Witajcie :) Dzisiaj strasznie wieje i nic się nie chce , ale że lubię piec to zapraszam na Paszteciki z pieczarkami . Do farszu użyłam Pasztetu z Tradycyjnego Jadła
Sama słodycz i szczypta chiliPyszny, aromatyczny bochen chleba na śniadanie czy kolację. Czosnek dodaję do wszystkiego prawie - to takie moje zboczenie kulinarne - niedługo może wymyślę ciasto z czosnkiem, kto wie
Moje Małe CzarowanieTydzień minął i znowu weekend no i oczywiści wspólne wypiekanie z dziewczynami u Bożenki Tym razem mamy Rogale Świętomarcińskie , przepyszne z nadzieniem z białego maku . Polane
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki na cisto: 3 szkl mąki 15 g drożdży 2 jajka 125 ml letniego mleka 100 g masła 1 łyżeczka cukru szczypta soli wykonanie: Drożdże rozpuszczamy
Domowy Smak JedzeniaNajlepsze ciasto drożdżowe z jabłkami i cynamonową kruszonką - puszyste, mięciutkie i pięknie wyrośnięte. Co najważniejsze, ciasto nie jest ani odrobinę suche, jest lekko wilgotne, nie tracąc
Słodko-Słony Świat IlonyPyszne masło czosnkowe ze świeżym koperkiem. Idealne do świeżego chlebka,grzanek lub warzyw np.szparagów. Do tego fileciki anchois i ząbek czosnku.Pycha! Zapewniam,że zjecie
potrawyregionalneChrupiące czosnkowe zapiekanki możemy podawać jako dodatek do sałatek,wędlin lub jeść jako samodzielną przekąskę. Składniki: bagietka kawałek sera owczego bundz 3-4 ząbki
potrawyregionalneTen placek z cebulą nie ma sobie równych i cała Lubelszczyzna jest z niego tak dumna, jak górale z oscypka. Cebularz w dniu 30 kwietnia 2007
potrawyregionalneJeśli lubicie jajka na miękko i chrupiące grzanki to dzisiejsza propozycja śniadania jest dla Was. Dwa w jednym. Płynne żółtko, połączone z
potrawyregionalneCHEDDAR to rodzaj angielskiego sera, który jest produkowany z krowiego mleka. Ser ten jest zaliczany do serów podpuszczkowych, dojrzewających oraz twardych. Ser cheddar zawiera
potrawyregionalneWypiekanie na śniadanie [ klik ] Małgosia wybrała tym razem tosty francuskie. Tosty te to znakomite i pożywne śniadanie, a najważniejsze że niepotrzebny jest nam piekarnik tylko kilka
Moje Małe CzarowaniePyszny, aromatyczny bochenek dziś dla Was mam. Robi się chlebek szybko, szybko rośnie ale nie można się potem doczekać bo za wolno stygnie. Pachnie w całym
Moje Małe CzarowanieChleb, chlebuś jak by go nie nazwać jest to podstawowe pożywienie większości z nas. Dlatego warto zadbać o to aby był zdrowy a te pieczone w
Moje Małe CzarowanieDobrego chleba nigdy za dużo, ten bochen polecam serdecznie. Jest zdrowy, pyszny i łatwy do zrobienia. Polecam wszystkim laikom jak i wytrawnym wypiekaczom. Orkiszowy graham na
Moje Małe CzarowanieTeraz to już nikt mi się nie wymiga, tak szybko jeszcze nie było. Chleb ten wyrasta 15 minut + wypiekanie czyli chleb do wypieku przez każdego i
Moje Małe Czarowanie