bułki - 33426 przepisów (strona:1325/2229)

Bułeczki nadziewane kiełbasa i serem 109

siebie, zlepiamy, tworząc w ten sposób bułeczki). Pamiętajcie, by układać bułeczki zlepieniem do dołu. Nasze bułeczki układamy zlepieniem do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Każdą bułkę smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Blachę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, przez pierwsze 5 minut bez termoobiegu, potem z termoobiegiem). Pieczemy do ładnego zarumienienia. Czas

Słodkie okruszki
Babka majonezowa 110

masę. Mąki, proszek do pieczenia i kakao razem wymieszać i przesiać przez sitko. Do masy wlać majonez, wsypać mąkę i całość wymieszać. Formę na babkę dokładnie wysmarować i posypać bułką tartą. Wylać ciasto, wyrównać wstawić do piekarnika na około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem przed końcem pieczenia. Wyjąć wystudzić. Mleko skondensowane wlać do rondelka, dodać kakao ciągle mieszając, podgrzać masę. Kiedy

gotuj ze mną
Babka herbaciano-miodowa 98

jajka. Następnie należy dodać miód oraz stopniowo i na przemian mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mleko z herbatą. Masę przelać do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Babkę piec około 1 godziny (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjąć z formy oraz udekorować według uznania. Babka herbaciano-miodowa - dodatkowe informacje: (*) Można użyć

Di gotuje
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 122

Oliwa z oliwek   Farsz do kurczaka – 0,5 kg mięsa mielonego wołowego – 0,5 mięsa mielonego wieprzowego – pęczek natki pietruszki – 1 namoczona kajzerka lub bułka tarta – 2 średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz i inne przyprawy według uznania – jedno jajko – wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitej masy P rzygotowanie

naRuszcie
Chleb pszenno żytni -przepis baza 212

odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie przygotowujemy formę do pieczenia o wymiarach, mniej więcej 33 x 15 cm. Smarujemy ją olejem bądź masłem i obsypujemy dowolną mąką, bułką tartą lub otrębami. 4. Ciasto ponownie mieszamy i wkładamy do formy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu aż wypełni ją po brzegi. Inaczej chleb popęka podczas pieczenia. Zajmuje to minimum

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
,,Chleb żytni z ziarnami’’ 95

wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość, ponownie wyrabiamy do momentu aż będzie elastyczne i gładkie. Masę przekładamy do dwóch foremek  około 30 x 11 cm wysmarowanych oliwą i wysypanych bułką tartą. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy słonecznikiem. Odstawiamy na 15 minut. Piekarnik nastawiamy na 220. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut.  Po tym czasie zmniejszamy

Podróż w kulinaria
Bułeczki z pieczarkami 84

kroimy w plasterki, cebulę w piórka, doprawiamy solą,pieprzem,dodajemy lubczyk i smażymy do odparowania płynu, ciasto dzielimy na 8 części, każdą rozpłaszczamy, nakładamy dużą ilość farszu i zlepiamy, bułki układamy zlepioną częścią na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem roztrzepanym w mleku, wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 190 stopniach około 25 min, bułeczki są najlepsze podawane

Kuchnia Beaty
Nuggetsy w płatkach kukurydzianych 86

Pyszne soczyste kawałki piersi kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Mniam! Palce lizać! Przez pewien czas musiałam unikać glutenu, więc zamieniłam panierkę z bułki tartej na płatki kukurydziane. Stąd wzięły się między innymi te nuggetsy Polecam je nie tylko „bezglutenowcom”, ale też tym, co poszukują łatwego i smacznego pomysłu na przekąskę, obiad lub kolację. M ożna

Kulinarne S.O.S.
Nuggetsy w płatkach kukurydzianych 86

Pyszne soczyste kawałki piersi kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Mniam! Palce lizać! Przez pewien czas musiałam unikać glutenu, więc zamieniłam panierkę z bułki tartej na płatki kukurydziane. Stąd wzięły się między innymi te nuggetsy Polecam je nie tylko „bezglutenowcom”, ale też tym, co poszukują łatwego i smacznego pomysłu na przekąskę, obiad lub kolację. M ożna

Kulinarny S.O.S.
Fit zapiekanka z kalafiora, brokuła i cukinii 95

czarne oliwki, kilka suszonych pomidorów w oliwie oraz o suszone zioła. Ponieważ nie miałam jajek do panierowania warzyw, zamiast ich użyłam maślanki. Warzywa, tak jak poprzednio panierowane są w bułce tartej a następnie skropione odrobiną oliwy – pieczone są w piekarniku. Na całą zapiekankę (która jest większa od tej pierwszej – bo na 6 osób) zużywam tylko jedną kulkę mozzarelli

Moja Delicja
Bagietki z czosnkiem i serem 110

Lubicie pieczywo czosnkowe? Jeśli tak, to śmiało szykujcie produkty, aby upiec te pyszne bagietki z czosnkiem i serem. Ja je uwielbiam i polecam wypróbować ten prosty

Smaki Armine
Kotlety mielone „Tagine” 114

mała puszka kukurydzy 1 łyżeczka suszonych lub świeżych liści kolendry 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól, pieprz do smaku 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki wody 1 jajko mąka do obtoczenia sos: 9-10 suszonych moreli bez pestek 1/2 mrożonych warzyw „chiński mix” 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżki

Ogrodnik w podróży
babka piaskowa – klasyczna 108

dodajemy esencję waniliową oraz przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wąskie formy /keksówki, natłuszczonej i prószonej kaszą manna lub bułką tartą. Pieczemy w 160-170 st. C do tzw suchego patyczka, przez ok. 60 min. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Placki z siemienia lnianego z jajecznicą 185

szkoła jazdy, ale przecież wszystko jest dla ludzi - zwłaszcza teraz, gdy większość z nas ma więcej czasu niż zazwyczaj. N moim blogu znajdziecie przepisy na chleb pszenno-żytni oraz bułki pszenno-owsiane . Po trzecie, możemy pieczywo po prostu zastąpić czymś innym. Np. chrupiącymi plackami z siemienia lnianego, na który dziś pokażę Wam przepis. Placki z siemienia lnianego z jajecznicą - przepis

Z notatnika dietetyka
Jak zrobić burgera w domu – najlepsze przepisy 87

Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku i indyka Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Przepis na zdrowe burgery z soczewicy i grzybów Piętnaście minut i pyszne, pachnące zdrowe buregry wegetariańskie

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania