brokuły - 6998 przepisów (strona:361/467)

Warsztaty z Frosta – relacja 166

organizatorem spotkania była FRoSTA , która wprowadza właśnie na rynek kilka nowych, warzywnych produktów: bataty z marchewką w maśle z rozmarynem, pieczarki z cebulą w maśle z tymiankiem, kalarepa z brokułem w maśle z dzikim czosnkiem i soczewica z ziemniakami i marchewką w maśle z dzikim czosnkiem. Na szczęście tym razem warsztaty zostały zorganizowane w sobotę, dzięki czemu nie musiałam brać

karmelowy
Zupa serowo-brokułowa z kurczakiem 163

digotuje.blogspot.com   Uwielbiam brokuła a w połączeniu z serem jest przepyszny.  Zupę przygotowałam z ziemniakami, ale śmiało można je zastąpić makaronem.   mięso drobiowe na wywar 1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego)   3-4 ziemniaki 1-2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszka, koperek 2 listki laurowe   2 ziarna ziela angielskiego

Di gotuje
Udka kurczaka pieczone z warzywami. 134

pieprz, słodka papryka, odrobina oleju, świeży rozmaryn Wszystkie warzywa obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Na dno naczynia żaroodpornego powkładać, pokrojone i obrane wcześniej pieczarki, marchew, cebule i brokuł. ( możecie powkładać co tylko chcecie i w jakiej kolejności chcecie )Warzywa delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy solą, pieprzem a także papryką. Posypujemy listkami

Radość kipiąca uśmiechem.
Włoska zupa jarzynowa - Minestrone, z makaronem Tortellini. 187

poprzedniego obiadu, jeżeli na nim (lub z jego dodatkiem) ugotujesz zupę, to będzie jeszcze smaczniejsza. Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Ziemniaki, marchew, buraka, pietruszkę i selera obrać, pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na różyczki, pomidora natomiast sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Włosi często dodają makaron na końcu do garnka z zupą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Klopsy mięsno-twarogowe. 107

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Pomysł na odchudzoną wersję klopsików .   Składniki:     ->1 paczka mieszanki kiełków [ brokuł + rzodkiew]   ->200g mięsa mielonego   -> 150g sera białego   -> 1 jajko   -> ½ cebuli   -> 1 jogurt grecki -> 1 pęczek koperku

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kilka pomysłów na andrzejkowy stół 212

Czosnkowa sałatka z serem żółtym  Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 10. Sałatka z brokułem  Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 11. Pomidory na przystawkę  Klik po przepis .                             12. Jajka faszerowane  Klik po przepis

W kuchni u Moniki
Łosoś w sosie curry z brokułem i czarnym ryżem 152

sezam sól morska lub himalajska syrop z agawy opcjonalnie ugotowany wcześniej ekologiczny czarny ryż  SYMBIO Łososia umyj , pokrój w dużą kostkę, posól i odstaw na chwilkę do lodówki. Brokuł podziel na drobne różyczki i odłóż. Imbir obierz i posiekaj na cieniutkie plasterki, cebulę w grubsze piórka .Pomidorki na pół. Do głębokiego garnka wlej mleko kokosowe. Gdy się zagotuje dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa-krem z jarmużu z ziemniakami, brokułem i kuskusem 168

pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotujemy aż będą miękkie. Gdy tak się stanie wyjmujemy seler, pietruszkę, por, liście i ziele angielskie. Do garnka wrzucamy podzielony na różyczki, opłukany brokuł. Liście jarmużu płuczemy pod bieżącą wodą, wycinamy łodygi i kroimy drobniej. Dorzucamy do gotującej się zupy, po około 5 minutach całość blendujemy na krem. Zupę przyprawiamy do smaku, wlewamy olej, wyłączamy

Kolorowy Przepisownik
Sałatka z kurczakiem i brokułem 310

przyjęcia jak również na co dzień. Dodatek ząbku czosnku sprawia, że ma wyrazisty, ostry smak. Polecam :) Sałatkę podałam na półmisku od Porcelany Bogucice "Julia Gold". duży filet z kurczaka brokuł 1/2 czerwonej papryki 2 torebki ryżu puszka kukurydzy ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka  2 łyżki oleju 2-3 łyżki majonezu Filet umyć, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę

Smakołyki Asi
Kotleciki jaglano-brokułowe 141

zwłaszcza jeśli zostanie nam trochę kaszy z obiadu. Świetnie smakują z ulubioną surówką lub sosem jogurtowym. Polecam :) Kotleciki podałam na półmisku "Julia Gold" od Porcelany Bogucice . 100g kaszy jaglanej brokuł 1 jajko sól, pieprz ząbek czosnku olej do smażenia bułka tarta  Brokuła umyć, podzielić na mniejsze różyczki i ugotować. Ostudzić i rozgnieść widelcem. Kaszę przygotować wg przepisu na opakowaniu

Smakołyki Asi
Sałatka makaronowa z brokułami 285

porę,  dzień tygodnia...  Zawsze jest to alternatywa, gdy brak pomysłu np na kolację.  Porcelana Bogucice Martha Platin Składniki: opakowanie makaronu np małe kolanka 1 mały  brokuł ugotowany na parze puszka kukurydzy por kilka ogórków kiszonych sól, pieprz do smaku  majonez Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy

Malinowe Pocałunki
Pstrąg tęczowy zapiekany z cukinią, pomidorem i ziemniakami 221

Pomysł na zdrowe, w miarę szybkie do przygotowania i smaczne danie obiadowe – pstrąg tęczowy zapiekany z cukinią, pomidorem i ziemniakami. Pycha! Ostatnio przygotowując pstrąga podałam go z brokułem, kalafiorem i marchewką (przepis macie tutaj ), a dzisiaj postanowiłam zaszaleć z innymi warzywami. Składniki na 1-2 porcje: 1 duży pstrąg tęczowy 2 małe ziemniakami  1-2 pomidory 1/2 cukinii sól

Ugotować
Curry z warzywami 179

pyszny i nienudny obiad, pełen aromatycznych smaków. Za sprawą dodatku cieciorki jest także niezwykle pożywny. Ps. Pamiętacie o Gotowaniu za Głosowanie ? Składniki na 2 porcje: 500g mrożonych warzyw (kalafior, brokuł i marchewka) ½ puszki mleka kokosowego (200 ml) ½ puszki cieciorki 1 łyżeczka curry (używam Kamis) 1 łyżeczka kurkumy szczypta cayenne ½ łyżeczki kolendry opcjonalnie ½ łyżki mąki ziemniaczanej (skrobi) 1 łyżka oleju rzepakowego

Fabryka pomysłów
tymiankowe półspaghetti z pieczarkami i szpinakiem 208

Szpinak to cenne źródło żelaza dla naszego organizmu, a w kompozycji z pieczarkami i ziołami stanowi bardzo ciekawe wegańskie połączenie smaków. Ta banalnie prosta i szybka

zobacz ich smak
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 215

gorąco. Do lekkiego w smaku i konsystencji warzywa mocno doprawiony, serowy beszamel i czosnkowe masło pasują jak nic innego. Kalafior to jednoroczne warzywo kapustne, będące mutacją kapusty i brokułu. Jest tylko i wyłącznie gatunkiem uprawnym – sam w przyrodzie nie występuje. Mark Twain nazwał go „kapustą z wyższym wykształceniem” – to co jemy, to tzw. róża. Kupujemy ładnego kalafiora – ładnego to znaczy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania