Pizza jest dobra na różne okazje, ale przygotować ją można na setki sposobów. Dziś przedstawiam muffinrollsy, czyli mini pizze zwijane z nadzieniem i upieczone w formie
Kolorowy PrzepisownikJest to kolejny mój chleb gdzie eksperymentuje z mąkami. Ja nie jestem bezglutenowcem więc nie muszę uważać na mąki glutenowe i stąd moja zabawa mąkami wszelakimi
Moje Małe CzarowanieNa śniadanie pyszne i chrupiące bułki zawsze są mile widziane. Do szkoły i pracy na kanapki, na śniadanie jako dodatek do past i smarowideł, możliwości wiele
Moje Małe CzarowanieDziś przedstawiam chleb, prosty i bardzo pyszny. Polecam do zrobienia bo chleb robi się szybko, tylko chwilę trzeba poczekać aż dojrzeje - wyrośnie. Chleb zrobiłam według formuły
Moje Małe CzarowaniePyszne bułki na śniadanie dziś mam dla wszystkich smakoszy i bułkożerców. U mnie zniknęły błyskawicznie i teraz mogę napisać, mając porównanie że bułki na zakwasie są
Moje Małe CzarowanieTaką foccacię warto zrobić bo smakuje rewelacyjnie. Bałam się że tak rzadkie ciasto, nawodnienie 100 % w rezultacie nie sprawi że foccacia będzie smakować dobrze i upiecze
Moje Małe CzarowanieNa weekend kupiłam kolejną kobiałkę dorodnych turkawek i od razu wiedziałam, że upiekę z nimi pyszne ciasto drożdżowe 😊Co roku to absolutny "must
Słodko-Słony Świat IlonyNa weekend kupiłam kolejną kobiałkę dorodnych turkawek i od razu wiedziałam, że upiekę z nimi pyszne ciasto drożdżowe 😊Co roku to absolutny "must
Słodko-Słony Świat IlonyDziś bochen pysznego chleba a nawet dwa bochny według mojego pomysłu. Chleb wyrasta sobie w lodówce, wolno rośnie, smakuje dlatego wybornie, ma głęboki smak, nie jest
Moje Małe CzarowanieBagietki dla leniwych dziś mam do pokazania. Te bagietki zarabia się wieczorem, one sobie rosną a potem drugiego dnia można je upiec. Mają chrupiącą skórkę i
Moje Małe CzarowanieW moim domu dobrych chlebów nigdy dość. Chleby piekę od 10 lat i nawet na początku pieczenia gdy były niezdarne i nie zawsze piękne, smakowały o
Moje Małe CzarowanieBułki na dzikich drożdżach są proste w wykonaniu tylko potrzebują czasu na "dojrzewanie". Najpierw trzeba zrobić wodę zakwasową a potem zakwas na jej bazie
Moje Małe CzarowanieMama. Jedyna, niepowtarzalna, moja. I wiecie co? Im jestem starsza, tym bardziej mi się do niej tęskni. Do plotkowania przy herbacie z cytryną, do wspólnych zakupów
gotować!Kolejny wypiek na dzikich drożdżach dziś przedstawiam. Do zrobienia wody zakwasowej użyłam suszonych jesienią śliwek węgierek, nasion kminku oraz rodzynków. Najpierw przygotowuje się wodę, potem na
Moje Małe CzarowaniePrawdziwy chleb dla lenia. Mało pracy, dużo witamin i cennych składników mimo wypiekania. Dodałam bowiem tutaj pokrzywę, młode listki, przepłukaną na sicie, bo wówczas traci ona
Moje Małe Czarowanie