bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:144/234)

Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą 181

Tajska zupa w kilkanaście minut :)  Składniki: 800 g ryb (np. amur, jesiotr), oczyszczonych z ości i bez skóry 1 litr wody lub bulionu warzywnego  400 ml mleczka kokosowego House of Asia 200 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół 1 cebula posiekana 3 ząbki czosnku w plastrach ½ słoika czerwonej pasty curry House of Asia  1-2 chili pokrojone

SzczyptaSmaQ
pomidorowa z makaronem wegetariańska 121

subiektywna ocena 🙂 .. Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1 /3 selera 1/2 białej częsci pora 1/2 litra soku pomidorowego 1 cebula drobno pokrojona 1/2 cebuli przypalona na gazie 1 kostka bulionu warzywnego 2 łyżki masła

Ugotujmy Coś
Tajskie zielone curry wegetariańskie. Thai wege green curry. 224

zupa  Tom Kha ,  yellow curry  oraz  szpinak wodny Składniki na około 4-6 porcji: 1 l śmietanki kokosowej 8-10 liści limonki kafir 250 ml bulionu warzywnego ( ale nie koniecznie ) 1 duży batat 5 mini bakłażanów 1-2 średnie cebule 1 zielona papryka ćwiartka kalafiora ćwiartka brokuła 10 pomidorków koktajlowych puszka przekrojonych na pól grzybów słomianych

Jemy Pijemy
zupa ogórkowa nie tylko dla wegetarian 121

Któż nie lubi zupy ogórkowej ..Jest to potrawa kuchni polskiej gotowanej na wywarze dla mięsożerców lub bulionie warzywnym z dodatkiem warzyw..Przepyszna łatwa w wykonaniu..choć nieco pracochłonna..zresztą jak każda dobra zupa.. Składniki: 2 marchwie 1 pietruszka kawałek selera 1/2 pora 5-6 ogórków kiszonych 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1/2 szklanki ryżu 2-3 liście

Ugotujmy Coś
królik w śmietanie 130

Uwielbiam zapach tego dania, jego delikatny smak i podawane zawsze jako dodatek buraczki. Składniki: 1 królik 2 cytryny 4 łyżki masła 1 łyżka mąki 150 ml wody 1/2 kostki bulionu warzywnego 200 ml śmietany sól pieprz cukier

Ugotujmy Coś
Krem z dyni hokkaido z bazylią i groszkiem ptysiowym 140

Bardzo prosta, szybka i smaczna zupa krem. To łatwy sposób na pożywny obiad, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.   Składniki: 300ml bulionu warzywnego lub rosołu 600-800g obranej i oczyszczonej dyni hokkaido szklanka listków bazylii świeżo mielony pieprz sól groszek ptysiowy Brześć Dynię oczyszczamy, ściągamy skórę obieraczką (możemy ją zostawić, ale dynię należy porządnie wyszorować), kroimy

Gotowanie i blogowanie
Tajskie żółte curry wegetariańskie. Yellow vegetarian thai curry. 214

Składniki na około 4-6 porcji: 1 l mleka kokosowego lub 0,5 l mleka kokosowego i 0,5 l śmietanki kokosowej 8-10 liści limonki kafir 250 ml bulionu warzywnego ( ale nie koniecznie ) 1 duży batat 5 mini bakłażanów 1-2 średnie cebule 10 sztuk okry ( można ją zastąpić np. fasolką szparagową ) pół czerwonej papryki 10 pomidorków koktajlowych pół

Jemy Pijemy
Domowa wegeta do słoików (przyprawa na mokro) 165

jesteście zwolennikami domowych mieszanek przypraw jak i wyrobów to zachęcam do przyrządzenia jarzynki, tzw. wegety. Poniższa przyprawa będzie idealna jako dodatek do zup, sosów lub alternatywa do przygotowania domowego bulionu warzywnego. Domową wegetę należy przechowywać w chłodnym miejscu. Nie wymaga pasteryzacji, ponieważ zawiera bardzo dużą ilość soli.  Składniki na 9 mniejszych słoiczków: 1 szklanka soli morskiej gruboziarnistej

Ugotować
Curry z ziemniaków. 183

zielonego groszku (mogą być mrożone) 1 łyżka masła 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka garam masali 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1 bulionetka (do duszenia warzyw lub bulion warzywny) 2 łyżki jogurtu greckiego natka pietruszki sól Wykonanie: Ziemniaki i fasolkę ugotować al dente (osobno). Cebulę posiekać drobno i zeszklić na łyżce masła. Dodać czosnek roztarty z 1 łyżeczką soli

zadanie-gotowanie
zupa buraczkowa wegetariańska 125

Zupa buraczkowa to jest to niesamowity smak..a do tego smaczna .zdrowa i pożywna ..Powiem am tak w sekrecie i nieskromnie wyszła doskonała 🙂 .. Składniki: bulion warzywny 2 średnie buraki/ugotowane oddzielnie lub upieczone w piekarniku ze skórą/ 2 marchwie 1 pietruszka kawałek selera 1/2 pora 1/2 cebuli 3 śrenie ziemniaki 2 ząbki czosnku 1/2 soku

Ugotujmy Coś
Krem z dyni 160

inna jako słodki wypiek. A Twoja dynia gdzie by się widziała? Składniki: dynia hokkaido kalafior 3-5 cm korzenia kurkumy sól i pieprz ser mozzarella 1-2 szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Dynię obieram i kroję w kostkę. Gotuję na parze do miękkości. Tak samo postępuję z kalafiorem. Następnie miksuję na jednolitą, gładką masę wraz z obranym korzeniem kurkumy. Doprawiam

Karczma Honorietty
Zupa krem z dyni na ostro z papryką i soczewicą 139

prezentowały? Koniecznie w takim razie skorzystaj z 10% zniżki na produkty #Ambition w sklepie Dajar . Żniżka dostępna na hasło „ZDROWE-GOTOWANIE”. Składniki Ilość porcji: 4 1 l bulionu warzywnego 500 g dyni 200 g soczewicy 300 g papryki czerwonej 50 g cebuli 20 g świeżego imbiru 1 papryczka chilli 1 cytryna 1 łyżka sosu sojowego 1 ząbek czosnku

ale Pysznie
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 205

pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką Bulion warzywny Uszka z grzybami Pierogi z wędzonym twarogiem Pierogi z kapustą i grzybami Wigilijna kapusta z grochem Łazanki z kapustą Tradycyjna sałatka jarzynowa Suszone grzyby w cieście piwnym Aromatyczny pasztet

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 173

Zupa miso Krem z białych warzyw Zupa jarzynowa z quinoa i wodorostami Pierożki wonton z aromatycznym bulionem Dietetyczna zupa z dyni i imbiru Congee z tofu, miso i glonami Bulion warzywny Dietetyczny krem z zielonych warzyw Zupa kimchi - pikantny kapuśniak koreański Smacznego

Codziennik Kuchenny
Krem z dyni i jabłek z pesto. Zupa dyniowa. 138

kwaśne  jabłka (antonówka lub szara reneta) 1 duża cebula 1 łyżka oleju lub masła 2 płaskie łyżeczki cukru 1-2 łyżki kwaśnej śmietany (opcjonalnie) kilka szklanek wody lub bulionu warzywnego - tyle ile potrzeba do zakrycia warzyw sól do smaku pesto rosso do przybrania zupy Przygotowanie: Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania