bułki - 33426 przepisów (strona:1310/2229)

Baby gruszkowe 126

łyżki) 100 g ksylitolu lub cukru (niewiele ponad szklanka) 90 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 większa gruszka tłuszcz i kasza manna lub bułka tarta do przygotowania formy Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Gruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Można obrać, ale nie trzeba. Przy pomocy miksera ucieramy masło z ksylitolem. Gdy masa

Kucharzyca
Babka marchewkowo – pomarańczowa 88

pomarańczy, proszek do pieczenia, szczyptę soli i startą marchewkę. Zmiksować. W rondelku roztopić masło i wlać gorące do ciasta. Ponownie zmiksować. Foremkę do babki wysmarować masłem, delikatnie obsypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Polewa z białej czekolady: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać

Oryginalny smak
Chleb z kefirem 78

Gotowe w : 2 h   Internet aż kipi od przepisów na chleb i bułki. Próbowałam wielu z nich i nie do końca byłam z nich zadowolona. Właśnie dlatego postanowiłam zaufać własnej intuicji i wykorzystując produkty jakie znalazłam w domu upiec mój własny chleb z kefirem. Po upieczeniu okazało się, że zapach jaki rozchodził się po domu był nieziemski

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
ROGALIKI ŚNIADANIOWE MLECZNO-MAŚLANE 117

  Rogaliki śniadaniowe, to frajda dla najmłodszych, ale myślę, że nie tylko. Te nie tylko cudnie wyglądają (jak z piekarni...), to jeszcze super smakują. Mimo, iż

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka z pieczarkami 181

sera na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Przygotuj również ogórek konserwowy – pokrój go w ultra-cienkie paski. Bagietkę przekrój na pół. Możesz również skorzystać z mojego przepisu na bułki pszenne , aby wypiec swoje bagietki. W pierwszej kolejności przygotuj smarowidła – tak sobie je potocznie nazywam. Przyrządź masło czosnkowe: masło (50 g) przełóż do małej miseczki i wyciśnij przez praskę

ugotuj-przepis.pl
Wielkanocna Babka Ryżowa 139

oraz dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, dodając po trochu jogurtu oraz oleju. Mieszamy wszystko do połączenia składników. 3. Gotowa masę przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Babkę pieczemy w 180 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka. Wystudzona babkę polewamy lukrem. Babka smakuje najlepiej pierwszego i drugiego dnia

Gotowanie...to proste !
Wielkanocna baba marchewkowa 160

cytryny - wszystko wymieszaj  do masy dodaj posiekane orzechy oraz marchewkę startą na drobnych oczkach ciasto przelej do formy na babkę - formę wcześniej natłuść masłem oraz oprósz bułką tartą  ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku na 180C przez 45 minut  ostudź ciasto  Polewa:   w kąpieli  wodnej rozpuść czekoladę z masłem przełóż do rękawa cukierniczego

Niezły Młynek
Chleb pszenny na drożdżach 169

Wypiekanie pieczywa stało się niemal moją codziennością. Gdzieś sama myśl o bułkach, które jednak gdzieś ktoś mógł dotknąć napawa mnie lękiem. Zdaję sobie sprawę, że takim podejściem nie pomogę piekarniom w przetrwaniu trudnego czasu, ale nic na to nie poradzę. Jedyny chleb na jaki jeszcze mogłabym się skusić, to ten od razu pakowany i sprzedawany w woreczkach, taki wiecie

Kuchnia w czekoladzie
Wytrawne leniwe. Szpinak/ suszony pomidor/ kapary/ oliwa/ parmezan/ natka pietruszki. 89

zostawić wszystko, dokładnie takim jakie jest." Nie. W tej całej obsesji, w tym kompulsywnym obłędzie nie dziwny wydaje mi się ten przepis. Phi, nawet nie pomyślałabym żeby standardowo potraktować bułką tartą, masłem, cukrem i cynamonem leniwe, bo nie. Bo dziś, i właśnie teraz, pasują mi tu najbardziej kapary, czosnek i oliwa.  I oficjalnie, w dobie czasów w domu, sobie

Mango Papaja
babka kefirowa 94

olej. Następnie w trzech turach dodajemy mąkę na przemian z kefirem, opcjonalnie ekstrakt i mieszamy przy pomocy szpatułki, tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i proszonej bułką tartą formy (u mnie tortownica ok. 26 cm średnicy z kominem). Pieczemy w ok. 160 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 50 -60 min. Upieczone ciasto odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Chleb pszenny na zakwasie 86

też do: – chleb z garnka –  chlebek z pesto –  przepis na bajgle –  chleb z samych ziaren bezglutenowy –  chlebek z cukinii –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  focaccia z rozmarynem –  chleb cebulowy CHLEB PSZENNY NA ZAKWASIE CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 h zaczyn, 7 h wyrastanie i około 40 minut pieczenie SKŁADNIKI ZACZYN: – 3 łyżki

nietylkopasta.pl
Batonik (krówkowaty) z soloną tahiną i kokosem - wegański, bez orzechów... 106

zamrażarki na 30 minut. Pokrój, przełóż do pojemnika i przechowuj w lodówce. * Moja gotowa masa wydawała mi się za mokra, zapewne wina namoczonych daktyli. Ale dodane 3 łyżki bułki tartej załatwiły sprawę

Lejdi of the house
SER A'LA KAUKASKI, Z MLEKA, JAJEK I ŚMIETANY 146

Następnie przykładamy talerzyk, sito odwracamy, zdejmujemy gazę z sera i odstawiamy go pod przykryciem do lodówki. Najlepiej do drugiego dnia. Otrzymaną serwatkę można wykorzystać do pieczenia chleba, bułek lub do wypić... Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania