bułeczki wytrawne - 430 przepisów (strona:3/29)

Pogácsa – pogacze ziemniaczane – węgierskie bułeczki 129

Poproszę dokładkę. Bułki są mega puszyste a to za sprawą ziemniaków, delikatne i bardzo smakowite. Pogacze to na Węgrzech typowa przekąska do piwa czy wina. To takie trochę bułeczki, trochę wytrawne ciastka. Smakują idealnie do wędliny, sera czy twarogu, z dżemem czy konfiturą są idealne. Skoro dziś jeszcze nie piekłyście to jutro koniecznie je zróbcie, zakochacie się na bank. Węgierskie

Moje Małe Czarowanie
Dyniowe scones z tymiankiem 108

Wytrawne, DYNIOWE SCONES Z TYMIANKIEM świetnie nadają się na drugie... Artykuł Dyniowe scones z tymiankiem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pogaca - tureckie bułeczki z serem feta i natką pietruszki 230

Pogaca to proste do zrobienia, smaczne i puszyste bułeczki z wytrawnym nadzieniem. Jest to tradycyjne pieczywo popularne w Turcji i krajach bałkańskich. Istnieją różne wersje pogaca z różnymi nadzieniami, takimi jak ser, ziemniaki czy mięso. Można je także spotkać bez nadzienia. Często posypane z wierzchu sezamem lub czarnuszką. Mają różną formę i wielkość, mogą to być zarówno miniaturowe bułeczki

Przepisy na domowy ser i chleb
Drugie śniadanie i lunch podczas pracy biurowej - dlaczego są tak ważne i co powinno się jadać? 115

pieczywa bar­dzo dobrym dodat­kiem są warzywa (np. sałata, papryka, ogó­rek, pomi­dor), twa­rożki samo­dziel­nie przy­go­to­wane (na słodko lub wytrawne), dobrej jako­ści żółte sery – ważne, żeby to były praw­dziwe sery, a nie wyroby sero­po­dobne. Świetne rozwiązanie to lekkie sałatki z surowych warzyw z dodatkiem pieczywa. Pieczywo można upiec(...)domu. Nie jest to ani trudne, ani szczególnie pracochłonne. Wypróbuj jeden z wielu moich przepisów na pieczywo , szczególnie polecam poniższe: ➤Pszenny chleb drożdżowy z żółtym serem ➤Maślane bułeczki śniadaniowe ➤Wytrawny keks z oliwkami, bazylią i suszonymi pomidorami w oliwie Sałatka na drugie śniadanie Sałatki świetnie nadają się, aby zabierać je ze sobą do pracy. Zapakowane do słoiczka lub specjalnego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomarańczowe bułeczki. Ale bez pomarańczy 151

jest w nich wyjątkowego? Przede wszystkim kolor, ale też składnik, który tej niesamowitej barwy nadaje. Zerknijcie na zdjęcie - wiecie, co tam dodałam? Podpowiedzi: nie jest to pomarańcza (bułeczkiwytrawne), ani barwnik spożywczy (na śniadanie...?), nie jest to dynia, choć już cieplej...W związku z tym, że dynia jest warzywem sezonowym, zamroziłam sobie trochę musu. Piekąc z nią jednak(...)bardzo nam smakują, no i wiadomo - ten kolor... Najbardziej do dyni podobna wydaje mi się marchewka, a że dziwnym trafem miałam kilka w domu, postanowiłam przetestować swoją teorię. Upiekłam bułeczki z musem z marchewki, i wiecie co...? Wynik jest zaskakująco dobry. Pieczywo wyszło bardzo delikatne i puszyste, neutralne w smaku (pasuje i do dżemiku, i do szyneczki), z tą lekko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kokosowe bułeczki 146

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Na słodko lub wytrawnie
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 173

twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Serowe ciasteczka z pastą łososiową Domowe krakersy z czarnuszką Serowe ciasteczka wytrawne Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Drożdżowe bułeczki z szynką Serowe słone paluszki z kminkiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem 114

Patrząc na ten przepis zastanawiałam się czy to aby nie jest jakiś żart. Wszystko w nim budziło moją wątpliwość – ilość drożdży, ilość płynów w stosunku

Smaki Na Talerzu
Drożdżówki z grzybami i serem 163

Ciasto drożdżowe króluje w większości domów włoskich i polskich z uwagi na jego nie ograniczone możliwości komponowania z rożnymi dodatkami. Połączyłam polską z włoską tradycją zrobiłam

Kulinarne pyszności Molki
Bułeczki z pesto 101

Wytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii

wyzwania kuchenne
Bułeczki z pesto 115

Wytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii

wyzwania kuchenne
Warstwowe ciasto drożdżowe z czarnuszką w wersji mini 174

takim wypiekanym weekendzie zawsze puchną mi bioderka  :( Tym razem wzorem do wypiekania był chlebek warstwowy z bloga  SMACZNIE MI Warstwowe ciasto drożdżowe w wersji mini wytrawne czyli ....  Bułeczki warstwowe z czarnuszką 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 1 łyżka cukru szczypta soli 25 g świeżych  drożdży ok 400 g mąki pszennej 650 150 g mąki pszennej

Gotuj Sam!
Drozdzowe buleczki z szynka 127

Bardzo lubię piec wytrawne drożdżowe bułeczki. Piec i oczywiście jeść. Robię je głównie gdy za oknem powoli zaczyna się robić ciepło. Są bardzo fajnym pomysłem, który urozmaici menu imprez organizowanych na świeżym powietrzu i nie tylko. Tym razem jako farsz wykorzystałam fetę i szynkę. To pyszny duet, który zawsze się sprawdza. I aby nadać mu nieco orientalnej

Kulinarne przygody Gatity
Serowe muffiny z brokułem 160

Muffiny z brokułem i zielonym groszkiem w cieście z sera Grana Padano i kefiru, to propozycja dla tych, którzy lubią wytrawne mięciutkie bułeczki ze smaczną "wkładką" :) Składniki na 18 muffinów: 3 jajka 210 g mąki pszennej 60 ml oliwy 200 ml kefiru 1 szklanka sera Grana Padano startego na drobnej tarce 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Trzeci talerz
Jabłuszka w ślimaczkach 103

iść z pustymi rękami. A że w domu jabłek mamy pod dostatkiem, postanowiłam je wykorzystać. Wczoraj wieczorem upiekłam drożdżówki z nadzieniem jabłkowym bazując na tym przepisie. Z wytrawnych przekształciłam bułeczki w słodkie i muszę powiedzieć, że idea była jak najbardziej słuszna. Mięciutkie jabłuszka wspaniale wkomponowały się w drożdżowe ciasto, przyprawy nadały niesamowitego aromatu, a cudnie skarmelizowany cukier lekko się

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania