My Blueberry Corner by "jagodzianka" W nowym roku przygotowałam coś ekstra. Babeczki red velvet (czerwony aksamit) to amerykański wynalazek. Piecze się je z maślanką i …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Drożdżowe ciasto to wdzięczny produkt. Dokarmione węglowodanami (cukrem i mąką) w odpowiednich warunkach rośnie „jak na drożdżach”, ale nie może …
My Blueberry CornerCEBULARZE LUBELSKIE Czyli drozdzowe buleczki z duszona cebula I makiem . Jedliscie kiedys takie ?? Ja jestem z Lubelszczyzny wiec dla mnie taki cebularz to nic specjalnego
PychaDaniaDziś tradycyjny przepis kuchni włoskiej. Focaccia, czyli taki drożdżowy chlebek z dziurami, posypany rozmarynem oraz solą morską. Idealny na przystawkę, śniadanie lub jako dodatek do wielu
Z miłości do słodkościDużo ziarenek, dużo zdrowej mąki, chleb pyszny i aromatyczny z chrupiącą skórką a do tego mięciutki miąższ. Czego chcieć więcej na śniadanie czy na kanapkę do
Moje Małe CzarowanieUwielbiam zapach suszonych pomidorów. Podgrzane roztaczają aromat lata w całej kuchni, stąd postanowiłam upiec chleb z ich dodatkiem. Chleb jest prosty w wykonaniu i bardzo pyszny
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na dzisiejszym śniadaniu zajadaliśmy się rogalami mleczno- maślanymi, które zrobiłam z przepisu Margarytki . Wyszły bardzo smaczne, podałam do nich
Marta GotujeUwielbiam zapach kardamonu. W zeszłym roku zrobiłam dżem gruszkowy z kardamonem i wszyscy się nim zachwycali. W tym roku muszę go zrobić zdecydowanie więcej, bo już
UgotujmyTo.plO bułce paryskiej lub "Angielce" już Wam wspominałam [ klik ] jednak ta jest troszkę inna w zdrowszej wersji. Puszysta i elastyczna zarazem, dla zaostrzenia smaku
Moje Małe CzarowanieFOCCACIA - IDEALNA Foccacia to tradycyjna potrawa kuchni włoskiej, choć właściwie trudno tu mówić o potrawie, jest to raczej rodzaj pieczywa, które podaje się jako dodatek
Słodko-Słony Świat IlonyPamiętam smak takiej buły z dzieciństwa, wtedy nazywano ją u nas angielką. Mięciutki miąższ i chrupiąca skórka, polecam wszystkim na śniadanie z miodem czy dżemem a
Moje Małe CzarowanieBardziej nazwałabym je paluchami ale to jednak są chleby. Zobaczyłam je na włoskiej liście lutowej Panissimo "Na zakwasie i na drożdżach" i postanowiłam je
Moje Małe CzarowanieDziś bochenek drożdżowego chleba z super zdrowymi ziarnami lnu. Chleb jest miękki, sprężysty, doskonały do kanapek, prosty w wykonaniu, polecam. Chleb pszenny z ziarnem lnu. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowaniePyszny bochen chleba na wielkanocny stół. Dzisiaj trzeba dokarmić zakwas aby był silny i dalej jutro pieczemy chleb aby na wielkanocnym stole przy śniadaniu pyszny bochen
Moje Małe CzarowanieChrupiący, aromatyczny bochenek mam dzisiaj dla Was moi mili. Tak przyznam szczerze że już prawie zjedzony i dlatego mogę powiedzieć z czystym sumieniem że pyszny on
Moje Małe Czarowanie