Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy. Z tej okazji mam dla Was przepis na smakowitą pizzę z rybą i brokułem. To doskonałe połączenie smaków, które sprawdzi się na każdej imprezie. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki ciepłej wody niegazowanej, 20g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oliwy, szczypta soli, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1/2 brokuła, 250g filetu z dorsza, 150g pieczarek
Tradycyjna kuchnia Kasibardziej "mokre" można użyć jogurtu naturalnego jako sosu. W sklepach można zakupić gotowe "warzywa na patelnię" ja wypróbowałam i uważam, że nie są takie złe. Zakupy: - marchewka - pieczarki - ziemniaki - brokuł - kukurydza Przygotowanie: Warzywa obieram, (można zetrzeć na grubych oczkach ale również pokroić w kostkę), podgotowywuję w osolonej wodzie. Gdy już są gotowe wrzucam wszystko na patelnię i dodaję troszkę wody
Tanio smacznie i prostovegan) *bułka dom. w części gryczana, hummus z dodatkiem pieczonej marchewki, falafele z dodatkiem tartej marchwi tofu pieczone w sosie orzechowym z sosem sojowym i syropem klonowym, kuskus, brokuł (vegan) ziemniaki smażone z porem, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan) a na osłodę kakaowe tartaletki owsiane z daktyli, z kakaowy kremem z awokado, daktyli
More food, love and dreamspomidorowego 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego 0 % sól i pieprz ( ja daję sól Himalajską) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z kurczaka gotuję . Studzę a następnie kroję w paski. Brokuł zagotowuję ale żeby nie był za miękki. Mix sałat oraz Rukolę dodaję do całości. Mieszam. Dodaję sos. Można sos podać w osobnym pojemniczku oczywiście
Gotowanie Patkisałatka. Atrakcyjności dodaje jej makaron z atramentem kałamarnicy oraz soczewica gotowana na parze. Mój syn próbował jeść ją pałeczkami. Składniki 1/2 opakowania makaronu z atramentem kałamarnicy 1 mały brokuł 1 puszka soczewicy gotowanej na parze firmy … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysię funkcjonowało. A tak każdy chodzi ponury, smutny, ospały i zmęczony. Przygotowując sałatkę na pewno sprawicie sobie więcej niż odrobinę radości, do dzieła! ;) Składniki: 3 marchewki mały brokuł cebula ząbek czosnku garść fasolki szparagowej ( u mnie mrożona) 2 łyżki sezamu 2 łyżki oleju sól, pieprz Brokuła gotujemy al dente, w wodzie z dodatkiem soli i cukru
Czerwona Porzeczkałyżek koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka bazylii, oregano i tymianku 1,5 łyżeczki pieprzu Dodatkowo: ulubione dodatki: pieczarki, salami, szynka, brokuł, oliwki, papryka, cebula itp. ser żółty, starty Przygotowanie: Ciasto: W połowie ilości ciepłej wody rozpuścić drożdże, cukier i 2 łyżki mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Nastoletnie Wypiekanietego typu zup, jest mnie wstanie nasycić. Zupa ma trzy główne zalety: szybka, smaczna i zdrowa :) Składniki: 500 g mrożonych warzyw (u mnie w równych proporcjach groszek, brokuł i kalafior) 2 średnie marchewki 1 duża cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 2 średnie ziemniaki 1 l bulionu + 1 szklanka (domowego bulionu) 1łyżka posiekanego koperku (u mnie mrożona) 1 łyżka posikanej
Delicious Titbitsszybko przygotować oryginalną potrawę. Sam makaron bardzo zaintrygował mojego syna, który niecierpliwie czekał na talerz z „atramentowymi kluchami”. Składniki 1 opakowanie makaronu z dodatkiem atramentu kałamarnicy 1 brokuł 1 serek … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytylko później posadzić go wygodnie na butelce z piwem i do piekarnika. Ja stawiam go w naczyniu do zapiekania, do którego wrzucam przyprawione ziemniaki, jabłka, marchew czy podgotowany brokuł. Polecam, bo jest przepyszny:) Składniki: Kurczak o wadze najlepiej ok. 1,8 kg 1 jasne piwo 0,5 litrowe masło lub oliwa do nacierania (ok. 2 łyżki) sól, pieprz ulubione
Maślane ciasteczkosmaczne sałatki ? Ja uwielbiam te które nie posiadają w sobie majonezu i dzisiaj takową dla Was przygotowałam. Pyszne połączenie, które idealnie sprawdzi się również przy podaniu z mięsem. Brokuł dla lekkości i zachowania swych wartości został przygotowany na parze i właśnie przy takich sałatkach polecam tę obróbkę. Dodatkowo sałatkę możemy podać z ulubionym dipem i tu pozostawiam to już Waszej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 500 g wątróbki z indyka 1 duża czerwona papryka 1 puszka groszku Mrożonka (kalafior, brokuł,marchewka) 1 cebula 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki masła mąka pszenna majeranek sól, pieprz Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka, a paprykę w paseczki. Groszek osączyć z zalewy. Pietruszkę drobno posiekać. W garnku zagotować wodę, wrzucić warzywa i ugotować al dente. Na patelni podsmażyć
magiczna kuchnia Kasiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jedna z najprostszych i moich ulubionych sałatek z brokułem. 500g ugotowanego brokuła (najlepiej na parze) 4 jajka ugotowane na twardo 8 pomidorków cherry (lub 2 średnie pomidory) dressing (zrobić samemu lub kupić gotowy; opis niżej) sól, pieprz Brokuła rozdrobnić na różyczki. Jajka pokroić na szóstki bądź ósemki (ja kroiłam na szóstki), a pomidorki
Di gotujebrokuła. Danie ekspresowe i smaczne.Polecam. Składniki: dla dwóch osób jedna dorodna polędwiczka wieprzowa sól ,pieprz śmietanka 18 % pół szklanki dobrego czerwonego wina oliwa z oliwek Dodatkowo: kasza gryczana brokuł Polędwiczkę oczyszczamy z białych błon i kroimy na plastry ,nie za cienkie.Lekko rozgniatamy je ręką jak kotlety.Posypujemy pieprzem i smażymy z dwóch stron na oliwie , 2 minuty z każdej strony .Dolewamy
Ladylaura.