kapusty z pokrojoną marchewką, ziołami i laurowym liściem. Posól lekko, popieprz, dodaj wodę i gotuj kapustę przez 30 minut. Przykryj garnek pokrywką. Mielone kotlety najczęściej robię bez dodatku tartej bułki. Lubię mielone miękkie i puszyste. Takie właśnie są jeśli dodam śmietankę i utartą cebulę. Kotlety mielone 12 sztuk 1kg mielonego, u mnie 50/50 wieprzowo wołowe 1 duża cebula 2 łyżki
codojedzeniadosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z kakao, a drugą z 2 łyżkami mąki. Okrągłą, średniej wielkości tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na środek tortownicy wylewać na przemian po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta aż do wyczerpania masy. Ciasto pieczemy ok 50 minut w temperaturze ok. 180 stopni
The Sweet Damseldodajemy wcześniej podgrzewaną masę oraz przesiane, suche składniki, wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy grubo posiekane orzechy, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto. Ciasto pieczemy w temp. 170 C przez ok 50-60 minut. POLEWA - wykonanie do rondelka wkładamy masło, gdy sie rozpuści wsypujemy cukier, następnie kakao
The Sweet Damselrozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dno tortownicy o średni 26 wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i posypać cynamonem. Wlać ciasto do formy a następnie dodajemy kawałki jabłek. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Piec w 170oC przez około
The Sweet Damselłyżka = 8 g Kasza manna: 1 szklanka = 190 g 1 łyżka = 12 g 1 łyżeczka = 4 g Bułka tarta: 1 szklanka = 150 g 1 łyżka = 8 g Ryż suchy: 1 szklanka = 225 g 1 łyżka = 14 g Żelatyna
The Sweet DamselSkładniki: 2 kajzerki masło 4 jajka olej sól i pieprz natka pietruszki Wykonanie: Bułki przekroić na pół, posmarować cienko masłem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec do momentu, gdy się nam ładnie zarumienią. W tym czasie smażymy jajka sadzone na niewielkiej ilości oleju. Doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Gotowe jajka ukłożyć
The Sweet Damselpieczenia mąkę pszenną i ziemniaczaną. Następnie dodać olej i aromat, miksować do momentu, kiedy wszystkie składniki ładnie się połączą. Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok. godzinę. Można polać lukrem lub dowolną polewą
The Sweet Damselzagnieść z pozostałymi składnikami. Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki na ok. godzinkę. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć na formę, którą wcześniej należy posmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Włożyć do piekarnika i piec w 180*C ok. 20 minut, Masa: Żółtka ubić z cukrami, osobno ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać pianę z białek
The Sweet DamselJeżeli lubicie szybie i pyszne jedzonko, polecam zrobić zapiekanki :) Składniki: bułki (można użyć takich jakie lubimy najbardziej albo takie jakie mamy aktualnie w domu) ser żółty pieczarki cebula czosnek parówki pokrojone w kostkę (dobrej jakości, żeby nie zepsuły nam smaku ;) masło papryka ostra/ słodka Przygotowanie: Bułeczki posmarować bardzo cienką warstwą masła. Pieczarki i cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć
The Sweet Damselpół i podpiec chwilkę w piekarniku, żeby były lekko cieplę i bardziej kruche. Wewnętrzne strony bułeczek posmarować ketchupem i ułożyć: Sałatę Plasterek pomidorka Kotlecika Ser żółty Ogórka Przykrywamy bułką i ozdabiamy tak, żeby zachęcić niejadka do zjedzenia J Z tej porcji mięsa otrzymamy ok 6 burgerów
The Sweet Damselświeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 2 jajka 1 czubata łyżka masła Szczypta soli Nadzienie: Ok. 300g jagód 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka cukru 1 łyżka bułki tartej Kruszonka: 100g mąki 50g cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 50g masła 1 roztrzepane jajko, do posmarowania bułeczek Wykonanie: Przygotować rozczyn z drożdży. Do szklanki ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże
The Sweet Damseljagódek :) Przygotowanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem dżemu, dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać 3 łyżki dżemu i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto wlać do nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą keksówki. Na wierzch ciasta rozsypać jagody. Piec w temperaturze 160*C do suchego patyczka, ok. 70 minut. Ale najlepiej pilnować ciasta, bo wiem z doświadczenia, że każdy piekarnik
The Sweet Damselczas ich duszenia był dużo krótszy, oraz z mielonej szynki i ryżu. Najlepiej smakują z młodymi ziemniaczkami posypane koperkiem, ale równie dobrze można je zjeść z pajdą chleba lub bułką. Składniki: 1 kg zmielonej szynki (każde inne mięso będzie równie dobre) duża kapusta (wielkość oczywiście zależy od tego jak dużo chcecie gołąbków, wielkość kapusty ma również znaczenie przy zwijaniu gołąbków
na moim stole...pieczenia, wbić żółtka i wyrobić ręką Masło rozpuścić, ostudzić i wlać do mąki, wyrobić łyżką drewnianą, a potem ręką 3/4 ciasta wyłożyć na dużą blaszkę, nakłuć widelcem, posypać lekko bułka tartą, na to jagody lub powidła śliwkowe, potem białka ubite na pianę z 3/4 szklanką cukru i kisielem.Kisiel dodajemy stopniowo kiedy mamy już białka ubite sztywną pianę Na wierzch "skubiemy
Proste Potrawypołączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze, szybko zagnieść i podzielić na pół. Ciasto pozostawić na 30 minut w zamrażarce/lodówce. Po tym czasie wylepić spód wysmarowanej masłem i oprószona bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez ok 20 minut. pozostawić do ostygnięcia. Umyć i osuszyć jagody. Zmiksować na jednolitą masę, następnie stopniowo dodawać serek homogenizowany
MarciochaKucharzy