bułki - 33426 przepisów (strona:1316/2229)

Cytrynowa babka na białkach 123

skórki z cytryny + lukier - sok z cytryny z cukrem pudrem Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę na babkę z kominem posmarować masłem i oprószyć tartą bułką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160st.C. 2. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i solą. W osobnym naczyniu wymieszać mleko, olej, sok i skórkę cytrynową. Mokre składniki połączyć

Kuchnia domowa Ani
Drożdżowe rogaliki orkiszowe | Europejski Dzień Śniadania 90

brzmią dla mnie trochę jak obiad ;) A bywa, że Anglicy w niedzielę dodają do tego zestawu stek. Norweską śniadaniową specjalnością jest natomiast wędzony łosoś z jajecznicą na chlebie lub bułce. Do tego podają kawę, mleko i sok. Wybór i różnorodność europejskich śniadań jest rozległa i jest w czym wybierać. Jeśli szukacie też innych pomysłów na śniadanie, to polecam zajrzeć

Mienta blog
Pulpeciki w sosie chrzanowym / Meatballs in Horseradish Sauce 123

zachęcam do wypróbowania moich pulpetów zapiekanych z ziemniakami: Przepis na pulpeciki w sosie chrzanowym, składniki: na pulpeciki: 400-500 g mielonego mięsa, mała cebula, ząbek czosnku (opcjonalnie), kilka łyżek bułki tartej, duże jajko, przyprawy do smaku: sól, pieprz, granulowany czosnek, majeranek, słodka i ostra papryka na sos: mała cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1-2 łyżki chrzanu lub do smaku

Lekcje w kuchni
Drożdżówki z nadzieniem (na kefirze) 99

To ciasto drożdżowe na kefirze jest przepyszne. Delikatne, puszyste, mięciutkie – idealne dla każdego rodzaju wypieków z dowolnym nadzieniem. Najczęściej nadziewam je mieszanką orzechowo- cukrową z

Smaki Armine
Chleb razowy na drożdżach 95

sprawdzić, czy jest już upieczony możesz postukać pięścią w spód bochenka - powinien wydawać głuchy odgłos. 8. Pieczywo studź na kratce, żeby dobrze odparowało. A dla wielbicieli bułeczek przepis na bułki pszenno-owsiane

Z notatnika dietetyka
SZYBKI CHLEB SŁONECZNIKOWY Z OTRĘBAMI I PRAŻONĄ CEBULKĄ 157

miski. Wlewamy rozpuszczone drożdże i mieszamy całość łyżką, aż do połączenia się składników. Ciasto odstawiamy na 20 minut do lekkiego podrośnięcia. Foremkę "keksówkę" smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Przekładamy ciasto. Wierzch posypujemy słonecznikiem. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.  Wyrośnięte cisato smarujemy roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka i wstawiamy do piekarnika

Walijskie Pichcenie
Chrupiący chleb pszenny na drożdżach (bez formy) / Crusty Yeast Bread 112

drożdżowego z cudownie chrupiącą skórką - Wy też będziecie walczyć o piętkę:) Chleb bez formy zawdzięcza swoją chrupkość glazurze z mąki ziemniaczanej, której używam do wielu moich domowych chlebów i bułek. Nie jest obowiązkowa, ale zdecydowanie zalecana. Jeśli wolicie, z ciasta możecie uformować dwa okrągłe bochenki. Chrupiący chleb pszenny na drożdżach suchych lub świeżych to zdecydowanie jeden z naszych ulubionych chlebów

Lekcje w kuchni
Domowe bagietki 116

lubi, ale nie każdemu chce się je robić. Ile osób tyle wymówek, ale warto! Uwierzcie mi, że ta domowa piekarnia jest tą najlepszą. I nawet jeśli bułki nie wyjdą idealnie okrągłe i nie aż tak puszyste, to nic nie zastąpi tego magicznego zapachu rozchodzącego się po domu podczas pieczenia. Taki zapach najlepiej podrywa wszystkich z łóżek o poranku. Jak jednak

Analiza Smaku
Truskawkowa tarta z mąki konopnej 126

pudru -500g mrożonych truskawek -1 budyń waniliowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki na spód wyrabiamy, zawijamy w woreczek i na pół godziny dajemy do lodówki. Foremkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wałkujemy schłodzone ciasto i układamy do foremki.  Pieczemy w uprzednio nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut. Wyciągamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy

Wypieki Rene
Pomarańczowe bułeczki 135

Ciasta i chlebki drożdżowe ostatnio u mnie królują, ale dzisiaj wersja słodkich bułeczek z dodatkiem soku pomarańczowego. Sok fajnie podkręca smak bułek. Składniki: - 500 g mąki pszennej - 150 ml ciepłego mleka - 20 g świeżych drożdży - 200 ml soku z pomarańczy - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki miodu - 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Drożdże rozkruszamy w ciepłym mleku z 1 łyżką

Zainspirowana w kuchni
Kotlety po parysku 165

Kotlety po parysku Soczyste schabowe w innym niż zwykle wydaniu. Jeżeli przejadły Wam się już kotlety obtoczone w bułce tartej, wypróbujcie delikatną i smaczną panierkę po parysku. To ciekawy pomysł na pyszny obiad!     Składniki: 3-4 plastry schabu 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej sól i pieprz czosnek granulowany olej i masło do smażenia       *** Kotlety

Blog z Apetytem
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 121

popularne ostatnio w tym kraju i nie tylko w tym. Jednym z podstawowych artykułów spożywczych w Niemczech jest chleb. Istnieje około 300 różnych gatunków chleba i około 1200 gatunków bułek niesłodkich i słodkich. A jak jest z kuchnią w Austrii? Kuchnia w Austrii jest także niejednolita, gdyż łączy w sobie wpływy niemieckie, węgierskie, francuskie, czeskie, włoskie. Lecz najwięcej ma wspólnego

ProstePesto.pl
Bułeczki z bitą śmietaną 210

połowę, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia .Blachę odstawić w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia, a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 180º. Przed włożeniem do piekarnika posmarować bułki roztrzepanym żółtkiem z odrobina mleka. Piec ok. 20 min, do zarumienienia.Wystudzić.Śmietanę z cukrem ubić na sztywno,przełożyć do worka cukierniczego.Bułki lekko rozłożyć, włożyć w środek bitą śmietanę

Moje domowe kucharzenie
Precle 90

ciepłych precli. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach Ilość: 5 sztuk Przygotowanie: 3 h minut Składniki: – 340 g mąki pszennej (typ 500-550) – 170 ml wody

nietylkopasta.pl
Pieczeń drobiowa z wędzonym twarogiem. 79

poł łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej, ostrej i curry. Mała foremka prostokatna- aluminiowa, sylikonowa taka o długości około 20 cm max Robimy! Mięso wrzucamy do miski, wbijamy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy, aby ładnie przyprawy się rozeszły.Dorzucamy pokruszony dość drobno twaróg. Mieszamy całość, aby twaróg był w całości. Natłuszczamy lekko blaszkę i układamy nasza masę. Pieczemy około

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania