bułki - 33426 przepisów (strona:1622/2229)

Kokosowe ciasto z jabłkami 135

proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem kokosowym Miksujemy na wolnych obrotach, tylko do połączenia składników.  Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką. Przekładamy do niej ciasto, na wierzchu układamy ponacinane jabłka, lekko wciskając je w ciasto. Pieczemy około 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto studzimy. Cukier puder mieszamy z mlekiem kokosowym

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z pieczonej dyni i papryki z domowymi, pieczonymi grzankami paprykowymi 134

gładkiego puree. Całość przekładamy do ugotowanego bulionu i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy i podajemy z grzankami, można polać oliwą. Składniki na grzanki: - dowolna ilość pieczywa (u mnie bułka żytnia razowa) - oliwa - ulubione przyprawy (u mnie chili i papryka wędzona) Pieczywo kroimy w mniejszą lub większą kosteczkę, wedle uznania. Oliwę mieszamy wraz z przyprawami i skraplamy nią grzanki, dobrze

Be Fit Be Strong
Wegański zestaw: FRYTKI, KOTLET I SURÓWKA ;) 122

surówka :) Fryty gotowe ze sklepu, wystarczy rozgrzać piekarnik i wrzucić je na blachę, w międzyczasie przygotować kotlety z tofu czyli pokroić kostkę tofu na plastry, posolić, obtoczyć w tartej bułce albo nie i usmażyć (na oleju kokosowym oczywiście) , no i jeszcze surówka, czyli wyciągamy kapustę kiszoną ze słoika od mamy, do drugiej miski ogórki kiszone z drugiego słoika od mamy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Bananowiec 926

cukier, a następnie żółtka. Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do gotowej masy biszkoptowej i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Spód i boki blaszki smarujemy tłuszczem, dodatkowo spód wysypujemy bułką tartą. Przelewamy biszkopt i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 30 minut (do suchego patyczka). Po wyciągnięciu rzucamy blaszką z ok 40cm i pozostawiamy do przestudzenia

Kuchnia w czekoladzie
Skomponuj swój idealny lunch! 176

gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna ryż brązowy ryż parboiled makaron pełnoziarnisty  płatki zbożowe, np. owsiane, żytnie, orkiszowe itd.  Osobiście najchętniej sięgam po pieczywo w postaci moich ulubionych bułek - grahamek, ale jeśli zostaję dłużej poza domem w ramach urozmaicenia wybieram kaszę lub makaron. Zazwyczaj są to pozostałości po poprzednim obiedzie. W taki sposób nic nie marnuję i oszczędzam czas

Kuchnia Ellie
Piaskowa dynia 167

Margarynę rozpuszczamy w garnuszku i studzimy. Jajka musimy utrzeć z cukrem. Cały czas miksując dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, margarynę i cukier waniliowy. Formę na babkę natłuszczamy, posypujemy bułką tartą i wlewamy ciasto. Babkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40- 50 minut. Aby wykonać naszą dynię potrzebne będą nam dwie babki z powyższego przepisu. Ostudzoną babkę

paapilotkaa
Magdalenki zwane Ufinkami 160

foremkach do orzeszków gdyż formy na Magdalenki są bardzo drogie - ale należny pamiętać, że Magdalenki to nie tylko smak ale i muszelkowy kształt. Każdą foremkę smarowałam margaryna i posypywałam bułka tartą. Foremki należny wypełnić do 3/4 i piec ok 17-20 minut w 180 stopniach. Aż wbity patyczek będzie suchy, a ciasteczka nabiorą złotego koloru. Przechowywać je można przez wiele

sierotka maRysia w kuchni
Cukinia – warzywo do wszystkiego – pasztet 179

cebula pokrojona w kostke 1 płaska łyżka przyprawy do mięsa - ja użyłam przyprawy do mięs po gruźińsku 1 łyżka wegety - u mnie ziarenka smaku 1/2 szklanki oleju 1 szklanka bułki tartej 3 jajka dodatkowo dodałam (poza podstawowym przepisem) - (można pominąć) 2 garści mięsa mielonego łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka curry Do dzieła!!! Wszystkie składniki łączymy - dokładnie mieszamy i wykładamy do formy

sierotka maRysia w kuchni
Białka? I co dalej? 164

ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Następnie dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Dodajemy wszystkie bakalie i czekoladę - mieszamy. Wykładamy do tortownicy/blachy wyłożonej papierem lub posmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Według podstawowego przepisu pieczemy ok 1 h w 170 stopniach - mi się ciasto upiekło dużo szybciej ok 30 minut. Studzimy. Mieszamy serek z nutellą i alkoholem wykładamy na wierzch

sierotka maRysia w kuchni
Słoneczne śniadanie – dżem z dyni i pomarańczy 143

razu biegnijcie ją przynieść i przetwórzcie na ten cudowny dżem. Nie ma lepszego sposobu na dobre rozpoczęcie dnia niż kubek kawy z duuuużą ilością mleka i świeża bułka/tost z dobrym masłem i dżemem z dyni i pomarańczy Od razu poczujecie się jak w cudowny, wiosenny dzień. Za przepis serdecznie dziękuję Oksanie - najlepszej dżemowej kombinatorce Dżem z dyni i pomarańczy

sierotka maRysia w kuchni
Dżem śliwkowy z kakao i likierem Bailays 141

przepis jest TUTAJ i własnie moje nowe odkrycie - dżem śliwkowy z czekoladą i bailaysem. Pyszność po prostu! Słodki z wyraźną nutą gorzkiego kakao - genialny! Polecam spróbować tego dżemu z bułką posmarowaną masłem, i delikatnie posypać solą i tymiankiem z uprażonym słonecznikiem - PYSZNOŚĆ!!! Polecam Dżem śliwkowy z kakao i likierem Bailays Składniki na ok 5 słoiczków 250 ml 2 kg śliwek

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto bananowe z whisky 208

jajku. Następnie dodajemy banany i rodzynki. Tak powstałą masę dokładnie mieszamy z suchymi składnikami. Ciasto przekładamy do formy keksowej o pojemności ok 900 g wysmarowanej masłem i obsypanej tartą bułką i pieczemy przez 1 h 15 minut w 170 stopniach . Chlebek bananowy studzimy w formie i kroimy gdy będzie już dobrze schłodzony. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!!! Moje sugestie

sierotka maRysia w kuchni
Drożdżówka do odrywania z cynamonem, orzechami i żurawiną 196

ciasta. Tak powstały placek kroimy na podłużne plastry o wymiarach 30 na 10 cm i układamy jeden na drugim - nadzieniem ku górze. Formę na keksa smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Powstały blok drożdżowy kroimy w poprzek na 6 kawałków i układamy je bokiem w formie. Ponownie odstawiamy ciasto przykryte ściereczką do wyrośnięcia. Gdy nasza

sierotka maRysia w kuchni
Pszenno-żytnie pizzerinki z pieczarkami 149

moim przypadku łódki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 25 minut. Po tym czasie na bułki nakładamy masę pieczarkową i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku jeszcze przez ok 40 minut, aż zrobią się lekko złote

e-PrzepisyKulinarne
Pasta rybna z węgorza i karmazyna 161

Ponieważ pasty są naszym ulubionym smarowidłem do chleba tym razem połączyłam rybę w postaci wędzonego węgorza, karmazyna wędzonego z jajami i majonezem. Pasta jest pyszna na śniadanie do świeżych bułek czy do pracy na kanapki, zachęcam do zrobienia. Pasta rybna z węgorza i karmazyna. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania