe), bez ulepszaczy i wypełniaczy. Również ważne jest jego pochodzenie, sposób przechowywania oraz data ważności. Pamiętajcie o tym, bo kiepskie mięso(...)tylko kiepski smak. A z innej bajki to ja burgery kocham w bułce, ale jeśli z jakiś powodów je jecie pieczywa to można ten składnik pominąć Nowy post Domowe Burgery Wołowe pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 172

BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS Dobry burger nie jest zły, nie trzeba wydawać bajońskich sum na jedzenie na mieście, spokojnie można zrobić pyszne burgery w domu. Sprawa jest bardzo prosta, wystarczy kilka ulubionych składników, kawał mięsa i ulubiona bułka. Jeśli macie maszynkę do mielenia mięsa zawsze kupujcie mięso w kawałku – wtedy i tylko wtedy wiesz co zostało zmielone

Martyna Cooks
Beef Burger całkiem domowy 231

jeśli oznaczonego 100% wołowiny, nie mam odwagi spróbować ...i jeszcze... po czwarte - cebulka była karmelizowana, na szczęście na szybko, bo już zaczęliśmy się robić głodni :) W bułce zatem mamy: burgera wołowego, sos barbecue, roszponkę, plasterek sera mimolette, karmelizowaną czerwoną cebulę, 2 plasterki podsmażonego wędzonego boczku i kilka plasterków papryczki jalapeño (z zalewy octowej).Burgery (na 4 sztuk ):500 gram mięsa(...)wołowego gulaszowego (zmielić)1-2 łyżki sosu sojowego0,5 szklanki wody z łyżeczką cukru1 ząbek czosnkupieprz Czerwona cebulka karmelizowana:2 duża czerwona cebula40 g cukru trzcinowego 100 ml białego winasólCebulkę przekrawamy na pół i te połówki kroimy na plasterki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i rumienimy (bez tłuszczu). Po chwili dodajemy cukier trzcinowy i podlewamy winem. Dusimyok. 3-5 minut.Zmielone mięso

Delicious Titbits
American Burger 292

Dzisiaj przygotowałem klasykę kuchni amerykańskiej. Pyszny grillowany wołowy burger z serem, grillowanym pomidorem, cebulką, odrobiną bazylii i rewelacyjnym sosem tysiąca wysp. Nie ma co się zanadto rozwodzić - to tylko hamburger... ale te z fast foodu się nie umywają. Do przygotowania hamburgerów użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 2 średnich cebul, 1 sporej papryczki chili, 2 ząbków czosnku, 1 jajka(...)cukru. Całość bardzo dokładnie wymieszałem na gładką masę - do całkowitego rozpuszczenia się soli i cukru, a następnie odstawiłem do lodówki. Rozgrzałem grill do maksymalnej temperatury (użyłem grilla elektrycznego, ale burgery można przyrządzić równie dobrze na patelni grillowe). Z masy mięsnej uformowałem kotlety i wielkości pasującej mniej więcej do kupionych bułek. Uważałem, by kotlety nie były zbyt grube - powinny mieć około

Wyprawy kulinarne
Burger wołowy z burakiem, serem kozim i karmelizowaną cebulą 287

dodatkach bo one sprawiają ze burger jest pyszny. Bardzo słodki więc jesli to nie Twoje smaki to może niekoniecznie Ci posmakuje. Co potrzebujemy na 2 burgery : 2 burgery wołowe  burak 2 czerwne cebule łyzka miodu ocet balsamiczny masło ser kozi 2 bułki do burgerów (ja nie miałem więc uzyłem mini ciabat i było ok) keczup + musztarda mozna dodać

Snejkusiowe Przepisy
DOMOWE BURGERY WOŁOWE 210

ogórka zielonego 1 pomidor 1/2 cebuli 2 garście rukoli 10 dag sera żółtego np. Chaddera 10 dag sera typu feta Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE:  Ze składników na burgery wołowe formuję kotlety o grubości ok 0.5-1 cm. Grilluję z obu stron na rumiano.  Bułki do burgerów przekrajam wzdłuż. Na bułkę z obu stron kładę ser. Kładę mięso. Wkładam

Gotowanie Patki
Burger drobiowy ze szpinakiem z sosem koperkowo-czosnkowym 176

moja druga połówka jest wielkim zwolennikiem burgerów i innych tego typu posiłków, tak ja wolę chude pieczone czy duszone potrawy. Czasami jednak dam się skusić na lżejszą wersję. Zamiast wołowych burgerów z ciężkim sosem proponuję dziś delikatną w smaku i lżejszą formę tej popularnej "kanapki". Składniki (na 2 porcje): -180 g drobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego

Zielona Kuchnia
Między Bułkami – Al. Jerozolimskie 23 – recenzja 222

podobnych miejsc jest zamknięte na 4 spusty (zwłaszcza jak jest na trasie marszu niepodległości). Co jadłam w Między Bułkami? Ostatnio przeprosiłam się z burgerami, więc zdecydowałam się na Cowboya (burger wołowy z serem cheddar i bekonem). Bardzo podobało mi się, że porcja miesa i dodatków nie jest przesadnie duża, więc można go jeść rękami a nie tylko widelcem. Osobiście lubię

Ugotowane pozamiatane
Burger po polsku z oscypkiem i żurawiną 171

trudności z zjedzeniem go, więc rozbiłam na czynniki pierwsze :) Pycha! Już za nim tęsknie ... ;) Myślę, że taką kolacją można skraść nie jeden męski żółądek (czytaj serce) ;) Składniki na wołowego burgera (4 porcje):0,5 kg mielonej wołowiny (u mnie z antrykotu)sól morskapieprz cayenne tutaj kupisz1 łyżka musztardy Dijon 1 żółtko2 łyżki wody2 posiekanej natki pietruszki2 szalotki2

Bon Appetit Małgorzaty
Burgery domowe 170

musztardy. Wyszedł dobry choć chcę jeszcze nad nim popracować. Wywalić musztardę i znaleźć lepszy substytut majonezu... za to ajvar jak zwykle idealny.    3. Burgery. W usmażeniu dobrych burgerów wołowych kluczowym składnikiem jest woda. Czytałam jeszcze o dodawanej sodzie ale osobiście tego nie robiłam. Ja mięso dobrze urobiłam z przyprawami : pieprz sól i lubczyk i słodka papryka (dwóch

Lubczyk i Wanilia
RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI 341

Ramen burger, czyli burger w „bułce” z makaronu, to wynalazek Keizo Shimamoto, który w ekspresowym tempie stał się hitem, łącząc w sobie smaki azjatyckie z amerykańskimi. My z kolei postanowiliśmy dodać do tego polski(...)akcent, wykorzystując polski makaron jajeczny oraz domowe, pikantne chutney (konfiturę) z białej cebuli, które swoją słodkością z powodzeniem zastępuje ketchup i świetnie pasuje do wołowiny. Do kompletu dodaliśmy soczystego, wołowego burgera, plaster sera, jajko sadzone oraz majonez i rukolę dla kontrastu smakowego. Istna fuzja smaków! Jeśli chcecie go wykonać, przestrzegamy, że danie wymaga nieco cierpliwości.Przepis startuje w konkursie platformy

Nerds Kitchen
FITBURGERY Z KALAFIORA I KASZY JAGLANEJ 187

kalafiora i kaszy jaglanej podane w delikatnej i mięciutkiej bułeczce hamburgerowej z sezamem. Świetnie smakują z dipem z awokado, plastrem pomidora i sosem majonezowo-jogurtowym. Polubią je nawet fani wołowych burgerów i nie lubiące warzyw dzieci.  SKŁADNIKI / 2 porcje 2 bułeczki hamburgerowe np.  własnego wypieku 2  KOTLETY Z KALAFIORA 1/2  dojrzałego awokado 1/2 małej szalotki

cool and minty
Burgery z sarniny 200

była tak nieduża, że nie bardzo wiedziałam jak je przerobić. W tej sytuacji najprostszym rozwiązaniem okazało się zmielenie mięsiwa i zrobienie burgerów. Doprawiłam je nieco inaczej niż burgery wołowe. Dodałam jałowiec i rozmaryn. Wyszły  bardzo  smaczne, podawałam z sałatką i ziemniakami, ale znakomicie sprawdzą się podane tradycyjnie w bułce.  składniki -  3 duże lub 4 małe(...)pieprz cytrynowy przygotowanie Czosnek, jałowiec, rozmaryn utrzeć , najlepiej w moździerzu. Wszystkie składniki włożyć do miski, doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 3 równe części i uformować burgery - najwygodniej zrobić to przy pomocy formy do burgerów, mają wtedy taką samą wielkość i grubość. Burgery przełożyć folią kuchenną , całość zawinąć i włożyć do lodówki najlepiej na minimum 3 godziny

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania