Składniki : 4 porcje • 4 x 100 g kawałki polędwiczek z dorsza • 1 łyżeczka mielonej papryki (lub, jeśli lubimy, przyprawy curry) • 1 puszka pomidorów krojonych • 2 ząbki
KUCHNIA POLSKASkładniki: 4 ciabatty 16 pomidorków cherry 125 g mozzarelli (1 kula) 9 łyżek oliwy z oliwek 1/2 łyżki octu balsamicznego 3 ząbki czosnku sól, pieprz świeża
Qchnia po prostuSkładniki : • pełnoziarnista bagietka • oliwa z oliwek • oregano • truskawki • listki mięty • otarta skórka z cytryny • świeżo mielony pieprz, sól morska Przygotowanie : Bagietkę kroimy wzdłuż polewamy oliwą, oprószamy
KUCHNIA POLSKAPrzyjemnie jest zacząć dzień od czegoś pysznego . Chrupiące grzanki, aksamitne awokado i jajka w koszulce. Pełne smaku, zdrowe i energetyczne śniadanie. Czego chcieć więcej? składniki: 1
babka w formieOstatnio w jednym z dyskontów – Lidl – pojawiała się promocja na kurczaka z wolnego chowu . No cóż postanowiliśmy sprawdzić czym różni się od zwykłego kurczaka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sylwester już za chwilę, a jeśli ma być impreza, musi być jedzenie! Warto zadbać o przekąski, które sprawdzą się zarówno na ciepło, jak i na zimno
Bananowe PoleSKŁADNIKI: pełnoziarnisty chleb tostowy figi ser ricotta ocet balsamiczny rukola czosnek granulowany oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Tosty ochlapać oliwą i przyprawić czosnkiem. Zapiekać w piekarniku
ClauditteMissCookingChleb tostowy upiec w piekarniku lub tosterze. Wysmarować ulubionym masłem orzechowym. Dodać plasterki banana i kilka jagód. Nic prostszego, nic bardziej smacznego :) Śniadanie
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 1 chleb pro body (400 g) 200 g oscypka 1 pomidor malinowy kolendra rozmaryn czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE: Chleb ponacinaj tak jak na zdjęciu. W szparki
ClauditteMissCookingskładniki: 3 pomidory 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki cukru 1 łyżka octu balsamicznego 1 bagietka świeże listki oregano sól, pieprz
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: Chleb alpejki pomidorki koktajlowe szynka z indyka pieczarki własnej roboty masło czosnkowe czarne oliwki ser żółty ulubiony ser pleśniowy dymka czerwona cebulka czosnek suszone
ClauditteMissCookingMoja ulubiona sałatka w kolejnej odsłonie. Nie będę się specjalnie rozpisywać, powiem tylko, że jak nie mamy specjalnych obiadowych planów, albo nie jesteśmy głodni tak, że
bistro mamaGotowanie i eksperymentowanie w kuchni sprawia mi wiele frajdy, a gdy potrawa wyjdzie smaczna (i na dodatek dostanę pochwały od męża czy gości) jestem szczęśliwa i
Ana Mari's worldpomidory 100ml oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki przyprawy do bruschetty (lub mieszamy szczyptę soli, pieprzu, po pół łyżeczki bazylii, oregano,trochę czosnku i papryki słodkiej) PRZYGOTOWANIE Bagietkę kroimy na 16 kromek, każdą z kulek mozzarelli na 6 plastrów, pomidory na 12 grubych plastrów. Oliwę wlewamy do głębokiego talerza, dodajemy sok z cytryny i przyprawę
Moje Kuchenne Rewelacjejest moim ulubionym:) Przeczesując Internet znalazłam garść bardzo inspirujących śródziemnomorskich przepisów wykorzystujących boćwinę, autorstwa Marthy Rose Shulman. … Walencka zupa z ciecierzycą i boćwiną, cebulowa pizza z ricottą i boćwiną, bruschetta z boćwiną i wędzonym pstrągiem , kuskus z koprem włoskim, ciecierzycą i boćwiną to tylko niektóre z nich. Zaciekawionych tymi przepisami odsyłam do strony The New York Times . Sama nie mogę
Chilli Czosnek i Oliwa