bułki - 33426 przepisów (strona:1321/2229)

Przepis na keks świąteczny 91

obroty miksera na minimalne i dodaję bakalie. Miksuję jeszcze przez kilkanaście sekund, aby bakalie dobrze wymieszały się z ciastem. 4. Ciasto przekładam do posmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą keksówki i piekę w temperaturze 170  stopni około 55-65 minut lub do tzw. suchego patyczka. 5. Upieczony i przestudzony keks posypuję cukrem pudrem lub ozdabiam lukrem

Cztery Fajery
Krokiety z nadzieniem z mięsa po rosole 147

Składniki ciasta na naleśniki zmiksować, usmażyć na oleju Naleśniki nadziać, zawinąć w krokiety ( podwijając brzegi do środka) i obsmażyć na oleju na patelni. Można dodatkowo obtoczyć w jajku i bułce tartej jak ktoś chce mieć więcej kalorii

Smaczny zeszyt
Bułeczki drożdżowe z cynamonem 114

Dziś podzielę się na niemal ekspresowe bułeczki cynamonowe. Są puszyste, delikatne, w miarę słodkie i bardzo smaczne- idealne do kawy czy ciepłego mleka. Spróbujcie koniecznie Składniki

Smaki Armine
Chleb pszenno-żytni z ziarnami 112

wodę, ponownie mieszamy do połączenia składników. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce na ok 30-40 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Foremki wysmarować lekko olejem oprószyć bułką tartą lub mąką. Wyrośnięte ciasto wymieszać  łyżką i przełożyć do foremek, posypujemy sezamem i czarnuszką. Odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Piekarnik nagrzać do 220 stopni

Andzia Pichci
Babka majonezowa 125

dodajemy obie mąki przesiane razem z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dodajemy ekstrakt waniliowy i majonez, krótko mieszamy, do połączenia. Średniej wielkości formę smarujemy masłem, oprószamy kaszą manną, bułką tartą lub mąką. Wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45-50 minut (do suchego patyczka). U mnie wierzch dodatkowo ozdobiony polewą z białej czekolady

Smaki Na Talerzu
Puszysta babka na oleju 117

Masę wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma wymiary 10,5 na 25 cm). Można również piec w formie do babek, wtedy smarujemy ją masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C i pieczemy około godzinę i dziesięć minut (do tzw. suchego patyczka) w trybie góra-dół. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem

e-PrzepisyKulinarne
Baby gruszkowe 119

łyżki) 100 g ksylitolu lub cukru (niewiele ponad szklanka) 90 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 większa gruszka tłuszcz i kasza manna lub bułka tarta do przygotowania formy Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Gruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Można obrać, ale nie trzeba. Przy pomocy miksera ucieramy masło z ksylitolem. Gdy masa

Kucharzyca
Babka marchewkowo – pomarańczowa 83

pomarańczy, proszek do pieczenia, szczyptę soli i startą marchewkę. Zmiksować. W rondelku roztopić masło i wlać gorące do ciasta. Ponownie zmiksować. Foremkę do babki wysmarować masłem, delikatnie obsypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Polewa z białej czekolady: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać

Oryginalny smak
Chleb z kefirem 75

Gotowe w : 2 h   Internet aż kipi od przepisów na chleb i bułki. Próbowałam wielu z nich i nie do końca byłam z nich zadowolona. Właśnie dlatego postanowiłam zaufać własnej intuicji i wykorzystując produkty jakie znalazłam w domu upiec mój własny chleb z kefirem. Po upieczeniu okazało się, że zapach jaki rozchodził się po domu był nieziemski

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
ROGALIKI ŚNIADANIOWE MLECZNO-MAŚLANE 112

  Rogaliki śniadaniowe, to frajda dla najmłodszych, ale myślę, że nie tylko. Te nie tylko cudnie wyglądają (jak z piekarni...), to jeszcze super smakują. Mimo, iż

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka z pieczarkami 167

sera na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Przygotuj również ogórek konserwowy – pokrój go w ultra-cienkie paski. Bagietkę przekrój na pół. Możesz również skorzystać z mojego przepisu na bułki pszenne , aby wypiec swoje bagietki. W pierwszej kolejności przygotuj smarowidła – tak sobie je potocznie nazywam. Przyrządź masło czosnkowe: masło (50 g) przełóż do małej miseczki i wyciśnij przez praskę

ugotuj-przepis.pl
Wielkanocna Babka Ryżowa 132

oraz dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, dodając po trochu jogurtu oraz oleju. Mieszamy wszystko do połączenia składników. 3. Gotowa masę przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Babkę pieczemy w 180 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka. Wystudzona babkę polewamy lukrem. Babka smakuje najlepiej pierwszego i drugiego dnia

Gotowanie...to proste !
Wielkanocna baba marchewkowa 152

cytryny - wszystko wymieszaj  do masy dodaj posiekane orzechy oraz marchewkę startą na drobnych oczkach ciasto przelej do formy na babkę - formę wcześniej natłuść masłem oraz oprósz bułką tartą  ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku na 180C przez 45 minut  ostudź ciasto  Polewa:   w kąpieli  wodnej rozpuść czekoladę z masłem przełóż do rękawa cukierniczego

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania