brokuły - 6998 przepisów (strona:354/467)

Koktajle 159

Koktajl ananasowy      Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy      Orzeźwiający koktajl truskawkowy z miętą     Koktajl witaminowy z brokułem, truskawkami, żurawiną i bananami      Owocowy miks z maślanką truskawkową   Koktajl ananasowo-truskawkowy      Zimowy koktajl witaminowy z kiwi   Koktajl arbuzowo-truskawkowy   Koktajl pomarańczowy   Koktajl malinowo-bananowy     Koktajl

Passions hobbies life
Lekka zupa bezglutenowa w 30 minut 108

Składniki: 2-3 łyżki olej kokosowy 1 kawałek imbiru - 1/2 szt. papryki czerwonej 1-2 łyżeczka curry 800 ml mleko kokosowe 2 szt .cukinia 1/2 szt. brokuł 1 szt. limonki-sok i skórka 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki posiekanej kolendry zileonej ,lub natki - 1 - 2 łyżki cukru brzozowego-ksylitol    Wykonanie Rozgrzać garnek ,dodać olej ,podsmażyć imbir

w mojej kuchni
Zupa brokułowo - pieczarkowa ( krem ) 144

przepadamy za zupami kremowymi, ale ta stanowi wyjątek, ponieważ smakuje bardzo dobrze, szczególnie z grzankami.     Składniki: -średni brokuł -30 dkg pieczarek -marchew -cebula -pietruszka -kawałek selera -kawałek pora -100 ml słodkiej śmietanki 30% -sól, pieprz 2 l wody Warzywa i pieczarki obieramy, dzielimy na mniejsze części, wrzucamy do wody i gotujemy do miękkości. Powstały po gotowaniu bulion warzywny

Maminek kulinarny
Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 176

250g. - pieczarki  150 - 200g. - średnia cebula   ( ok. 100g.) - papryka czerwona  (mała, lub pół dużej  ok. 120g.) - fenkuł  ok. 50g - pierś kurczaka - brokuł ( kilka różyczek) - sól, cukier, bazylia, czosnek świeży, rozmaryn, papryka słodka, pieprz. Drożdże rozkruszyć np. do kubka, zasypać cukrem, wlać mleko, wymieszać i odstawić na kilka minut.   Mąkę wsypać do jakiegoś większego naczynia

Lubię to gotuję
Salatka - kolorowa bomba witaminowa 268

kiełki fasoli mung marchew ogórek brokuł papryka czerwona Wszystkie składniki przygotowujemy w dowolnych proporcjach...  wg. uznania. Warzywa pokroić w plasterki/paski, z ogórka wydrążyć gniazda nasienne,  marchewki natomiast zanurzyć w wodzie z kostkami lodu, dzięki temu staną się bardziej kruche i chrupiące. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki, przed podaniem polać sosem   Wafu

Lubię to gotuję
huh, ale LAHUH! z pasztetem brokułowym i sosem czosnkowym 113

Pasztecik brokułowy z sosem czosnkowym pojawia się na naszym stole regularnie, od lat. Jednak dopiero jemenicki placek lahuh wyeksponował głębię jego smaku. Od dzisiaj więc ten

Wiszniówka
Włoska zupa krem z porów, dyni, ziemniaków i brokuła 159

Kuchnia włoska znana jest głównie z makaronów, ale nie sposób nie docenić także przepysznych zup rodem z Półwyspu Apenińskiego. Dzisiaj zapraszam na zupę typowo romańską, niezwykle

Wiszniówka
Smoothies z jarmużu, banana i jabłka 140

Orzeźwiające smoothies są  zdrowe i pyszne- idealne na upalne lato. Czego chcieć więcej? Czy wiesz, że obok brokułu jarmuż jest najprawdopodobniej najzdrowszym warzywem na całej naszej planecie!?   Składniki: 2 garści jarmużu Banan Jabłko 1/2 małej cytryny Woda Lód Wykonanie: Do blendera wrzucić jabłko, banan i jarmuż, zmiksować dodając odrobinę wody. Wcisnąć cytrynę. W osobnym naczyniu roztłuc

Tradycyjna Kuchnia
Potrawka drobiowa z kuskusem 190

zdrowo.  Polecam na obiad, jest to potrawa jednogarnkowa, więc robi się ją szybko i sprawnie;)  Zasmakuje każdemu :) 1 pierś z kurczaka 1 cebula 4 ząbki czosnku mrożonka ( brokuł, marchew, kalafior) w sezonie warzywa świeże mieszanka przypraw Deluxe z pieprzem syczuańskim (skład: pieprz syczuański ,oregano, majeranek, rozmaryn, chilli, pieprz mielony, czosnek i cebula granulowana, sól) kupicie w sieci sklepów

Takie tam pichcenie
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 173

oraz jest dodatkiem do sufletów i sosów serowych. Doskonale pasuje w zestawieniu z pomidorami, kurczakiem i czarną fasolką. Dopełnia smak potraw z jajek i warzyw takich jak kapusta, szpinak, brokuł, fasola, cebula i oberżyna. Nadaje smak włoskiej mortadeli, szkockiej haggis (potrawa z baraniny podobna do kaszanki), oraz potrawom bliskiego wschodu z jagnięciny. Często wchodzi w skład marokańskiej mieszanki przypraw

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z zielonych warzyw 115

dziś wiadomo, że zielone warzywa zalicza się do grupy warzyw o największej ilości witamin. Dlatego dziś polecam pyszną i odżywczą sałatkę :)    Sałatka z zielonych warzyw Składniki: 1 brokuł 200 g brukselki 1 pierś z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa. 3 jajka 1 łyżka majonezu(można zastąpić śmietaną 12%) 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz koperek Sposób wykonania

Smaki Natalii
Krem brokułowo-ziemniaczany z łososiem i serkiem philadelphia 189

słów dzisiaj: zupa krem z brokuła i młodych ziemniaków zabielona serkiem,a podana z pszenno-żytnim chlebie z makiem i wędzonym łososiem atlantyckim.  Krem brokułowo-ziemniaczany Składniki: 1 brokuł o wadze 400-500gram 3 średnie ziemniaki 1-1,5l bulionu warzywnego (włoszczyzna,3-4 ziarenka pieprzu, 3 ziarenka ziela angielskiego,2liście laurowe) 1 średnia cebula 1-2 ząbki

Fiolka w kuchni
Zapiekanka warzywna z kurkami 152

gotujemy w mundurkach. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem za pomocą kawałka ręcznika papierowego, i wszystko do niego wkładamy: umyte i pokrojone kurki (ewentualnie pieczarki), ziemniaki w ok 1 cm talarki, brokuł podzielony na małe różyczki oraz groszek. Zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkami solą i pieprzem. Na wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do momentu ścięcia się masy śmietanowo

Pora na pora
Zapiekanka warzywna z kurkami 152

gotujemy w mundurkach. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem za pomocą kawałka ręcznika papierowego, i wszystko do niego wkładamy: umyte i pokrojone kurki (ewentualnie pieczarki), ziemniaki w ok 1 cm talarki, brokuł podzielony na małe różyczki oraz groszek. Zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkami solą i pieprzem. Na wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do momentu ścięcia się masy śmietanowo

Pora na pora
Kalafior zapiekany pod beszamelem 196

serem – obowiązkowo z gałką muszkatołową Kalafior (Brassica oleracea L. var.botrytis L.) – odmiana kapusty warzywnej. Jest to roślina jednoroczna należąca do rodziny kapustowatych. Jest najprawdopodobniej mutantem kapusty głowiastej lub brokułu. Znany jest wyłącznie z uprawy, nie występuje na stanowiskach naturalnych. składniki: 1 średni kalafior 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka

Gotowanie-uk