bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:52/587)

Devolay ze schabu 171

Składniki: Devolay: Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt. ogórek kiszony, 2-3 plasterki sera żółtego, cebula, 4 pieczarki, 3 jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: 350-400g pieczarek, cebula, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić

W kuchni u Moniki
Marchewkowe kotlety schabowe 113

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Jajko ·        Bułka do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        1 słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu) ·        15 dag sera(...)żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Obtaczamy w mące pszennej. 3.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4.    Panierujemy w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kulinarna Chwila
Pieczone gołąbki bez zawijania 272

się w ustach, polecam :) Składniki: 600 g mięsa mielonego 1/2 główki białej kapusty 1 woreczek ryżu 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do panierowania olej do smażenia majeranek sól, pieprz sos 1 puszka pomidorów 300 ml bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz Wykonanie(...)półtwardo. Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić aż puści sok, odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem. Do miski wrzucić mięso, ryż, cebulę, kapustę, jajko oraz bułkę tartą. Masę dokładnie wymieszać, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Z farszu zwilżonymi dłońmi formujemy gołąbki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładam

magiczna kuchnia Kasi
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 175

miliony fanów na całym świecie. Możemy go przygotować na różne sposoby. Na wczorajszy obiad przygotowałam roladki z piersi z kurczaka, nadziewane suszonymi pomidorami i panierowane w jajku i bułce. Chrupiące i soczyste... Roladki dodatkowo możemy podać z ulubionym sosem. Świetnie sprawdz ą  się jako przystawka na zimno lub na gorąco jako danie główne. Miłośnicy suszonych pomidorów na pewno polubią(...)porcje: Pierś z kurczaka 1 szt, pomidory suszone 4 plastry, papryka słodka mielona, zioła prowansalskie, pieprz i s ó l, jajko 1 szt, m ą ka pszenna 2 łyżki, bułka tarta do obtoczenia, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienki filet. Kurczaka oprószamy przyprawami z obu stron. Na środku piersi układamy suszone pomidory. Następnie zwijamy

kulinarne odsłony pati
Wiener Schnitzel (sznycel wiedeński) 299

wśród kotletów i narodowe danie Austriaków. Niebanalna alternatywa dla popularnego „schabowego”. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 sznycle cielęce (po ok. 180g) 1 duże (L) jajko bułka tarta mąka pszenna sól czarny pieprz świeżo mielony 3 czubate łyżki masła klarowanego olej rzepakowy Do podania sałatka ziemniaczana (Kartoffelsalat) cytryna Instrukcje Sznycle rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 4 mm. Posypujemy(...)minut. Jajko wybijamy ze skorupki i całą zawartość – żółtko z białkiem – ubijamy trzepaczką. Sprawione sznycle obsypujemy z obu stron mąką, następnie zanurzamy w jajku, a na koniec obtaczamy w bułce tartej – ale raczej luźno, aby panierka nie była nadmiernie ubita. Na niekoniecznie dużej patelni z wysokim rantem roztapiamy na dość silnym (ale nie przesadnie) ogniu 3 łyżki masła klarowanego

Kulinarna Pokusa
Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami 146

Pyszny i sycący chłopski garnek z wołowiną. Świetny pomysł na danie jednogarnkowe. 500 mięsa mielonego wołowego 1 cebula Sól Pieprz 3 jajka 4 łyżki bułki tartej Mąka pszenna do obtoczenia 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 młoda cukinia 7 pieczarek 4 ziemniaki 2 szklanki wody Świeża natka pietruszki Słodka czerwona papryka Liść lubczyku Sól Pieprz Marchewki oraz ziemniaki obieramy(...)paprykę i cukinię w kosteczkę, pieczarki w plastry. Wkładamy wszystkie warzywa do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulką, jajkami, bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe okrągłe pulpeciki. Każdy obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na patelni. Do podduszonych warzyw przekładamy mięso. Mieszamy. Doprawiamy posiekana świeżą natką pietruszki

VioletoweKucharzenie
Bułki orkiszowo-owsiane / Spelt Oat Rolls 91

Bułki orkiszowo-owsiane / Spelt and Oat Rolls Jeśli lubicie zdrowe pieczywo, to polecam dzisiejsze bułki orkiszowo-owsiane. Są bardzo proste w przygotowaniu, a z tych proporcji upieczecie dużą blachę pysznych, domowych bułeczek drożdżowych. Jeśli chcecie upiec bułki orkiszowo-owsiane na śniadanie, możecie zagnieść ciasto drożdżowe wieczorem i pozwolić wyrastać mu przez noc w lodówce. Ciasto rośnie też oczywiście metodą tradycyjną(...)delikatną skórkę. Przepis na bułki orkiszowe z mąką owsianą to świetny pomysł na troszkę inne domowe pieczywo, na pewno Wam posmakują. Polecam, smacznego:) Przepis na bułki orkiszowo-owsiane: na 10-12 bułek: 2 szklanki* ciepłej wody, 3 łyżeczki suchych drożdży, 4 płaskie łyżeczki cukru, 2 łyżeczki soli, 8 łyżek oliwy lub oleju, 2 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej jasnej

Lekcje w kuchni
Cocas de patata - słodkie bułki z Majorki 213

już słodkie bułki. Nie było w domu nikogo, kto by się mógł tym bułkom oprzeć, a wszyscy twierdzą, że są one uzależniające. Nie wierzycie? To sobie je upieczcie i skosztujcie sami! Wpis znalazł się na liście Panissimo (#44) . Cocas (20 szt): 500 g mąki pszennej typ 450 100 g miękiego smalcu 150 g cukru 200 g ugotowanych ziemniaków 3 średnie

Grahamka, weka i kajzerka
Soczysty vege burger z halloumi na przedwiośnie i domowe bułki 120

Jutro pierwszy dzień astronomicznej wiosny ♥ Z tej okazji na zielony przełom sezonów zapraszam wszystkich Słonecznej Kuchni na absolutnie wspaniałego burgera w domowych bułkach! :) Pyszna, chrupiąca buła wypełniona po same brzegi tylko dobrocią. Miedzy cienkimi warstwami zielonego, aromatycznego, zielonego pesto kryją się czosnkowe i bardzo soczyste pieczarki w occie balsamicznym, potem wdzięczą się plasterki słodkiej cukinii, a na niej wyrazisty, przepyszny(...)pachnąca mirabelką pora roku. Szkoda byłoby ją przegapić i nie zatopić zębów w przełomowym burgerze pełnym zielonych nadziei :) Wege burgery z serem halloumi i pieczarkami w domowych bułkach Potrzebujesz: Bułki: 400g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej / orkiszowej 250g letniego mleka 20g cukru 30g świeżych drożdży 2 żółtka 1/2 łyżeczki soli 50g masła sezam do posypania Czosnkowe pieczarki w occie: 250g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Uszka 127

Dzisiaj zapraszam Was na mój najlepszy przepis na uszka z grzybami. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 400 g mąki pszennej 220 ml wody 1 cebula Szczypta soli, pieprz 1 łyżka bułki tartej 70 g suszonych grzybów 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: Na początku suszone grzyby zalewamy i odstawiamy na minimum 1 godzinę, żeby się namoczyły

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym 195

pieczywem albo duszonymi ziemniaczkami. Polecam!   Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g kaszy jęczmiennej wiejskiej (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia klopsików olej do smażenia 250ml bulionu 150ml passaty pomidorowej (przecieru) 2-3 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek, oregano(...)rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy na nim cebulę. Dodajemy kapustę i całość smażymy przez około 2-3 minuty ciągle mieszając.Odkładamy do przestudzenia *** *** Do miski przekładamy mięso mielone, bułkę tartą, przyprawy – do smaku i wbijamy jajka. Mieszamy *** *** Następnie dodajemy przestudzoną kapustę i kaszę *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy okrągłe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni

Blog z Apetytem
Domowe burgery 152

700g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki kajzerki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany  olej do smażenia, u mnie Polski Olej rzepakowy Bułki: 680g mąki pszennej, u mnie Mąka Szyma nowska tortowa, ty p 450   200 ml wody   200 ml mleka łyżeczka cukru 7g suchych drożdży 2 łyżki masła szczypta soli(...)Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Wyrabiamy, pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu na 1h. Po wyrośnięciu Ciasto dzielimy na 4 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy sezamem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. 2. Kajzerki zalewamy wodą, moczymy aż namiękną. Wyciskamy wodę

Szefowa kuchni
KOKOSOWA PYCHOTKA 143

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kryształ 1 kisiel cytrynowy bez cukru (58g) 1,5 łyżki proszku do pieczenia  2 - 3 łyżeczek kakao Masa budyniowa kokosowa: 2 budynie śmietankowe (40 g) 1/2 szklanki cukru kryształ 750 ml mleka 250 g margaryny  250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym(...)biszkopty ok. 14 szt. herbatniki maślane ok 26 szt. Przygotowanie: Biszkopt -  Na spód tortownicy o wymiarach 24x24 wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, kakao i kisiel cytryny, przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, kakao i kisielem

Ciastka - domowe słodkości
Zupa warzywna z pulpecikami i serkiem topionym 216

marchewka 1 pietruszka (korzeń jak i pęczek) 1 łodyga selera naciowego 1 biała część pora 100 g pieczarek 300 g serka topionego śmietankowego sól, pieprz ewentualnie 1 łyżka bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia pulpecików Warzywa umyć i obrać. Korzeń pietruszki i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Do garnka wlać 2 l wody(...)Smażyć na średnim ogniu (dosłownie kilka minut; muszą lekko puścić sok i zmienić kolor). Mielone mięso przełożyć do miski. Przyprawić solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodać 1 łyżkę bułki tartej. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Za pomocą dłoni formować małe mięsne kulki. Każdy pulpecik obtoczyć w mące. Przygotowane pulpeciki włożyć do wywaru warzywnego i gotować na średnim ogniu

Ugotować
Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan 118

sera Parmezan A jak wiadomo piersi z kurczaka w jakiej by one nie były formie przygotowane są zawsze szybkie do zrobienia. Tym razem skusiłam się na piersi panierowane. Do bułki tartej dodałam świeżo tarty ser Parmezan. Niby nic specjalnego a smak kurczaka znacznie się zmienił. Smażone piersi podałam z kaszą oraz marchewką z groszkiem. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego(...)piersi kurczaka w panierce serowej. 3 duże piersi z kurczaka 3 jajka 1 i 1/2 łyżeczka soli 1/6 łyżeczki pieprzu 1/2 kubka tartego sera Parmezan 5 łyżek mąki pszennej 3/4 kubka bułki tartej olej słonecznikowy do smażenia Jak przygotować piersi z kurczaka z Parmezanem . Piersi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić i pokroić w paski o szerokości trzech centymetrów każdy. Posolić

mecooks

Proponowane wyszukiwania