burger wolowy - 178 przepisów (strona:5/12)

Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 202

Hamburger, król fast foodów, przygotowany zazwyczaj z mięsa wołowego z dodatkami serwowanego w podpieczonej bułce. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie – można smażyć, grillować, piec na żywym ogniu. Serwowany z różnymi dodatkami takimi jak ser, sałata, cebula, boczek, ogórek konserwowy no i oczywiście z musztardą, majonezem i ketchupem. Poniżej przedstawiam przepis, którym już dawno chciałam się podzielić. Moja tajemnica polega(...)mielony a płaski burger. Mojego ulubionego burgera przygotowałam z podpieczonym boczkiem, jajkiem sadzonym oraz karmelizowaną cebulką z whiskey. A wy jakie burgery lubicie najbardziej? Składniki na 4 burgery: 800g mięsa mielonego (najlepiej wołowe około 30% tłuszczu) mała cebula czerwona 5 jajek (1 jajko do mięsa, reszta jako dodatek) papryka ostra, kmin mielony, czosnek granulowany, grubo mielony pieprz, sól 8 plasterków

wysmienity
Weekend burgerożercy na Before Food Market (23.02.2017-25.02.2017) 212

była jego marynata, która spowodowała, że mięso bardzo szybko się usmażyło i było pyszne. Krucjata zajęła u mnie 3 miejsce. Kolejnego dnia (ostatniego!), zaczęłam testowanie od burgera, serwowanego przez Szwalnie Smaków . Przepyszny policzek wołowy w bułce hamburgerowej i do tego obok sałatka. Nie ukrywam, zaskoczyło mnie takie podanie. Burger był dobry ale szczerze wolę mięso smażone w burgerze niż

CookYourself
Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą 221

smacznego. Polecam również inne przepisy na mielone znajdujące się na blogu: Kotlety mielone w stylu włoskim Kotlety mielone wieprzowe Kotlety mielone drobiowo wieprzowe Mielone kotlety rybne Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim Befsztyk wołowy z cebulką Wydrukuj przepis The post Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Hamburgery wieprzowe 233

Bułeczki do hamburgerów są....teraz pora na wkładkę do tych bułeczek...najlepsze przyrządzone samodzielnie...burgery można zrobić z mięsa wołowego , wieprzowego lub mieszanego..u mnie tylko z mięsa wieprzowego.. 50 dkg mięsa wieprzowego 1 cebulka 1 jajko 2 łyżki ketchupu sól, pieprz, vegeta majeranek Mięso wymieszać z przyprawami, posiekaną cebulą i jajkiem. Formować kotlety w płaski okrągły placki wielkością

Moje domowe kucharzenie
Burgery 160

tego typu jedzeniem, ale gdy pierwszy raz spróbowałam  prawdziwego burgera (nie takiego z barów szybkiej obsługi) to naprawdę mi posmakował. Dziś zapraszam na burgera z łososiem oraz na wersję tradycyjną z mięsem wołowym. Należy pamiętać, że to danie nie nadaje się do eleganckiej konsumpcji :) Burger z łososiem /porcja na 2 burgery/ ok.250 g łososia świeżego sałata pomidor czerwona cebula

Biały fartuszek
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 309

zmielone mają więcej aromatu, nie zmieniają też konsystencji mięsa – dodatek surowych, tylko posiekanych cebuli i czosnku, sprawiłby że puszczą wodę a mięso zaczęłoby się przypalać – te burgery smaży się zdecydowanie dłużej niż wołowe. Na koniec wlewam olej i całość wyrabiam ręką – tak długo, aż mięso zacznie się kleić. Wyrabianie mięsa tak jak wyrabianie ciasta sprawia, że w mięsie uwalniają się

Karo in the Kitchen
Burgery z frytkami 256

Składniki: 4 bułki do burgerów 0,5 kg mięso mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko sos pikantny z sambalem Fanex sól dodatki: sałata lodowa 2 pomidory szczypiorek sos amerykański Fanex prażona cebulka Fanex … Czytaj dalej Burgery z frytkami

czarrna od kuchni
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 215

kurczak z makaronem po chińsku, Risotto z kurczakiem i groszkiem, JFC (Jamie’s Fried Chicken), Cannelloni z kurczakiem i szpinakiem, Żółte curry pukka, Pikantny tażin wołowy, Chrupiące tacos z wieprzowiną, Król burgerów, Fantastyczne rybne curry.Ale najmocniejszą stroną książki oprócz samych przepisów jest część poradnikowa (zarówno wstęp jak i porady umieszczane pomiędzy przepisami). To kulinarne podstawy (wielu osobom nieznane

WojnaNaSmaki.pl
‚Hamburger’ 200

Mięso wołowe, ser, bekon, pomidor, bułeczka z sezamem i sos BBQ kojarzy się z prawdziwym hamburgerem . Jednak ja wolę nieco zmodyfikowane wersje tej kanapki. Dzisiaj przedstawiam przepis na burgera z czarnej fasoli i quinoa podanej z hummusem, słodką cebulką i liśćmi sałaty zamiast bułki. Muszę przyznać(...)zdrowsza, wegańska wersja tradycyjnego hamburgera jest o wiele lepsza i jej smakiem zaskoczysz wszystkich, których obdarzysz tym daniem. Nawet najwięksi wielbiciele mięsa wołowego polubią tę potrawę! ‚Hamburger’ porcja dla 4 osób Składniki: burger: 50 g komosy ryżowej puszka czarnej fasoli 2 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego lub bez cukru 2 daktyle 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki słodkiej, mielonej

Jaglusia
Big Mac - wersja domowa ! 293

dość, dużo smaczniejsze to o wiele, wiele zdrowsze! W dzisiejszym poście pokażę Wam moją wersję na domowego Big Maca ! Zapraszam ! Składniki na 4 kanapki Big Mac: BURGERY: 500 g mięsa mielonego (najlepsze byłoby wołowe, ale ja miałam wieprzowo-wołowe) połowa cebuli szczypta czosnku granulowanego 1 łyżeczka musztardy delikatesowej (możecie dać ostrzejszą 1 łyżeczka maggi lub sosu Worcester 1 łyżeczka zimnej(...)bułki hamburgerowe 2 - 3 ogórki korniszone pokrojone w plasterki 1 połowa cebuli pokrojona w drobną kostkę 4 plastry sera topionego w plastrach (użyłam GOUDA) kilka listków sałaty lodowej PRZYGOTOWANIE: BURGERY: Mięso umieszczamy w misce. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie wyrabiamy ręką. Z masy formujemy kulki, a następnie spłaszczamy ręką tworząc kotlety

Gotuj z Mąką
Cudowne burgery 157

hamburgera skupiałam się na składnikach, dzisiaj przyłożyłam się do samego mięsa - wyszło cudowne lekkie, puszyste i niesamowicie aromatyczne. Przepis na burgera podobno Jamiego. Polecam baaaaaardzo! Składniki: BURGER: 500g mięsa mielonego (w oryginalnym przepisie wołowe, ja wykorzystałam wołowo - wieprzowe) 1 duża czerwona cebula  2 łyżki oliwy z oliwek Biolevita 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskieg  1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry(...)własny, można skorzystać z już gotowego, ja zrobiłam własny): W proporcjach 1:1 siekamy drobno pieczarki marynowane, cebulę, ogórka konserwowego. Dodajemy śmietanę i majonez, doprawiamy. No dobra zacznijmy od burgerów. Drobno kroimy cebulę i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, ostudzoną cebulę, oliwę, zmielony kmin i ziarna kolendry, sól, pieprz, starty ser, musztardę, jajko, bułkę tartą. Wszystko delikatnie mieszamy

Brzuszki Łakomczuszki
Burger z sosem z Big Mac’a! 269

pieczony bez tłuszczu kotlet oraz sałatę z dodatkiem  wiosennych warzyw. Burger wcale nie musi ociekać tłuszczem, aby uchodził za tego "mniam" :) Składniki na 6 burgerów: Kotlety: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 ząbek czosnku Szczypta papryki ostrej w proszku Szczypta gałki muszkatołowej Szczypta rozmarynu 1 jajko Sól Pieprz Sos: 1 średni ogórek kiszony ½ - ¾ łyżeczki musztardy sarepskiej – do smaku(...)małej cebuli – może być czerwona Dodatkowo: 6 plastrów sera żółtego - może być light 6 bułek pełnoziarnistych- u mnie kupne kajzerki fit Przygotowanie: Kotlety: Podane wyżej składniki na kotlety do burgerów połączyć ze sobą. Formułować z mięsa kulki, które następnie rozpłaszczyć. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni

Fabryka pomysłów
Domowy burger 182

Sekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to? Składniki: Na kotleta: mięso wołowe mielone sól, pieprz, musztarda Bułka: przepis na bułki, które robię możesz znaleźć ………………. i …………………, ale równie dobrze możesz użyć dobrej, kupionej bułki Reszta

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Surf&Turf a’la Kate’s Kitchen 135

wiem. Nie byliśmy jeszcze w XXX. Odpalamy menu… sama nie wiem. Dużo ludzi chwali, ale nas jakoś nic z nóg specjalnie nie zwala. Burger, pizza no i oczywiście moje „ulubione” policzki wołowe. Ileż można. Odpada. Szukamy dalej. – to może YYY (stekownia dla odmiany). Taaaak. Dobry stek nie jest zły. Chora cena za to jest zła. Nie jestem amatorką oszczędzania

Kate's Kitchen
Domowe burgery 286

wierzchnimi częściami bułek. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. U mnie podane z frytkami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 8 burgerów. Do przygotowania burgerów można użyć mięsa mielonego dowolnego gatunku, np. drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego itp. Sos a'la Big Mac można zastąpić innym, np. swoim ulubionym. Może to być też sos hamburgerowy , kupny lub domowy. Bułki do burgerów

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania