bruschetta - 545 przepisów (strona:28/37)

BRUSCHETTA 184

pszennwgo pieczywa, z oliwą z oliwek, czosnkiem, pomidorami, świeżą bazylią oraz oliwkami. Pyszny początek włoskiego dnia :D Składniki: (na 2 porcje) 2 pszenne długie bułki, bądź chlebek do bruschetty 1 duży pomidor 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu 2 szczypty soli 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka czarnych bądź zielonych oliwek- moje faszerowane chilli garstka świeżych liści bazylii Przygotowanie

KreatywnePiny
Szpinakowe tagliatelle z sosem carbonara 179

szybkość działania gra tu ważną rolę! ;) Przykryłam na 2 minuty, ponownie wymieszałam i rozłożyłam na talerze. Posypałam na wierzchu resztą bekonu i parmezanu. Podawałam z pomidorami a la bruschetta ze szczypiorkiem.  Przepis zapisany do akcji

Kuchnia Prezydentowej
Grzanki Prezydenckie 142

Uwielbia też czerwone hiszpańskie lub włoskie wino, które jej zdaniem niezwykle do Grzanek Prezydenckich pasuje. Są oczywiście przeróżne wersje moich prezydenckich grzanek, ostatnio zachwycam się takimi a la bruschetta - z pomidorami, czosnkiem, cebulą i mozzarellą lub innym serem, na który akurat mamy ochotę. Jak następnym razem Prezydent będzie mi robił grzanki, poproszę o takie ze szpinakiem, bo mogłabym je jeść

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z rukoli, truskawek i fety 160

truskawki, jeszcze niestety nie z własnego ogródka. Pikantny ser feta z czerwoną papryką i chilli. Chrupiące żytnie płatki śniadaniowe.  Cytrynowo - bazyliowy dressing. Wymarzone śniadanie tak samo pyszne jak bruschetty z truskawkami .   Sezonie truskawkowy trwaj!” Sałatka z rukoli, truskawek i  fety (przepis własny ) Składniki dla 2 osób: 60g  rukoli 3-4 gałązki bazylii 10 truskawek 100g sera

Wiem co jem
Bruschetta na śniadanie 141

Bruschetta to klasyczna włoska przystawka, która pierwotnie była prostym daniem robotników na plantacjach oliwek. Opiekali oni kromki chleba na ogniu, polewali oliwą i posypywali solą. Z czasem powstało wiele jej wariantów. W wersji podstawowej podawana jest ze świeżymi pomidorami i bazylią. Przeniosłam ją do swojej kuchni bowiem świetnie się sprawdza nie tylko jako przystawka ale także szybkie śniadanie. Do wersji

Wiem co jem
Rolada z polędwiczki ze szpinakiem 116

Był weekend i był wypasiony obiad. Aaahh, miło to wspominam, porządnie i smacznie się objedliśmy. Co prawda planowałem na ten dzień lekką przekąskę w postaci bruschetty, ale w natłoku pracy o tym zapomniałem i zgłodniałem. A że weekend był to mogliśmy nieco więcej fajnych rzeczy zrobić. Tak więc powstały właśnie te rolady z polędwiczki, do tego - jako kolejne danie - klops

Marder&Marder Manufacture
Kolorowa sałatka wiosenna z cieciorką i jajkiem 196

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz polewamy oliwą wymieszana z suszonym chilli. Jeszcze raz delikatnie łączymy składniki.  Obieramy jajka i dokładamy do sałatki. Bardzo fajnie smakuje z dodatkiem bruschetty :) Smacznego

ChilliJemy
Bruschetta z domowym masłem ziołowym 162

Uwielbiam zapach ziół w domu. Zawsze kiedy robię bruschettę z masłem ziołowym to cały dom przepełniony jest przyjemnym zapachem ziół prowansalskich.  Delikatna w smaku, aromatyczna. Bardzo fajna do pochrupania, ale idealna również do sałatek. Spróbujcie sami :)     Składniki: Kostka masła(z dużą zawartością tłuszczu) 3 łyżki ziół prowansalskich bagietki   Przygotowanie: Masło przekładamy do miseczki i pozostawiamy

ChilliJemy
Przepis na… – tapenada, włoską pastę 245

Mimo, że pochodzi ponoć z Prowansji, jest bardzo popularna w całych Włoszech, służąc za dodatek do bruschett, smarowidło do pieczywa, a nawet farsz ravioli. Tapenada, bo o niej mowa, to pasta arcyprosta w przyrządzeniu i wyborna w smaku. Prawdziwa kwintesencja śródziemnomorskich smaków i przekąska dla smakoszy. 200 g czarnych oliwek 2 łyżeczki kaparów 2 ząbki czosnku 2 filety anchois natka

Bon Ton Italia
Bruschetta z mozzarellą i suszonymi pomidorami 106

Bruschetta to zawsze dobry pomysł na śniadanie jak i na przekąskę w trakcie dnia. Chrupiąca bagietka z oliwą z pysznymi dodatkami, które można łączyć w dowolne kombinacje. Tym razem lekka wariacja na temat klasyki: mozzarella i suszone pomidory z kilkoma listkami świeżej bazylii

Milion Smaków
Grzanki z pomidorami (Bruschette al pomodoro) 129

Blueberry Corner by "jagodzianka" Od czasu wyjazdu do Rzymu, moim ulubionym daniem na upalne dni jest bruschetta z pomidorami. Ta świeża, lekka przekąska podawana … Przeczytaj cały artykuł Post Grzanki z pomidorami ( Bruschette al pomodoro) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Bruschetta 142

zasmakują! Składniki: bagietka oliwa czosnkowa kremowy serek pesto rukola pomidorki koktajlowe świeża bazylia chilli sól, pieprz ocet balsamiczny Bagietkę najlepiej pokroić w ukośne kromeczki, dzięki temu zyskujemy większą powierzchnię! Bruschettę przygotowałam na patelni, na uprzednio rozgrzaną oliwę położyłam bagietkę i zrumieniłam ją z dwóch stron. Przełożyłam na ręcznik kuchenny, aby zebrał nadmiar tłuszczu. Korzystam z oliwy czosnkowej, dzięki temu

Plate of Joy
Sałatka z serem camembert 183

tłuszcz. Jeszcze ciepły ser wrzucamy do miski. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do sałatki, całość mieszamy i podajemy. Możemy podać z pieczywem czosnkowym lub z bruschettą. Do tego dobre wino i kolacja gotowa. Smacznego! Oryginalny przepis tutaj

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Navona 136

Ogólnie przyjemne wrażenie. Navona to restauracja włoska a więc w menu oczywiście jest pizza, risotto, makarony... oraz przystawki w stylu włoskim: vitello tonatto (plastry cielęciny w sosie z tuńczyka), bruschetta, carpaccio, sałaty.... Karta win jest krótka. Znajdziemy w niej między innymi kilkanaście win w cenie do 100 zł za butelkę. Jak na restaurację specjalizującą się w kuchni włoskiej

królestwo garów
Novotel Warszawa Airport od kuchni 160

Generalny Novotel Warszawa Airport oraz Pan Marek Derucki Kierownik Gastronomii, a którą przygotował Szef kuchni – Piotr Lasecki. W jej trakcie spróbowaliśmy: krewetki z awokado i mango w papierze ryżowym, bruschettę z wędzonym serem, oliwkami i pomidorami koktajlowymi oraz rukolą, quesadillę z indykiem,    tajską zupę Tom Kha Kai - z kurczakiem, mlekiem kokosowym i ryżem jaśminowym, może trochę za delikatna

królestwo garów