bułki - 33926 przepisów (strona:1649/2262)

Brokułowo-kalafiorowe mielone 212

kaszy jaglanej 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1 pęczek świeżego koperku 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz do smaku razowa kasza manna do panierowania kotlecików (możesz zastąpić bułką tartą) odrobina oliwy do smażenia Kalafior i brokuł podziel na mniejsze różyczki i gotuj na parze przez około 15 minut. Przełóż do miski i za pomocą praski do ziemniaków zgnieć

Roślinna - blog wegański
Szarlotka z bitą śmietaną 217

delikatne. Dodatkowo: 11/2 kg jabłek (najlepiej lekko kwaskowatych, użyłam odmiany bojken) 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej opakowanie śmietany 30% (330 ml) 2 łyżeczki żelatyny gorzka czekolada do dekoracji Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach i mieszamy z cukrem. Odstawiamy na chwilkę. W międzyczasie tortownicę (średnica

Cynamonowe szczęście
CIASTO MARCHEWKOWE 216

masy i zmiksować. Dodać marchewkę, cukier waniliowy i cynamon, zmiksować. Do jednolitej masy wsypać orzechy i migdały i całość wymieszać rózgą. Ciasto wyłożyć do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem bądź polać polewą np. czekoladową

Qchnia po prostu
BRUSCHETTA 216

Włoska grzanka z pszennwgo pieczywa, z oliwą z oliwek, czosnkiem, pomidorami, świeżą bazylią oraz oliwkami. Pyszny początek włoskiego dnia :D Składniki: (na 2 porcje) 2 pszenne długie bułki, bądź chlebek do bruschetty 1 duży pomidor 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu 2 szczypty soli 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka czarnych bądź zielonych oliwek- moje faszerowane chilli garstka świeżych liści

KreatywnePiny
Pasta z tuńczyka 174

Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, dodajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczkę. Następnie dodajemy majonez, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na chlebek lub z bułką, sałatą,  pomidorem;))) Smacznego

Anioły w kuchni
serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym 257

wody i gotujemy około 3 minut od wypłynięcia. Odcedzone knedle serwujemy polane musem ze zmiksowanych truskawek z cukrem pudrem i odrobiną octu balsamicznego, można jednak knedle polać masłem z bułką tartą lub gęstą, słodką śmietaną. Smacznego.   The post serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybkie i proste ciasto z czereśniami (bez tłuszczu) 179

pieczenia i zmiksować do połączenia składników. 2. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ja piekłam w szklanej formie (28 cm) więc nie wykładałam jej papierem tylko natłuściłam i posypałam bułką tartą. 3. Wyłożyć ciasto. Na wierzch ułożyć połówki czereśni skórką do dołu (pokryć dokładnie całość, ciasto urośnie więc owoce poodsuwają się od siebie). Piec

Kto ugości moich gości?
Szparagi z pistacjowym pesto 176

Propozycja smacznego i lekkiego posiłku lub warzywnego dodatku do dania głównego, który świetnie zastąpi tradycyjną wersję z bułką tartą.  Łączy w sobie chrupiące pistacje, aromatyczną bazylię i sezonowe szparagi. Składniki: (na 3 porcje) 500g białych szparagów sól łyżka cukru 3 łyżki obranych pistacji bez łupi 3 łyżki parmezanu startego 3 łyżki oliwy z oliwek extra

Pyry na Gaz
Francuska tarta z brokułami i serem Camembert 271

lekko osolonej wodzie. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na maśle, posolić i odstawić. Formę do tarty natłuścić, oprószyć bułką tartą, a następnie wyłożyć ciastem. Dno nakłuć widelcem,a następnie podpiec w piekarniku przez ok. 10 min. Jajka roztrzepać z jogurtem, cebulą, czosnkiem oraz przyprawami. Na podpieczonym spodzie wyłożyć różyczki brokułów

Kuchnia Ellie
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 199

biszkoptu. 6. Wierzch i boki posmarować kremem 7. Na boki i wierzch układać truskawki w plasterkach. Schłodzić w lodówceod  około 20 minut do 1 godziny. Smacznego :) Zobacz także: Bułki słodkie z truskawkami                Sernik truskawkowy bez pieczenia

KreatywnePiny
Kanapka z boczkiem, rokpolem i marynowanymi rzodkiewkami 103

Śniadanie dla którego warto wstać chwilę wcześniej. Zdecydowanie! Chrupiąca ciepła bułka, ze świeżą sałatą, serem pleśniowym, wyraźną nutą boczku i wyjątkowym akcentem marynowanych rzodkiewek w miodzie i occie. Z takim śniadaniem każdy dzień będzie udany

Milion Smaków
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 326

drożdży  4 łyżki cukru 60 gr stopionego masła 2 jajka+ 1 jajko do posmarowania bułeczek szczypta soli  na nadzienie: 500 g truskawek 8 łyżeczek mączki migdałowej lub bułki tartej na kruszonkę: ¾ szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru 60 g zimnegoa masła Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej, dlatego najlepiej wyjąć je z lodówki dwie godziny wcześniej. Obie

Mia Cucina Sofieta
Tarta podwójnie czekoladowa z gruszkami zakrapianymi whiskey 198

szklanki syropu i dodać do niego łyżeczkę żelatyny, dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie nakłuć widelcem. Piec 20 minut w temperaturze 170  °C . Po 20 minutach wyjąć ciasto i wylać na nie krem. Piec dodatkowo

DefinicjaSmaku
Domowe zapiekanki z pieczarkami- najlepsze. 261

tkwi w proporcjach sera i pieczarek oraz doborze odpowiedniego pieczywa, które stanowi podstawę zapiekanki. Moim zdaniem najlepsza do zapiekanek jest świeża bagietka- zarówno biała jak i pełnoziarnista. Po zapieczeniu bułka jest chrupiąca po bokach i mięciutka w środku, czyli najlepsza jaka może być :) Naprawdę polecam, gwarantuję że na jednym razie nie poprzestaniecie! SKŁADNIKI ( 2 spore zapiekanki) 5-6 małych pieczarek

DefinicjaSmaku
Zapiekane jajka z kurkami i czosnkiem niedźwiedzim. 182

stopniach. Najlepije smakują kiedy białko jest ścięte, a żółtko jeszcze płynne. Żeby uzyskać taki efekt trzeba wyczuć swój piekarnik, ja piekłam 8 min. 5. Pełnoziarnistą bułkę pokroić w cieniutkie plasterki, lekko podpiec i ułożyć na niej pomidory pokrojone w kostkę i posypać świeżą bazylią. Smacznego

DefinicjaSmaku