bułki - 33426 przepisów (strona:1320/2229)

Jak zrobić prawdziwy domowy budyń i 5 prostych trików na bycie bardziej eko w kuchni! 166

plastik. Od momentu kiedy zrozumiałam, że po pierwsze w ten sposób przechowywane pieczywo traci zupełnie na chrupkości, po pół godzinie przechowywania w ten sposób chleba, smakuje on jak gąbczasta bułka, to po drugie, że muszę mieć w domu chlebak, dzięki czemu nie będę musiała trzymać chleba w folii. Teraz posiadając szmacianą torbę, wyskakuje do sklepu, pieczywo zawsze przekładam do chlebaka

SMYKWKUCHNI
Menu na tydzień: 5 obiadów z 4 składników lub mniej 96

ocet. Wierze nam na słowo, że kurczak adobo to najlepszy kurczak z patelni ever. Spróbujcie sami! Zobacz przepis Środa: Pieczony łosoś w glazurze Pieczony łosoś to rzecz prosta jak bułka z masłem. Wystarczy kawałek ryby, musztarda, miód i brokuł i danie gotowe. Przepis będzie dostępny w środę rano Czwartek: Kremowa fasolowa Energetyczna bomba do zrobienia w 15 minut. Elegancka, aksamitna

Niedzielny kucharz
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 162

mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Labneh – serek z jogurtów greckich 131

Labneh – czyli serek z jogurtów greckich. Pyszny własnej roboty serek na kanapki. Bułka czy świeży chlebek posmarowany tym serkiem z dodatkiem świeżych warzyw ogórka, pomidora czy rzodkiewki to już bomba smakowa. Robiąc ten serek dodałam moje ulubione zioła, można dodać takie jakie się lubi, czarnuszkę, sam czosnek, natkę pietruszki – przyprawiamy go wedle własnego … Czytaj dalej Labneh

Pieprzyć z Fantazją
Pączki z nadzieniem jagodowym 106

pączki. Dla mnie pączki z piekarnika to zwykłe bułeczki drożdżowe. Czy są to pączki z lukrem, czy pączki z cukrem pudrem, nie ma to znaczenia. Smażony pączek, pieczony to bułka. Jak zrobić pączki? Wiecie co jest zaletą dokładnie tych pączków? Smak, struktura, doskonałość i szybkie przygotowanie. Są to tak szybkie pączki, że sama zdziwiłam się, że odkąd zamieszałam drożdże

MamaOskarka
Klopsy z pieczonego kurczaka i kalafiora 90

wyrzucić. Mięso bardzo drobno posiekać nożem lub przepuścić przez maszynkę z tarczą z dużymi oczkami. Dodać jajka, posiekaną drobno cebulkę, wszystkie przyprawy, posiekaną natkę pietruszki, kalafiora zgniecionego widelcem i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, Uformować klopsy. Na patelni rozgrzać tłuszcz i położyć klopsy. Smażyć z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Następnie zmniejszyć

Kuchnia Pokoleń
Domowy kebab z frytkami 166

Domowy kebab z frytkami Kebab to pyszna orientalna potrawa typu fast food, która doczekała się wielu odmian. Najbardziej znanymi wersjami są mięso z surówką i sosami podawane w bułce oraz mięso z frytkami, surówką i sosami serwowane na talerzu. Oryginalnie dania te wykonywane są z mięsa baraniego jednak coraz częściej można spotkać warianty drobiowe i wieprzowe. Dziś polecam Wam przepis

Blog z Apetytem
Zupa hamburgerowa 120

minut na wolnym ogniu. Na koniec doprawić przyprawami według własnego uznania, dodać sól, pieprz i paprykę w zależności jak ostrą potrawę lubimy mieć:) Gotowe, można podawać z podpieczoną bagietką, bułką wieloziarnistą lub według uznania. Smacznego:)   Artykuł Zupa hamburgerowa pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Rolada z mięsa mielonego 151

swoich ulubionych)   150 g szynki w plastrach (polędwicy, baleronu) 150 g żółtego sera w plastrach (np. gouda, edam) 200 g boczku wędzonego w cienkich długich plastrach   Całą bułkę włóż do miski i zalej wodą – odstaw na chwilę, by namokła. Następnie odciśnij ją dłonią, włóż do miski i rozdrobnij. Dodaj jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną cebulę, natkę

Kulinarne S.O.S.
Rolada z mięsa mielonego 151

swoich ulubionych)   150 g szynki w plastrach (polędwicy, baleronu) 150 g żółtego sera w plastrach (np. gouda, edam) 200 g boczku wędzonego w cienkich długich plastrach   Całą bułkę włóż do miski i zalej wodą – odstaw na chwilę, by namokła. Następnie odciśnij ją dłonią, włóż do miski i rozdrobnij. Dodaj jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną cebulę, natkę

Kulinarny S.O.S.

Proponowane wyszukiwania