bułeczki - 9699 przepisów (strona:235/647)

Czy można mrozić drożdże? 83

będziemy później używać do wypieków, każdą porcję owijamy folią spożywczą i wkładamy do pojemnika lub woreczka. Przykładowo do pizzy będziecie potrzebowali 10 g drożdży na 250 g mąki, inne: bułeczki drożdżowe około 15 - 20 g drożdży na 500 g mąki chleb 15 g drożdży na 400 g mąki rogaliki drożdżowe 15 g drożdży na 400 g maki drożdżówki (słodkie bułeczki

MamaOskarka
Drożdżowe 109

jakie pyszne, bardzo puszyste, z chrupiącą skórką, mięciutkie w środku, nic dziwnego że nawet małe smyki wyciągają rączki po więcej :). Pierwotnie miałam z niego zrobić pampuchy – czyli takie bułeczki drożdżowe, gotowane na parze, ale ciasto było tak klejące, że nie dałam rady uformować bułeczek. Powstał więc placek ze śliwkami i pyszną pełnoziarnistą kruszonką. Przepis dała mi koleżanka Ania , troszeczkę

moj przepis na
Pizzerinki 109

blaszce w 2-3 cm od siebie. Na każdy placek rozsmarować czubatą łyżeczkę sosu pomidorowego, położyć kilka kawałków boczku, oliwki, pomidory, cebulkę. Delikatnie posolić, popieprzyć, posypać bazylią, posypać serem. Bułeczki zostawić na 30 min do lekkiego napuszenia. Bułeczki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 25-30 min, tak aby stały się rumiane, po 12 min zamienić blaszki miejscami. Wyjąć z piekarnika

moj przepis na
Bułki i rogaliki na słodko 153

Rogaliki cynamonowe     Drożdżówki z budyniem      Odrywane bułeczki dyniowo-cynamonowe       Słodkie bułeczki z rodzynkami       Słodkie bułki z budyniem      Odrywane bułki dyniowe       Brioszki pomarańczowo-kardamonowe z dżemem truskawkowym     Rogale maślane

Passions hobbies life
Drożdżówki z twarogiem 130

rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm .Posmarować serem i zwijać na dwa a powstały pas zwiniętego ciasta pokroić na równe kawałki, następnie każdy z kawałków skręcić.Tak przygotowane bułeczki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze w odstępach 3-4 cm.Przykryć ściereczką i odstawić jeszcze na jakieś 20-30 minut.Wyrośnięte bułeczki piec w temperaturze 180°C przez

Moje domowe kucharzenie
Proste bułeczki śniadaniowe 117

Pyszne, proste i smakowite bułeczki. Idealne na śniadanie. Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku... Skusisz się? :) Składniki : 500 g mąki pszennej 40-50 g drożdży 1 szkl. ciepłego (nie gorącego) mleka 2 jajka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 g masła + jajko do posmarowania i nasionka do posypania Przygotowanie : Drożdże kruszymy do miski. Dodajemy cukier, ciepłe mleko(...)pieczenia. Po upływie czasu z ciasta formujemy kulki. Układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy nasionami. Odstawiamy na 20 min w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Bułeczki pieczemy

Czarnawisienka
Bułki z serem, puszyste i pyszne 83

Pyszne bułki idealne jako dodatek do zup i dań mięsnych. Bułeczki wyszły puszyste i pyszne. Z tej porcji zrobiłam 8 bułek. Polecam W letniej wodzie rozmieszać drożdże, dodać łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Do miski wrzucić pozostałe składniki i wlać wyrośnięte drożdże. Wyrobić, ugniatając na gładkie sprężyste ciasto. Przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe(...)każdego kawałka uformować wałek o grubości 1 cm. Starając się wcisnąć ser w ciasto. Każdy wałeczek zwijać jak ślimaka, dosypując ser podczas zawijania. Blaszkę wyłożyć papierem i położyć bułeczki w odstępach. Przykryć ręcznikiem i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Można obsypać dodatkowo ziołami. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec 25 minut. Wykonanie w thermomix do naczynia miksująceo dodać

Kuchnia Pokoleń
Bułki pszenne z sezamem 117

Proste do zrobienia domowe bułki, które nie wymagają wiele pracy. Bułeczki są puszyste i mięciutkie, i dzięki dodaniu do ciasta masła dość długo zachowują świeżość. Takie bułki to dobry pomysł, gdy zabraknie nam pieczywa lub po prostu nie chce nam się iść do sklepu. Na 8 bułek: 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 100 g masła(...)hakową miksera). Ciasto przykryć czystą ściereczką, a następnie odstawić  na przynajmniej 1 h, ciasto musi podwoić swoją objętość. Kiedy ciasto już wyrośnie podzielić na osiem części i uformować bułeczki. Bułki zostawić na piętnaście minut aby ponownie podrosły. Piekarnik nagrzać do 180 st C. Bułki posmarować roztrzepanym białkiem i posypać sezamem. Piec ok 20 minut. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Jak zrobić burgera w domu – najlepsze przepisy 79

jakiś czas wciągałaś lub wciągałeś na lunch? Zrób sobie pysznego burgera w domu! Wbrew pozorom to nie jest trudne. Podpowiemy Ci jak. Do tego dorzucamy sprawdzony przepis na domowe bułeczki hamburgerowe , które Cię powalą! ;-D Jak zrobić zdrowego burgera? Burgery mogą być też zdrowe, a do tego pyszne i wcale nie kaloryczne! I bardzo proste w przygotowaniu! W tym wpisie(...)zrobić: przyprawa dodawana jest już w trakcie smażenia kotleta. Czas przygotowania: 15 minut Czas smażenia: 4 minuty Liczba porcji: 2 Poznaj też nasz przepis na idealne domowe bułeczki hamburgerowe! Smacznego!! Artykuł Jak zrobić burgera w domu – najlepsze przepisy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Mielone z szynki z piekarnika 94

tracą na smaku i idealnie nadają się dla osób dbających o linię.  Poza tym takie kotlety, to nie tylko obiad, ale uwielbiam je również pokroić na mięciutką bułeczkę posmarowaną masłem i pochłonąć na kolację (dobra, dobra na kolację tylko serek wiejski będzie, o bułeczce na razie mogę pomarzyć) Kotlety podałam z brokułami z wody z sosem czosnkowym zrobionym

Krylowa Kuchnia
Odrywane bułeczki z batatami (wegańskie, bez białego cukru, bez laktozy) 96

ciekawej formie, można powiedzieć imprezowej (nie można obecnie zapraszać innych ale możecie taki wypiek zafundować swojej rodzince). Piekąc takie ciacho sprawicie frajdę swoim domownikom kiedy będą odrywać małe bułeczki i zanurzać je w pysznym kremie Rawnella z surowych orzechów dostępnym na Siła Roślin . Krem jest zupełnie inny w smaku niż dotychczas znane Wam kremu orzechowo-czekoladowe. Dajemy słowo, że jest(...)drugim. Kulki w dolnych warstwach obtoczyć dodatkowo w mące aby po upieczeniu odrywały się od siebie.  6. W środek (a właściwie nieco z boku) włożyłyśmy słoik, który otoczyłyśmy bułeczkami i razem z nim upiekłyśmy całość.  6. Piec w 190’C ok 20 minut (do zarumienienia, można sprawdzić patyczkiem czy w środku są dopieczone). 7. Po upieczeniu i wystudzeniu

Candy Pandas
Pyszne domowe bułeczki 148

wychodzimy z domu, więc do głowy przychodzą rożne pomysły. U mnie domowe bułeczki z mąki pełnoziarnistej i orkiszowej. Pyszności! Polecam wszystkim, którzy cenią sobie domowe pieczywo. SKŁADNIKI : 2 szklanki mąki pełnoziarnistej np. Lubella 2 szklanki mąki orkiszowej  3 łyżki oliwy  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 25 g. drożdży świeżych  jeden i pół szklanka mleka WYKONANIE(...)składniki połączyć, dodać rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat rozwałkować na grubość 4-5 cm. Dużą szklanką wyciskać bułeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.  Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 min. Można posmarować białkiem i posypać, np. słonecznikiem, siemieniem lnianym. Piec w temperaturze 180 stopni

W kuchennym oknie Ewy
Domowe bułeczki drożdżowe 83

Bardzo rzadko sięgam po kupne pieczywo. Nie znalazłam jeszcze miejsca, które miałyby naprawdę dobre pieczywo, nie tylko w smaku ale iz dobrym składem. Jednak świeże domowe bułeczki to zupełnie inna bajka. Już sam zapach w trakcie pieczenia jest tak kuszący, że trudno doczekać się degustacji. Najlepsze są oczywiście w dniu pieczenia. Miękkie, puszyste, delikatne. Nie potrzebują nawet wymyślnych dodatków, żeby(...)już trafia na nasz stół, to chcę żeby było to domowe, pyszne pieczywo, bez zbędnych dodatków i spulchniaczy. Już tak mam, że lubię wiedzieć co jem ;P Artykuł Domowe bułeczki drożdżowe pochodzi z serwisu Healthycreations - zdrowe odżywianie jest prostsze niż myślisz

Healthycreations.pl
Jagodzianki 68

nich kolejno porozciągać palcami do uzyskania mniej więcej wielkości dłoni. Na środek wyłożyć 1 łyżkę przygotowanych jagód, zlepić brzegi jak podczas robienia pierogów, zawinąć je pod spód. Tak przygotowane bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w kilkucentymetrowych odstępach. Do upieczenia całości będę potrzebne dwie blachy. Ponownie odstawić jagodzianki do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na około 15 minut. Nagrzać(...)piekarnik do 180 o C ( grzałka góra – dół ) i piec jagodziane bułeczki przez 20 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jagodzianki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania