Domowe bułki na hamburgery Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka
Kuchnia co dniaPrzepis kuchni skandynawskiej znaleziony u Ani [ klik ] a pochodzi z książki Teresy Cichowicz - Porady "Kuchnia skandynawska". Oryginał był z jagodami a ja zrobiłam z
Moje Małe CzarowanieSemolina czyli gruboziarnista mąka lub drobna kaszka otrzymywana z twardej pszenicy durum. Tak o semolinie napisała Wikipedia a ja Wam napiszę że chleb z jej udziałem
Moje Małe CzarowanieTen chleb wykonuje się błyskawicznie, trochę ponad godzina i jest gotowy. Ma sprężysty miąższ i chrupiącą skórkę, jest zawsze wilgotny. Polecam, każdemu się uda. Chleb kubański
Moje Małe CzarowanieTak je nazywałam w dzieciństwie, tak je nazywają chyba wszyscy, po prostu jagodzianki. Inne bułki są z malinami, truskawkami czy rabarbarem a te są jagodziankami i
Moje Małe CzarowanieNajdelikatniejsze pączki świata- tak nazwał je mój mąż, kiedy pierwszy raz ich próbował. I miał rację! W naszej rodzinie tradycja pieczenia pączków na
Rozpustne gotowanieDziś upiekłam chałkę z mojego ulubionego przepisu. Chrupiąca skórka obsypana maślaną kruszonką. skrywająca mięciutkie, pulchniutkie, smakowite wnętrze. Jest pyszna, w sam raz na
Rozpustne gotowanieRaczej zawijańce niż rogaliki, ale mniejsza o to :-) Najważniejsze jest to, że są niesamowicie puszyste, delikatne i leciutkie, niczym bawełna. A przy tym
Rozpustne gotowaniePyszne, mięciutkie, puszyste, delikatne rogale wypełnione aksamitnym, aromatycznym, serowym nadzieniem, pychotka! W sam raz na drugie śniadanie, podwieczorek, czy deser, z kubkiem
Rozpustne gotowanieKolejny przepis na rogaliki drożdżowe, tym razem z nieco egzotycznym nadzieniem. Ciasto jest puszyste, mięciutkie, idealnie łączy się z nieco kwaskowym, kokosowym nadzieniem
Rozpustne gotowaniePyszna przekąska dla wielbicieli pizzy. Tym razem w wersji mini, tak na dwa kęsy. Można je podać jako dodatek do zupy, na podwieczorek
Rozpustne gotowanieTak naprawdę miały być z truskawkami, ale świeże jagódki tak mnie zaczarowały, że nie mogłam się im oprzeć. I dobrze!!! Bo wyszły o
Rozpustne gotowanieMięciutkie, pachnące bułki drożdżowe wypełnione po brzegi farszem z mięsa i cebuli, doprawione majerankiem i szczyptą papryki już od dawna goszczą w mojej
Rozpustne gotowanieZnowu rogale :) Tym razem zupełnie inne ciasto. Przyznam się szczerze, że trochę się obawiałam co z niego wyrośnie i jak będzie smakowało, ale
Rozpustne gotowanieKarnawał w pełni, więc czas na kolejny przepis na pączki. Pamiętacie przepis na najdelikatniejsze pączki które serwowałam w zeszłym karnawale? Dziś
Rozpustne gotowanie