ekspandowane, sezam (35%; nasiona, miazga), miód 492kcal/100 g Ciasteczka orkiszowe bio Fun Cookies, ok. 5 zł/120 g Składniki: łam waflowy orkiszowy*, płatki orkiszowe*, płatki jęczmienne*, płatki owsiane*, płatki pszenne*, syrop ryżowy*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-03 COBICO 360 kcal/100 g Ciasteczka Babci Ani orkiszowe naturalne, ok. 2,9 zł/100 g Składniki: mąka(...)świeże owoce i szybka przekąska gotowa. Crispy Natural Chrupiące plasterki truskawki 10 g, 2,79 zł/szt Skład: 100% truskawka 349 kcal/100 g (paczka zawiera 35 kcal) 9. Pełnoziarnista bułka (ewentualnie grahamka) + serek wiejski, czyli białko i węglowodany. Klasyk. Piątnica Serek wiejski naturalny 200 g, ok. 1,9 zł/szt Składniki: twaróg ziarnisty, śmietanka, sól 97 kcal/100
Powiedz dietom nieSamotność. Cisza. Spokój. Lubię te chwile, kiedy mogę być sama z sobą. Uporządkować myśli, wsłuchać się w kojący dźwięk drzemiącego domu, usiąść w fotelu i w
KUCHARNIAZachciało mi się domowych jagodzianek, więc postanowiłam poszukać przepisu idealnego. A znalezienie go wcale nie było takie łatwe, bo niemalże na każdym blogu, który odwiedziłam, autor
Domowa Cookierenka AgiBagietki, bagietki, jak tu zrobić bagietki w domu, aby kształtem były podobne jak te ze sklepu? Aby nie były twarde na drugi dzień? No właśnie tak
Blondynka GotujeWakacje . Jak zwykle mijają za szybko. Szczególnie w tym roku, gdy w Danii trafił nam się zaledwie jeden ciepły tydzień w czerwcu, a potem niemal tropikalne
Pożeraczka, czyli raz adobrzebulionu (ewentualnie wody) 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 kartonik krojonych pomidorów z czosnkiem (lub dwie dodatkowe łyżki koncentratu) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 2-3 łyżki oleju sól morska, pieprz Gulasz wieprzowy na cydrze: Łopatkę oczyszczamy z błon i kroimy(...)Dodajemy pojedynczo jajka, za każdym razem miksując do połączenia. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Okrągłą formę (u mnie Ambition Ginger 24 cm ) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub mąką. Przekładamy ciasto do formy i wyrównujemy. Powinno być dosyć gęste. Śliwki lekko wtykamy w środek, układając je obok siebie, skórką do dołu. Jeśli są kwaśne, posypujemy
Poezja smakuJest już co prawda pierwszy dzień lipca i ostatni francuski przepis powinien pojawić się wczoraj, ale niestety zabrałam się za pieczenie trochę za późno i z
Przepysznik - BLW i nie tylkoKtoś był szybszy, mądrzejszy, bardziej zaradny. I ten ktoś wykupił wszystkie drożdże sklepie. Nie sądzę, by to była jedna osoba. A na pewno nie byłam to
Obiad gotowyMamy okres, jaki mamy i musimy się z tym pogodzić. Spotkała nas niecodzienna sytuacja, która powoduje, że powinniśmy zostać w domu przez kolejne dwa tygodnie albo
Ostra na Słodko