bułki - 33426 przepisów (strona:1632/2229)

ucieraniec porzeczkowy z galaretkową śmietaną... 131

galaretka wiśniowa 1 opakowanie jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę utrzeć mikserem na kogel-mogel, masa ma być gęsta forma 29x24 cm wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką - ciasto rozsmarować na blaszce obrane, opłukane o obsuszone na sitku porzeczki rozsypać na cieście zimną śmietanę ubić razem z wsypaną galaretką, śmietanę rozsmarować na cieście i schować do lodówki na kilka godzin

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe 578

marchewki i orzechów), zmiksować. Wsypać orzechy i marchewkę, wymieszać szpatułką. Masę przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 25x35 cm (lub tortownicy o średnicy 24 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w 180 st.C przez około 40 minut do "suchego patyczka". Po tym czasie pozostawić ciasto do ostudzenia w uchylonym piekarniku. 2. Krem: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Ostudzone

Nastoletnie Wypiekanie
Mule w winie porto z salsą 142

Fajne danie jako przystawka choć my zajadaliśmy z bułką jako obiad. Wszystko zależy od tego ile i jak lubicie zjeść, tutaj pełna dowolność. Mule można kupić teraz w każdym markecie więc dla wielbicieli tych skorupiaków to prawdziwy raj. Polecam pyszne danie według Ale meksyk! inspirowane przepisami Ricka Steina. Mule w winie porto z salsą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Grzanki z kozim serem i figą 90

ciepłą bagietką i słodką figą. Do tego odrobina miodu. Coś pysznego! Składniki : * bagietka pszenna * łyżka masła * serek kozi np z miodem * 2 figi  * łyżka miodu Przygotowanie : Bułkę pokroić na kromki, rozpuścić masło na patelni grillowej, opiec bagietki. Każdą posmarować serkiem kozim, ułożyć plasterki świeżej figi i polać miodem

Magiczne Życie Marty
Chleb baltonowski z czarnuszką – test chlebowej mieszanki z Polskich Młynów 208

dostępne mieszanki. Lubię, gdy nasz dom pachnie świeżo pieczonym chlebem. Co tydzień w weekend nasza kuchnia zamienia się w piekarnię, ja w piekarza, z umączonym czołem wesoło formującego chleby, bułki czy bagietki. Na półkach naszej spiżarni stoi spory wybór mąk, od żytniej przez orkiszową, do chlebowej pszennej. Mam w czym wybierać. Ale od czasu do czasu wygodnie posiłkuję się gotowym

Karo in the Kitchen
Amerykaniec - ciasto z jabłkami 838

stopniowo dodając do masy zmiksować tak, aby nie było grudek. Ciasto wylać na jabłka, delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 50 minut. Przy sprawdzaniu stanu upieczenia patyczkiem, suchego patyczka nie będzie. Patyczek będzie wilgotny od soku, lecz nie powinno

Kuchcik gotuje
Ciasto cytrynowe z borówkami 164

Dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać.  Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 26cm x 11cm. Piec około 50-60 minut w temp. 170st. Ostudzić i oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Kotlety ryżowe 165

Szybkie pomysły na smaczny obiad. Do ugotowanego w osolonej wodzie ryżu dodajemy majeranek, kurkumę lub inne ulubione przyprawy. Lepimy kulki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron, najlepiej na tym samym oleju co kotlety schabowe. Do ryżowych kulek najlepiej pasuje duszona kapustka lub surówka. Smacznego

prawdziwe jedzenie
Tani weekend we Włoszech, to proste! 213

trattoriach (w menu zwracajmy szczególną uwagę na oddzielna opłatę coperto i servizio). Najpopularniejsze markety we Włoszech to Conad, Billa i Pam. Ceny w nich to odpowiednio (w przybliżeniu): bułka – 0,20 euro cukier – 1 euro (1 kg) jogurt (mały) – 0,70 euro makaron – 0,70 euro napój – 0,50 euro (1 l) ocet balsamiczny

Bon Ton Italia
"Nie"udane kotlety czyli jak porażkę zamienić w sukces :) 258

odrobinę mąki i cieszcie się pysznymi wegańskimi kotletami :) Każda porażka, uczy nas czegoś nowego! A kuchnia to wieczne eksperymentowanie :) Zdjęcie porażki zdjętej z patelni i kotleta już w bułce :) Udanego lepienia kotletów

Co na wege obiad?
Najlepsze Śniadanie SZAKSZUKA (SHAKSHOUKA) Jajka w Pomidorach 455

pokrywką i duś całość aż białko jajek się zetnie, a żółtko pozostanie płynne (jeśli wolisz ścięte żółtko, duś jajka dłużej). Gotowe danie podawaj najlepiej ze świeżym pieczywem, bagietką lub bułką. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Wyniki konkursu 169

łyżeczki Dodatkowo: 1. Ketchup Premium Folwark 2. 5 parówek 3. 2 cebule 4. 1 łyżeczka ziół prowansalskich 5. Olej do smażenia 6. Margaryna do wysmarowania formy 7. Bułka tarta do wysypania formy Przygotowanie: 1. Żółtka ubijamy z mlekiem, z pieprzem i przyprawą kucharek. Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Masę odstawiamy na 20 minut. 2. Z parówek zdejmujemy osłonki i kroimy

Moje domowe kucharzenie
Prosty czekoladowy bananowiec 154

suche składniki, dodać bananowy płyn, olej, wodę, wymieszać dokładnie łyżką (masa jest dosyć płynna). Wlać ciasto do formy (jeśli jest blaszana trzeba ją wysmarować olejem i wysypać manna lub bułką tartą), piec w rozgrzanym do ok 180 stopni piekarniku przez ok 40 minut. Mnie zawsze to ciasto pęka, ale smaku mu to nie ujmuje ;)   Smacznego

Co na wege obiad?
Grzanki z gorgonzolą i gruszką 95

Gruszki są teraz słodkie, dojrzałe. Najlepsze! Do tego orzechy i mamy idealną przekąskę. Składniki : * bagietka pszenna  * łyżka masła * 150g gorgonzoli  * dojrzała gruszka * 2 łyżki orzechów  Przygotowanie : Bułkę pokroić na kromki, rozpuścić masło na patelni grillowej, opiec bagietki. Na każdej położyć po 2-3 plasterki sera oraz gruszki. Posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami

Magiczne Życie Marty
Chlebek bananowy Sophie Dahl 197

łyżki. Daktyle odsączamy i blendujemy na gładki mus, dorzucamy do masy (można też zostawić kawałki daktyli, tak też jest pysznie). Ciasto przelewamy do keksówki (23cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy 1 godzinę. Smacznego! A ty, pieczesz już swój chlebek bananowy

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania