bułki - 33426 przepisów (strona:1630/2229)

Tort Mleczna czekolada z karmelem 175

jajek - 5 łyżek mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka oleju - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą.  Białka oddzielić od żółtek. Ubijać do delikatnej sztywności białka. Następnie dodać partiami cukier. Kiedy piana z cukrem zacznie utrzymywać formę dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać z proszkiem

kawawszklance
Pokoleniowa babka tradycyjna z rodzynkami 157

masę. Na koniec dodać rodzynki, wcześniej zaparzone wrzątkiem i odcedzone. Muszą być dobrze odcedzone, żeby można je było dodać do masy. Wymieszać. Masę wylać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy do babki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 50-60 minut. Zawsze trzeba sprawdzić stan upieczenia babki. po wyjęciu patyczka musi być całkowicie suchy. Ostudzoną babkę

Kuchnia Pokoleń
Flaczki wołowe z pomidorową nutką 135

jedzenia. Ja wolę jak są dosyć miękkie, więc gotuję je dosyć dłużej. Na koniec usuwam boczek z zupy. Proponuję posmakować i ocenić czy już wystarczy gotowania. Podawać z bułką lub innym pieczywem. Pycha zupka, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Bułka drożdżowa z serem 160

Domowe pieczywo uwielbiam najbardziej! Bułki, chleby czy drożdżówki! Składniki na ciasto: 60 dag mąki 4 dag drożdży ½ litra mleka 2 żółtka 1 jajko 10 dag cukru 1 aromat waniliowy 1 cukier waniliowy 10 dag masła szczypta soli tłuszcz do form mąka do formy Składniki na masę serową: ½ kg twarogu 5 dag masła 15 dag cukru 3 jajka 1 aromat waniliowy

Tradycyjna Kuchnia
Pikantny sos pomidorowy z klopsikami i brązowym makaronem 151

się obawiałam, że smak nie taki, że popsuje potrawę. Dzisiaj już wiem jest bardzo dobry, zdrowy i nie tuczy jak biały makaron. Mięso mielone, cebulka poszatkowana, majeranek, jajko, odciśnięta bułka, sól, pieprz do smaku, wymieszać. Uformować małe klopsiki, odłożyć na bok. W garnuszku rozgrzać olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem na złoty kolor. Wlać puszkę pomidorów, wodę,wywar, dodać odcedzoną kukurydzę

Kuchnia Pokoleń
Akademia CookUp - Dziczyzna 218

zabrać się za praktykę. Łukasz przygotował dla nas niesamowite przepisy - zaczynamy od eskalopek z dzika - nawet nie wiecie jak cudowne to było mięso! My zaszaleliśmy i włożyliśmy je w bułki i zrobiliśmy wyjątkowego burgera! Miny na naszych twarzach wskazywały tylko na jedno pytanie - czemu takich burgerów nie można zjeść na mieście? Niebo! Najedzeni i z siłami na dalszą pracę zaczęliśmy

Plate of Joy
Chrupiące talarki z truskawkami 177

Jeśli została w domu chałka i lekko zrobiła się czerstwa to jest ona idealna do tego śniadania. Oczywiście mogą być rogale albo bułki maślane ważne aby były czerstwe, wtedy smakują najlepiej. Zachęcam do wypróbowania mojego dania. Chrupiące talarki z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zdrowy tryb życia - jak zacząć? 162

organizmowi niczego nie brakuje. Eksperymentuj w kuchni! Staraj się szukać zdrowych zamienników. Korzystaj z naturalnych, sezonowych produktów. Wykaż się kreatywnością w kuchni! Kotlet schabowy na obiad? Czemu nie! Zamiast bułki tartej do panierki, użyj płatków owsianych. Nie smaż na głębokim oleju - upiecz. Dodaj kaszę gryczaną i ulubioną (domową!) surówkę - zdrowy posiłek gotowy. :) Rusz się! Nie musisz od razu biegać maratonów

Kuchnia Ellie
Bułeczki drożdżowe faszerowane 353

Dzisiaj polecam przepis na wytrawne, małe bułeczki drożdżowe faszerowane mieszanką meksykańską. Są w stylu jak przepis na: bułki drożdżowe faszerowane , cebularzy rolls , czy też do pizza rolls. Takie wytrawne bułeczki są bardzo poręczne, są doskonałą przekąską, którą można zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Bułeczki te smakują wyśmienicie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku 271

jeść. Idealnym rozwiązaniem jest zrobienie z nich kopytek. Wtedy takie danie robi się błyskawicznie, gdy nie musimy już gotować ziemniaków i ich studzić. Kopytka możemy podawać z masłem i bułka tartą, z boczkiem lub z sosem pieczarkowym. Jest to proste i szybkie danie. Kopytka ziemniaczane z omastą z boczku Składniki: 6 - 8 ziemniaków ugotowanych 1 jajko 8 - 10 łyżek mąki

Pyza i Surówka
Ciasto wiewiórka z żurawiną 186

ciasta dodaję posiekane orzechy włoskie, żurawinę oraz obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Mieszam. 3. Przygotowane ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. 4. Ciasto piekę około 35 minut w temperaturze 200 stopni. Gotowe ciasto oprószam cukrem pudrem. Do przygotowania ciasta wykorzystałam suszoną żurawinę całą o smaku wiśni, którą otrzymałam do testowania od firmy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety ziemniaczane z sosem maślakowym 172

jeśli z niego zrezygnujecie a cebulkę i grzyby przesmażycie na oleju to danie będzie wegetariańskie tak jak Kotlety z kapusty . Do masy ziemniaczanej na podobne kotlety niektórzy dodają bułki tartej albo mąki, albo sera żółtego żeby była bardziej ścisła. Jeśli wybierzecie ziemniaki o mączystym miąższu to nie trzeba niczym masy zagęszczać a kotlety wyjdą delikatne i mięciutkie. My najbardziej lubimy

Smaczna Pyza
Siekane kotlety z indyka 141

cebulki. Bez użycia maszynki do mielenia mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Bez dodatku bułki, bez panierki, jedynie z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Usmażone na gęsim smalcu, który dodatkowo podkręca ich smak. O niebo lepsze od smażonych na oleju. Czytaj więcej

Wiem co jem
kokosowy torcik z białą czekoladą 195

Pianę mieszamy z żółtkami i przesiewamy do niej mąkę, proszek do pieczenia , migdały oraz budyń. Dodajemy wiórki kokosowe, olej i wszystko dokładnie mieszamy.  Tortownice smarujemy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą lub okruszkami biszkoptów i wlewamy do niej ciasto. Biszkopt pieczemy w temp. 170 °C (termoobieg) przez 20-25 minut. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest upieczone.  Studzimy. Mleczko kokosowe

Luźna Kuchnia
Wytrawne drożdżówki z cebulą, grzybami i bryndzą 220

wypiekanie w Piekarni a teraz tak spodobała mi się propozycja Amber że postanowiłam stanąć na wysokości zadania. Przepis Elizy Mórawskiej z książki "O chlebie". Udało się a bułki były cudowne z miękkim wnętrzem i pachnące grzybami, cebulą i bryndzą. Zachęcam do spróbowania. Wytrawne drożdżówki z cebulą, grzybami i bryndzą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania