Kolejny bochen pysznego chleba mam dziś dla Was. Chleb na zakwasie czyli chleb zdrowy, pyszny i pachnący. Trochę składania, trochę oczekiwania i pyszny chleb upieczony, polecam
Moje Małe CzarowanieŚwięta, święta i prawie po. Dziś w Poniedziałek Wielkanocny polecam piękne i bardzo dobre kurczaczki. Na pozór są trudne w wykonaniu, ale tak naprawdę są bardzo
Gotuję TestujęDobrego chleba w domu nigdy dość i dlatego ten pyszny bochen jeden czy dwa powstał. Chleb jest prosty w wykonaniu tylko trzeba czasu aby pachniał w
Moje Małe CzarowanieW ramach cyklu Wypiekanie na śniadanie tym razem Iza z blogu Smaczna Pyza wybrała ten pyszny i aromatyczny chlebek. Przepis pochodzi z książki "Domowe wypieki
Moje Małe CzarowanieDobrej jakości chlebki pita można już zakupić w każdym dobrym sklepie a potem sami stwórzmy sobie pyszny obiad, śniadanie, podwieczorek. Nasze ulubione dodatki sprawią że pita
Moje Małe CzarowanieBardzo prosty w wykonaniu, bardzo zdrowy bo pełnoziarnisty i na zakwasie bochen chleba mam dla Was. Koniecznie upieczcie sobie taki chleb aby potem cieszyć się że
Moje Małe CzarowanieTym razem dołączyłam do Piekarni Amber i piekłam ten pyszny bochen. Doczekać w tym roku polskiej złotej jesieni już nam chyba nie dane więc jak pisze
Moje Małe CzarowaniePiękny i pyszny, tak mogę go określić. Chleb potrzebuje czasu aby wyrosnąć jak większość chlebów na zakwasie , nie potrzebuje jednak dużo pracy. Wystarczy dobrze rozplanować czas
Moje Małe CzarowanieDziś jest Światowy Dzień Chleba a ponieważ chleby piekę już pewnie z 10 lat nie mogłam w tym właśnie dniu nie pokusić się o upieczenie własnego
Moje Małe CzarowaniePodawałam już wcześniej przepis na kanapkę Chrupiący Pan czyli Croque Monsieur a dziś przyszła kolej na Chrupiącą Panią czyli Crogue Madame. Francuzi lubią sobie dogadzać przy
Moje Małe CzarowanieWytrawne, DYNIOWE SCONES Z TYMIANKIEM świetnie nadają się na drugie... Artykuł Dyniowe scones z tymiankiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPyszny bochen na mym stole a na Twoim jaki chleb gości najczęściej? Pisałam już kilka razy a wspomnę jeszcze raz, piekę własne chleby tak już z
Moje Małe CzarowanieUwielbiam oliwki a te zanurzone w chlebie smakują wybornie. Ja tutaj użyłam oliwek czarnych ale jeśli wolicie zielone też będą ok., zielone jednak mają bardziej wyrazisty
Moje Małe CzarowanieBułki nie muszą być podstawą zwykłej kanapki. Same mogą stać się nośnikiem wspaniałych aromatów. Dziś przygotujemy właśnie takie pieczywo. 400g. mąki przennej ok. 10g. dorżdży instant
MarcinChefBardzo pyszną i chrupiącą sałatkę mam dziś do pokazania. Tortille podpieczone na patelni są chrupiące i aromatyczne a daktyle ze szpinakiem znakomity tworzą duet. Sałatkę podałam
Moje Małe Czarowanie