bułeczki - 9699 przepisów (strona:232/647)

Owsiano-pszenne bułki drożdżowe 133

Pyszne bułeczki i na śniadanie i na kolację. Z bardzo dużą ilości płatków owsianych, przez to nie są puszyste, ale są bardzo sycące. Po zjedzeniu jednej jesteśmy bardzo najedzeni. Proste w wykonaniu, najwięcej czasu zabiera oczekiwanie aż ciasto wyrośnie. Pięknie pachnie podczas pieczenia. Warto je upiec. Będzie pysznie :) Z racji tego, że jestem Ambasadorem marki  Kupiec(...)stolnicy posypanej mąką pszenną. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 30 minut w ciepłe miejsce żeby wyrosło. 3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 równych części, formujemy okrągłe bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10 minut do podrośnięcia. 4. Po tym czasie bułki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut

Izabelawkuchni
Jagodzianki z kruszoną 136

smakuje najlepiej pod słońcem? Oczywiście, że jagodzianki, więc jeśli macie akurat świeże jagody albo borówki (jak u mnie) to możecie przygotować proste i pyszne drożdżówki dla swojej rodziny. Te bułeczki to mój pierwszy taki wypiek, ale z przepisu Justyny wychodzą idealne. Ciasto bardzo dobrze się wyrabia, formuje, nie klei do rąk, pięknie poddaje i bardzo łatwo jest ulepić z niego(...)polecenia. Tak więc ja wypróbowałam jej przepis i przygotowałam “borówianki”. Zajadał się nimi nawet maluch, który nie jada drożdżówek z owocami, a te zjadł. I nie przejmujcie się jak bułeczki w trakcie pieczenia trochę popękają, to tylko dodaje im uroku. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bułki kukurydziane 127

cieple do wstępnej fermentacji na 1,5-2 h. Podzielić na 5 porcji po 90 g, ukulać bułki. Zostawić na 10 minut odpoczynku, po czym jeszcze raz uformować podłużne bułeczki zakładając brzegi do środka. Spryskać woda i obtoczyć w nasionach słonecznika. Zostawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Pieczenie na blasze ok. 20 minut z parą temp. początkowa(...)Ciasto po laminacji uformowane w kulę Ciasto po 1 h 45 min fermentacji wstępnej, podrosło ok. 2 razy Ciasto podzielone na porcje po 90 g i uformowane wstępnie  bułeczki Wyrastanie na ściereczce ok. 60 minut

Przepisy na domowy ser i chleb
Drożdżowe z letnimi owocami i kruszonką 107

nadmiaru wszystkich emocji, uzbieranych w czasie tygodnia - zapraszam do wypróbowania przepisu. Przepis jest na największą blachę jaką macie lub podzielcie ciasto na pół - połowę można wykorzystać później lub upiec bułeczki. Składniki: - 2 kostki masła  - 4 jajka - kurze, duże - kostka drożdży - ok.220 ml ciepłego mleka - trochę oliwy - ok.1,5 kg mąki - 7-8 łyżek cukru + 50g cukru pudru do kruszonki(...)pozbyć się nadmiaru gazu . Teraz albo dzielimy ciasto na pół i połowę zamrażamy lub robimy ciasto na dużą blachę lub pieczemy z połowy bułęczki. Ja upiekłam bułeczki z połowy. Mozna w tym miejscu powiedzieć, że przecież istnieje możliwość zrobienia ciasta z połowy składników - owszem ale tu za jedną pracą mam dwie porcje ciasta a nie mam aż tylu emocji

Kuchnia Pełna Emocji
Bułeczki orkiszowe pełnoziarniste z truskawkami i różą 83

Sezon truskawkowy w pełni, nic zatem dziwnego, że truskawki wylądowały w drożdżówkach. Smak truskawek w bułeczkach wzbogaca dodatek dżemu z płatków róż. Wyprodukowałam kilka słoiczków tych wspaniałości i wykorzystuję ich dodatek w kolejnych wypiekach. Tak jak wszystkie moje słodkości bułeczki upiekłam z mąki orkiszowej, tym razem z dodatkiem mąki pełnoziarnistej z płaskurki. Zamiast lukru drożdżówki posypałam orzechami włoskimi. Z dużą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DROŻDŻÓWKI Z JAGODAMI 92

kruszonkę- cukier, mąkę i masło zagniatamy rękoma. Gotową kruszonkę wsadzam do zamrażarki. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładamy na stolnicę podsypaną mąką. Dzielimy na 12 części i formujemy w bułeczki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, w pewnych odstępach od siebie.  Całość przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy na ok 20 minut . Gdy bułeczki już są ładnie wyrośnięte w każdej

Niespełnione zdolności kulinarne
Drożdżówki z jagodami 154

Sezon jagodowy w pełni, więc nie mogło tu zabraknąć przepisu na drożdżowe...bułeczki :) I to z pyszną kruszonką. Moja babcia zdecydowanie robiła najlepsze. Wy także macie takie wspomnienia - smaki dzieciństwa?  Spróbujcie :) Składniki (9 sztuk):   2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 60g roztopionego masła szczypta soli   1całe jajko + 1 żółtko (białkiem należy posmarować wyrośnięte już ciasto(...)drugiego rośnięcia. Po tym czasie spodem szklanki wykrawamy wgłębienia w lekko spłaszczonych kulkach drożdżowych. Napełniamy je dużą łyżką jagód + szczyptą cukru. Brzegi smarujemy jajkiem i posypujemy kruszonką. Przygotowane bułeczki wstawiamy do piekarnika na około 17-18 minut. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem lub zarumienienia. Smacznego

ChilliJemy
Imprezowe Kajzerki 91

Imprezowe Kajzerki Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje? Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach. 12 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        6 bułek kajzerek ·        ½ fileta z kurczaka

Kulinarna Chwila
PIEROGI Z PŁUCKAMI 94

szklanka gorącej wody (może trochę więcej, w zależności ile wchłonie mąka) 2 łyżeczki oleju 1 jajko szczypta soli Nadzienie: 600-700g ugotowanych płucek 1 czerstwa kajzerka (lub inna bułeczka pszenna) 1 duża cebula sól, pieprz i majeranek do smaku 1 mały ząbek czosnku (ewentualnie) Przepis na pierogi z płuckami: Krok 1. Zagnieść ciasto na pierogi z podanych składników, przykryć(...)chwilę. Krok 2. Przyrządzić nadzienie na pierogi z płuckami: Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku - odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na tłuszczu. Ugotowane płucka, wraz z cebulą, odciśniętą bułeczką i czosnkiem przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz i majeranek - starannie wymieszać. Krok 3. Gotowy farsz nakładać na placuszki z ciasta pierogowego - dokładnie zlepiać. Krok 4. Wyrobione pierożki z płuckami

Moja Książka Kucharska
DOMOWE PIECZYWO! PREMIERA E-BOOKa! 111

ulubiony chleb z dodatkiem mąki gryczanej czy też graham z mąki grubo mielonej. Wiem, że pokochasz je tak samo mocno, jak ja! Opracowałam, też kilka przepisów na szybkie domowe bułeczki, nauczysz się wykonywać bajgle i jestem pewna, że od tego momentu będą gościły dość często na Twoim stole. " Domowe Pieczywo" to również dwa przepisy prosto z Francji tj. Fougasse - pyszne(...)bułeczki przypominające liście monstery, jak i francuskie bagietki - opracowanie tego przepisu zajęło mi chyba najwięcej czasu! E- book, to nie tylko wypieki na wytrawnie, ale dwa przepisy na słodko, które zadowolą Twoje kubki smakowe- wiem to! Najlepsze domowe "Polskie Cornetto" o smaku lemon curd, to jest eksplozja smaków- zaufaj mi! Puszysta chałka, przepis na ten wypiek jest na moim blogu

SMYKWKUCHNI
Tureckie bułki açma 77

następnego dnia również pozostają bardzo miękkie, a dodatkowo można je opiec lub podgrzać w tosterze. Już dodałam przepis do ulubionych:) Polecam też inne przepisy na drożdżowe pieczywo: Słodkie mleczne bułeczki Chałka litewska Chleb pszenny - baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Chleb pszenno-owsiany z ziarnami (na drożdżach) Nocne kajzerki Tureckie bułki açma Składniki

Obiad gotowy
Maślane bułeczki z nadzieniem serowo-budyniowym 123

jakimiś blogu kulinarnym i postanowiłam go odtworzyć. Oczywiście przepis powstał od początku do końca w mojej głowie, dlatego mogę szczerze powiedzieć, że jest to mój autorski przepis. Pierwsze bułeczki powstały z nadzieniem budyniowym i musem owocowym, natomiast kolejne na prośbę domowników z masą serowo-budyniową. Składniki na ciasto 45 dkg mąki pszennej 6 dkg cukru 2 dkg drożdży 1 czubata(...)bułki można posypać cukrem pudrem jak również można je polukrować. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Maślane bułeczki z nadzieniem serowo-budyniowym pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Smalcówki z serem 141

wykorzystać zapas smalcu w kostkach. Przepis jest bardzo fajny i prosty. Mimo iż jest to ciasto na drożdżach, to nie trzeba robić zaczynu i czekać na wyrastanie ciasta. Bułeczki są mięciutkie i delikatne, mało słodkie, więc nie mdlące i można je posypać cukrem pudrem. Idealne dla dzieci i dorosłych. Smalec oczywiście nie jest w żadnym stopniu odczuwalny w smaku(...)piekłam ok. 20 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika. Muszą był ładnie zarumienione. Drugą blachę piekłam już krócej, bo piekarnik był nagrzany. Po upieczeniu bułeczki wystudziłam na kratce. Przed podaniem posypałam je dość obficie cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na słone wypieki, np.: domowe bułki

Waniliowe Improwizacje
Ciasto cinamon rolls 188

moich ulubionych. A i zapomniałam dodać – to ciasto przygotowałam w wersji wegańskiej, dlatego mogą go jeść również osoby na diecie bezmlecznej i bezjajecznej. A jeśli zamiast ciasta wolisz bułeczki to wypróbuj ten przepis: Japońskie cynamonki oraz bułeczki cynamonowe z patelni . Ciasto cinamon rolls Składniki na tortownicę o średnicy 16 cm: 420 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Bułki kokosowe 67

Czas czytania: 2 min Pyszne kokosowe bułeczki z bardzo miękkim i puszystym środkiem o delikatnym kokosowym smaku. Tak przedstawiają się pyszne bułki kokosowe. Wyśmienite na śniadanie lub podwieczorek z dodatkiem kremu czekoladowego lub ulubionego dżemu. Przyznaję bez bicia, że sama zjadłam kilka bez żadnych dodatków, popijając pyszną kawą. Wasze dzieci te duże i te małe z pewnością będą zachwycone wspaniałymi(...)bułeczkami kokosowymi:) Przygotowanie bułek jest bardzo proste i nie powinno sprawić Wam żadnych trudności, polecam gorąco! Print Bułki kokosowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne! Course Pieczywo Cuisine Polska Keyword wiórki kokosowe Prep Time 2 hours Cook Time 12 minutes Total Time 2 hours 12 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 450 g mąki pszennej

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania