bułki - 33926 przepisów (strona:1316/2262)

Biszkopt budyniowy z owocami i galaretką. 144

wsypywać cukier. Dodać żółtka, ubijać jeszcze chwilę. Wsypać mąkę i budyń. Wymieszać delikatnie łyżką. Tak przygotowane ciasto, wyłożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.  Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni 25 minut. Upieczony biszkopt zostawić do wystudzeni Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i zostawić aż zacznie tężeć. Wystudzony biszkopt, przewrócić

Agusiowe smakołyki
Ekspresowy murzynek z polewą czekoladową 127

się składników szpatułką/łyżką ale nie mikserem!, gotowe ciasto wylewamy do podłużnej formy keksowej u mnie 34×13 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 30-40 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia, czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy

Blog kulinarny S9.PL
Curry z kalafiora 129

ananasa i kukurydzy, jednak zawsze obowiązkowy w sosie był kurczak. Tym razem postawiłam na wegetariańską wersję i zrobiłam curry z kalafiora. Jest to naprawdę świetna alternatywa dla kalafiora z bułką tartą, a braku mięsa w ogóle w potrawie nie zauważyłam. Pikantny sos na bazie jogurtu, słodkie pomidorki i przepyszny kalafior. Danie można podać z ugotowanym na sypko ryżem, ja podałam

Krylowa Kuchnia
Burgery warzywne z migdałami 115

brokuła - 4 zielone szparagi - garść płatków migdałowych - garść ziaren słonecznia - garść liści szpinaku - jajko - do zagęszczenia mąka jaglana ( dla osób bez uczulenia na gluten może być bułka tarta) - olej do smażenia - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Warzywa  obieramy , dzielimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości. Przeciskamy przez praskę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól

Kuchnia Pełna Emocji
Klopsiki gotowane wg diety 5 przemian 182

imbiru, na czubku łyżeczki pieprz cayenne, pieprz do smaku i wszystko znów mieszam. Dodaję do smaku sól i pół łyżeczki vegety i znów mieszam. Teraz pora na wymoczone i bułki. Możecie je zmielić lub dobrze rozdrobnić - zależy od ilości czasu jaki macie Ja raczej rozdrabniam. Znów mieszam. Teraz dodaję łyżkę pietruszki i bazylię do smaku.  Teraz dodaję szczyptę kurkumy

Kuchnia Pełna Emocji
Chlebek kanapkowy 164

dodałam pestki z dyni. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego kleju. Jeśli jest za gęste dodajcie oleju, jeśli za rzadkie - mąki. Małą keksówkę ( 23x13cm) wysmarowałam olejem z pomidorów i obsypałam bułką tartą. Włożyłam ciasto - tak do 3/4 wysokości. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160C na termoobieg na ok 30 min a potem zmniejszyłam na 130C na kolejne 15 min. Sprawdżcie patyczkiem

Kuchnia Pełna Emocji
Burgery z kaszy mannej z marchewką 140

widzicie ile fantastycznych rzeczy dzieje się przy okazji w kuchni? Porcja na 4 burgery: Składniki : - 120g kaszy mannej - 500 ml bulionu warzywnego lub wody - 1 duże , kurze jajko - bułka tarta - tyle, żeby związać masę. - 1 mała marchewka lub pół dużej - garść posiekanego szczypiorku - sól, pieprz , suszony czosnek, suszona pietruszka do smaku - olej do smażenia lub odrobinę na tacę jak chcecie

Kuchnia Pełna Emocji
141. Zabawa z agarem, czyli wegański sernik z mleczkiem kokosowym i truskawkami (na zimno) 148

codziennie posiłki w świeże produkty. Proste obiady na bazie jaj sadzonych z młodymi ziemniaczkami ugotowanymi w mundurkach w towarzystwie smażonych na maśle szparagów, ugotowanym kalafiorem czy fasolą szparagową posypaną bułką tartą i mnóstwem świeżego kopru. Zapijane zimnym kefirem, czy maślanką za chwile staną się normą i nie będą już wytęsknianym, najprostszym, a zarazem najlepszym rarytasem. To już zaraz, za momencik

Symfonia Smaków
Chleb owsiany 2 135

Odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać ziarna, obie mąki i sól. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.  Wierzch. chleba posmarować mlekiem i posypać płatkami owsianymi. Zostawić na 20 minut, żeby chlebek podrósł do brzegów foremki.   Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni

Agusiowe smakołyki
Olej sezamowy. Co warto o nim wiedzieć? 127

oraz włosów. Możliwości wykorzystania tego oleju roślinnego jest wiele, zatem każdy z nas może dzięki niemu sporo zyskać. A jeśli nie w postaci oleju, to proponujemy sezam jako chrupiące bułki do burgerów z sezamem . Artykuł Olej sezamowy. Co warto o nim wiedzieć? pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie 123

kaszą jaglaną, pęczakiem lub drobnym makaronem z pomidorami i mozzarellą bądź ryżem i mięsem mielonym. Z grillowanego bakłażana można przygotować wegetariańskie gołąbki. Z oberżyny możemy również przyrządzić panierowane w bułce tartej i jajku kotlety, pyszne przetwory na zimę, np. bakłażany marynowane w oliwie, a także pastę do smarowania na kanapki. Potrawy z bakłażanem najlepiej komponują się z przyprawami, takimi

ProstePesto.pl
Kotlet pożarski 179

przepis na te super proste kotleciki, które zrobisz z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami. - super pomysł na proste kotlety - tylko kilka niezbędnych składników - obtoczone w mini grzankach lub bułce tartej

AniaGotuje.pl
ZIEMNIACZANE BUZIE + FILMIK 111

smaczną, ziemniaczaną przekąsą. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Pyszne na zimno jak i na ciepło.  SKŁADNIKI :  1 kg ziemniaków ( zważonych po ugotowaniu )  1/2 szklanka bułki tartej 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej  sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku  olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
PLACEK Z TRUSKAWKAMI 136

pieczenia. Mieszamy delikatnie szpatułką , aż składniki dobrze się połączą.  Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i wysmarowanej od wewnątrz masłem oraz posypanej grysikiem lub bułką tartą.  Wyrównujemy powierzchnię ciasta i układamy  truskawki obok siebie i jedna na drugiej. Truskawek nie wciskamy w ciasto. Podczas pieczenia one same się zanużą w cieście.  Wstawiamy

Rita creative
Paluszki bezrybne z tofu 123

prostego przepisu na paluszki bezrybne, ale teraz już są. Czy można je zrobić bezglutenowe? Tak, bez problemu. Mąkę “do zamoczenia” daj dowolną bezglutenową, a do obtoczenia użyj bułki tartej bezglutenowej lub np. zmielonych orzechów włoskich. Z czym podawać wegańskie paluszki rybne? Standardowo… z czym tylko chcesz! Na poniższym zdjęciu widzisz, jak zatapiam mojego paluszka w sosie czosnkowym

Blendman