bułki - 33926 przepisów (strona:858/2262)

Hot dogi z Mont Saint-Michel 204

przepadają za sobą, co było widoczne np. podczas kryzysem Francja - NATO, a ostatnia awantura na Bliskim Wschodzie wcale tego nie poprawiła. Tym bardziej danie zasługujące na uwagę. Składniki: - bułka - ziemniaki - jakaś parówka Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy na frytki i smażymy na oleju. Parówkę kładziemy na frytki, żeby się podgrzała. Dzięki temu nie musimy uruchamiać dodatkowego garnka. Bułkę przekrajamy, kładziemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Pieczeń rzymska z jajkiem 169

jako wędlina na zimno. Dla lepszych walorów wizualnych wkładamy do pieczeni jajka. Składniki na pieczeń rzymską 1 kg mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 3 ząbki czosnku 8 łyżek bułki tartej 4-5 jajek gotowanych 2 jajka surowe majeranek, papryka ostra, pieprz ziołowy pieprz i sól Przepis – pieczeń rzymska Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mielonego mięsa. Następnie(...)wbijamy dwa jajka surowe i dodajemy wyciśnięty czosnek, bułkę tartą, a także majeranek, paprykę i pieprz ziołowy. Całość dokładnie mieszamy dodając pieprz i sól do smaku. Ponadto dodajemy szklankę wody, by nam mięso nieco zemulgowało. Po wyrobieniu masę wykładamy w blaszce do pieczenie chleba (wyłożonej papierem do pieczenie). Układamy pierwszą warstwę, w której dodatkowo wykonujemy rynienkę. Do wspomnianej rynienki wkładamy

Kuchennyviral.pl
Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego 173

jako przystawka. Jeśli potrzebujecie ostrych noży do kuchni, powinniście sprawdzić je w tym sklepie. Film Składniki 700 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 3 ząbki czosnku 8 łyżek bułki tartej połowa papryki czerwonej połowa papryki zielonej 200-300 g żółtego sera w kawałku 2 jajka surowe majeranek, papryka ostra, pieprz ziołowy pieprz i sól Przepis – kolorowa pieczeń(...)mięsa mielonego Papryki i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mielonego mięsa. W większe kawałki kroimy też żółty ser. Następnie wbijamy dwa jajka i dodajemy wyciśnięty czosnek, bułkę tartą, a także majeranek, paprykę i pieprz ziołowy. Całość dokładnie mieszamy dodając pieprz i sól do smaku. Ponadto dodajemy szklankę wody, by nam mięso nieco zemulgowało. Po wyrobieniu masę wykładamy

Kuchennyviral.pl
Zapiekamy makaron z grzybami, serem, kulkami mielonymi oraz sosem pomidorowym #lubelloveinspiracje i #lubella #lubellaikoszgrzy 169

wstążki długie nr 11 od Lubella woda sól mielone kulki: 500 gram mięsa mielonego 1 papryka u mnie pieczona ale może być świeża 1 duży ogórek kiszony 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 jajko płaska łyżeczka wędzonej papryki pęczek szczypiorku olej do smażenia pozostałe: grzyby - ilość i rodzaj dowolny u mnie ok 200 gram podgrzybów duża łyżka masła sól(...)oraz zarumienienia na złoty kolor, mieszamy co jakiś czas bardzo delikatnie. Całość smażenia trwa kilka minut. Przygotowujemy mielone kulki: Mięso mielone przekładamy do miski, dorzucamy do niej również jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, wędzoną paprykę, posiekany szczypiorek, upieczoną i obraną ze skóry paprykę i pokrojonego drobno ogórka kiszonego. Wyrabiamy farsz ręką, aby dobrze połączyć składniki. Formujemy nie wielkie kulki

Życie zaczyna się w kuchni
Pulpety w sosie musztardowym z pieczarkami i marchewką 168

wdzięczne danie, zmieniają smak wraz z sosem jaki do nich przygotujemy;). Wersja musztardowo-warzywna na pewno przypadnie Wam do gustu!  Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 500g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki ostrej musztardy  3 łyżki śmietany(...)łyżki mąki  sól, pieprz, papryka słodka  olej 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, które gotujemy w 1 litrze wody. Odcedzamy.  2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.  3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy marchewkę, cebulę i pieczarki

Szefowa kuchni
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 134

mnie najlepsze z ziemniakami, jednak znam osoby, które podają do takiego sosu także ryż czy kasze.  Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 1 czerstwa bułka * sól, pieprz i przyprawa do mielonego do smaku * odrobina mąki do obtoczenia Sos:  * woda (ilość zależna od wielkości garnka) * 3-4 ziarenka ziela angielskiego * 2 liście laurowe * spora ilość posiekanego kopru(...)łyżki mąki * 1 szklanka gęstej śmietany 30% * sól do smaku Wykonanie: Mięso mielone wymieszać z solą, pieprzem, przyprawą, całym jajkiem i namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą bułką. Wyrobić dobrze na gładką masę. Z mięsa formować małe klopsiki. Każdego pulpeta obtoczyć w mące. W garnku zagotować wodę z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do gotującej wody wkładać pulpeciki, gotować

Zrób to smacznie
Bułki z jagodami pod kruszonką - JAGODZIANKI 191

mąki tortowej 100 g drożdży 1/2 szkl cukru szkl ciepłego mleka 3 jajka szczypta soli 1/2 kostki masła rozpuszczonego i przestudzonego Nadzienie jagodowe: 1/2 litra jagód 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki cukru brązowego Kruszonka: 1/2 kostki masła 5 łyżek cukru mąka (na oko) Dodatkowo: białko Wykonanie: Do miski przesiać mąkę, zrobić dołek, w który wsypać cukier, pokruszone drożdże, sól(...)minut. Po tym czasie dodać jajka i przestudzone masło, urabiać ciasto 10 minut i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować nadzienie: jagody, bułkę tartą i cukier wymieszać. Przygotować również kruszonkę, masło posiekać nożem, dodać cukier i mąkę - wymieszać, by powstał efekt suchego piasku. Kiedy ciasto jest wyrośnięte, wymieszać jeszcze raz i odrywać małe kawałki

Trufelkowo
Krokiety z mięsem 299

obiadowa dla 4-5 osób, na 20 krokietów. Farsz: - 1 kg karkówki - 2 duże marchewki - 1 duża pietruszka - sól - pieprz - ziele angielskie - pieprz czarny ziarnisty Dodatkowo potrzebujemy: - 3 jajka - bułka tarta - olej do smażenia Jeśli na powstałym wywarze planujecie ugotować barszcz lub inną zupę warto dodać jeszcze selera, pora i gałązkę lubczyku. 1. Mięso gotujemy z przyprawami i warzywami(...)minuty aby ciasto dobrze napowietrzyć. Z podanej porcji wychodzi ok. 18 do 22 sztuk. 2. Naleśniki nadziewamy farszem mięsnym, zawijamy, moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy na gorąco. Idealnym dodatkiem do krokietów jest barszcz czerwony

Apetyczna babeczka
Pieczeń z jajkiem 167

mięso mielone - 1 kg jajka ugotowane na twardo - 5 szt bułka- 1 szt mleko - 1/2 szkl cebula - 2 szt czosnek - 4 ząbki sól pieprz olej mięso wkładamy do miski dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażoną na patelni oraz czosnek posiekany drobno, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. formę wykładamy folią aluminiową

Camilla w kuchni
Fasolka Szparagowa z Bułką Tartą 151

SKŁADNIKI: 500g fasolki szparagowej 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła WYKONANIE: 1.Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i posypać ją bułką tartą. 2.Na Patelni rozpuścić masło i polać po fasolce szparagowej, wymieszać

Dziś Ja gotuje
Knedle ze śliwkami i cynamonem 145

ciasto: 500 g ziemniaków 2/3 szklanki maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka masła szczypta soli Dodatkowo : 15 śliwek węgierek 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki cukru 1/3 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, ugotować i jeszcze ciepłe rozgnieść. Dodać jajko i oba rodzaje mąki oraz szczyptę soli. Wyrobić ciasto na gładką masę. Śliwki(...)Formować w ręku kulki z ciasta i zawijać w nich po 1 śliwce. Gotowe wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować około 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, cukier i cynamon, przemieszać i posypać kruszonką knedle. Smacznego

Gosia gotuje
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 217

ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego 2 łyżki sosu sojowego 2 jajka 6 łyżek bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego 500 ml przecieru pomidorowego 1 mały koncentrat pomidorowy olej do smażenia cebuli 1/2 łyżeczki cukru sól Sposób wykonania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy(...)oleju. Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony czosnek. Mięso mielimy a następnie dodajemy do niego przesmażoną cebulę, jajka, bułkę tartą, sos sojowy, oregano, paprykę w proszku, pieprz i sól. Wszystko razem wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Zmoczonymi w zimnej wodzie rękoma formujemy niewielkie kulki. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie wykładamy pulpeciki. Obsmażamy je na złoty kolor. Podsmażone mięso przekładamy

Qchnia po prostu
kotleciki "po rosołowe" z sosem pomidorowym... 232

Składniki: makaron nitki 3 szklanki/ugotowany, natka pietruszki 1/2 pęczka, ćwiartki z kurczaka 2 sztuki, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4-1 szklanka, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos pomidorowy - w opisie zamiast pomidorów można użyć litr soku pomidorowego = ugotowane, wystudzone podudzia z rosołu drobno pokroić w kostkę w misce wymieszać z makaronem nitki(...)ugotowanym, natką pietruszki, jajkiem, kucharkiem, papryką, tartą bułką na zwartą masę, można podlać ciut rosołem jeśli za sucha będzie na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć kotleciki na rumiano z każdej strony sos pomidorowy: 6 dojrzałych pomidorów blenderem zmiksować ze skórką łyżeczka domowego smalcu ze skwarkami, łyżeczka kucharka, bazylii w garnku stopić, wlać pomidory, wlać z 3/4 szklanki wody i gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Japoński schabowy na ryżu – katsudon, kotlet zwycięzców 365

wody i w osobnej miseczce otaczamy w jajku kotlety. Panierujemy je w panko. Jeśli nie macie panko, łatwo zrobić zbliżoną panierkę – świetnie nadaje się do tego większość czerstwych pszennych bułek. Ja zazwyczaj kupuję jedną dodatkowo, rwę ją w dłoniach na mniejsze kawałki, podsuszam na blacie i wkładam taką czerstwą, podsuszoną, ale nie całkowicie suchą bułkę do malaksera – kilka obrotów ostrzy

Karo in the Kitchen
Placki ziemniaczane z kaszą gryczaną i szpinakiem 221

coś z niczego czyli placki ziemniaczane z kaszą gryczaną i szpinakiem . Składniki : 1/2 paczki mrożonego szpinaku.  1 kg ziemniaków 1 woreczek kaszy gryczanej 1 mała cebula 1 jajko Bułka tarta Sól, pieprz Olej Przygotowanie : Ziemniaki obieram, płuczę i gotuję w wodzie z solą. Kaszę gotuję według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na patelni. Następnie(...)wody i również odstawiam do ostygnięcia . Ziemniaki, kaszę i szpinak z cebulą wrzucam do jednego naczynia, przyprawiam solą i pieprzem , dodaję jajko i dobrze mieszam. Formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy

Proponowane wyszukiwania