Fusilli al torchio 1/2 brokuła 100 g szpinaku mrożonego w brykiecie 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz ser a’la parmezan Sposób … Czytaj dalej Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską
czarrna od kuchniGdy dopada mnie stres, a niestety często sie stresuje – taka już moja uroda, lubię zjeść jakiegoś „fast fooda”. Słowo to ma niezbyt
Szybko Tanio Smaczniełyżką mąki kokosowej). Dorzucamy wołowinę oraz pokrojoną cebulę dymkę i trzymamy w woku około dwóch minut. Mięso podajemy od razu po wyjęciu z woka z np. gotowanym na parze brokułem, ewentualnie jeśli ktoś w swojej diecie paleo spożywa ryż to też będzie bardzo dobre połączenie. Ciekawy wpis na temat ryżu i diety samuraja pojawił się u Grzegorza na blogu
PaleoLifeSałatkę często przyrządzam na różne uroczystości rodzinne lub święta Wielkanocne, doskonale się sprawdza. Jest szybka do przyrządzenia i smaczna, polecam również na piątkowe kolacje. Składniki: 1 brokuł 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mała papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy Sos: 0,5 szklanki dressingu Caesar Roleski 3 łyżeczki musztardy francuskiej Roleski Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania
Bajeczna Kuchniaguzy, osłabienie słuchu, rany, stłuczenia, ukąszenia owadów oraz wrzody. Zapraszam do kuchni. TOSKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 3 laski selera naciowego 1 kalafior 1 brokuł 3 pory 3 cebule 1 główka czosnku 1 czerwona papryka 1 puszka pokrojonych pomidorów 2 szklanku suszonych pomidorów bez oleju (ja dałam swoje wysuszone na słońcu pomidory i zamrożone
Naturalna Kuchniazapiekanka selerowa( w pomidorach, z płatkami drożdżowymi i zmielonymi orzeszkami ziemnymi) kuskus, inspirowana tą (vegan) makaron udon w syropie klonowym i sosie sojowym, z marchewką i brokułem (vegan) pieczone "samosy"*z farszem z ziemniaków, ciecierzycy, groszku z pomidorowym sosem mango (vegan) *z dodatkiem mąki z ciecierzycy miały być mniejsze, ale jestem leniuszkiem i wolałam uformować kilka większych
More food, love and dreamspochmurny i zimny dzień mam dla Was kolorową sałatkę, która napewno przypomni nam słoneczne dni. Składniki: - 1 średnia makrela wędzona - 1 brokuł - 1 papryka czerwona - 2 ogórki kiszone - 1 puszka kukurydzy - sól, pieprz - papryka słodka - delikat czerwony - majonez - jogurt naturalny Przygotowanie: Makrelę obieramy z ości i drobno rwiemy. Brokuła obgotowujemy na półtwardo, studzimy i kroimy na drobne kawałki
Zainspirowana w kuchniOsuszoną rybę pokroić w kostkę przyprawić solą pieprzem i przyprawą do ryb zostawić na kilka godzin 2. Do ryby dodać jajka, 2 -3 łyżki tartej bułki,marchewkę i brokuł rozgniecione troszkę widelcem. Wymieszać wszystko razem formować kotleciki obtoczyć w bułce smażyć na złoty kolor na oleju
W królestwie smaków Beatycytryny, chwilę potrzymać Jajko roztrzepać widelcem, maczać mięsne frytki w jajku, obtaczać w bułce tartej Smażyć na oleju na złoty kolor, podawać z ryżem, u mnie jeszcze z brokułem. Zaletą tak przygotowanego mięsa jest jego podzielność :) Najlepsze zaraz
Proste Potrawyorzechy ziemne :) Lepiej być nie mogło, prawda? Z tego względu w smaku jest bardzo naturalne i nadaje się nie tylko do słodkich potraw, ale i do makaronu z brokułem czy tym podobnych dań :) Ma cudowny intensywnie orzechowy smak i smak, a w konsystencji od czasu do czasu trafi się malutki kawałek orzeszka - poza tym jest całkiem gładkie :) Warto go spróbować
breakfast of dreamsbrokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami Tradycyjne Jadło , 1 jajko, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz. Przygotowanie: Brokuł gotujemy ok. 10 minut. Następnie kroimy go w małe różyczki. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i kiełbaskę. Dosypujemy starty żółty ser. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, majonez, musztardę. Przyprawiamy solą
Aga w kuchniByły j uż na blogu kremy z warzyw korzeniowych , brokułu , dyni i porów . Pora na selera :). Składniki: 1 cebula + 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 4 ziemniaki 2 duże selery 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego gałka muszkatołowa, sól, pieprz Cebulę drobno pokrój i zeszklij na maśle. Następnie dodaj obrane i drobno pokrojone ziemniaki i selery. Jeszcze chwilę
Qlinarnie i Qlinarnieczosnkowego salami. Dla związania farszu dodałam troszkę startego żółtego sera, zaś dla aromatu nieco suszonej szałwii. Wszystko gotowałam w sosie pomidorowym i serwowałam z purée ziemniaczanym oraz gotowanym brokułem i mixem zielonej sałaty. Farsz Składniki (Porcji: 8 rolad) 6 filetów drobiowych, ok. 150 g / szt, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem 1 i 1/2 dużego ziemniaka, obierz i pokrój
Szybko Szybkowaroliwy 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego sól pieprz DO PODANIA 2 półbagietki czosnkowe twarożek naturalny do smarowania kilka plasterków ostrego salami, kindziuka lub krakowskiej suchej kiełki brokułu, rzodkiewki
Karo in the Kitchenprzygotowania w 30 minut. Bardzo pożywne i smaczne. Większość warzyw gotowana jest na parze co pozwala zachować więcej witamin i lepszy smak. Składniki 100- 150 g kaszy kuskus 1 brokuł 1/2 puszki zielonego groszku firmy Bonduelle … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty