Składniki: 500g polędwiczek wieprzowych, cebula (jedna do środka zrazów i jedna do sosu), ogórek kiszony (dwa, trzy), kawałek sera żółtego, sól, pieprz, serek topiony, 2 ząbki czosnku, brokuł - kilka różyczek. Przygotowanie: Mięso pokroić na plastry i rozbić. Posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałku cebuli, sera, brokuła i ogórka. Dobrze zawinąć
W kuchni u Monikilodówce i muszę natychmiast użyć- wymyśliłam śniadanie: pastę brokułowo- jajeczną z dodatkiem rzodkiewki. I chyba przekonałam się do brokuła, z którym nigdy w zgodzie nie żyłam... Składniki: 1 brokuł 2 jajka 4 duże rzodkiewki 1 łyżka śmietany 18% sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo. Różyczki brokuła wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody. Gotujemy ok 9 minut
Kuchnia w czekoladziePysznego tuńczyka nigdy dość czy jest on w puszce czy jest on filetem całkiem świeżym. Dziś proponuję użycie tuńczyka wprost z puszki aby powstała pyszna i
Moje Małe Czarowaniektóra powstała zupełnie przez przypadek. Uwielbiam takie przypadki! Będzie idealna jako sałatka na podwieczorek lub jako dodatek do grillowanego czy smażonego mięsa. Spróbujcie. Jest na prawdę przepyszna. Składniki: - 1 brokuł podzielony na różyczki (ugotowany i ostudzony) - pół pęczku rzodkiewki - 0,5 średniej cebuli - garść rodzynek lub żurawiny - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - 2-3 ząbki czosnku - sól
CookYourselftruskawkami i kruszonką w wykonaniu Justyny Ziemniaki po szwedzku w wykonaniu Justyny Kawa mrożona w wykonaniu Justyny Sałatka z brokułem w wykonaniu Justyny Sernik ze snikersami w wykonaniu Justyny Sernik z jogurtów grecki w wykonaniu Justyny Sernik z jogurtów greckich
Passion of Cookingchodził za mną już x czasu, a jak dobrze zużyć go (pomijając oczywiście wyjadanie go ze świeżymi warzywami/lub palcem z miseczki) można zrobić makaron w "sosie" z hummsa,z brokułem, marchewką i tahini ciągnąc ten ciecierzycowy szał możecie zrobić orientalny* makaron z w sosie dyniowym, z podsmażaną cebulką, marchewką i zielonym groszkiem *z kminkiem rzymskim, przyprawą galam masalam
More food, love and dreamsdanie już spory czas temu - o czym świadczą obecne tu szparagi, ale postanowiłam dodać przepis na to danie. Szparagi, poza sezonem, zawsze można zastąpić innymi warzywami :) Teraz np. brokułem :) Na blogu jest już jeden przepis z udziałem tempehu - KLIK , tym razem przygotowałam go troche inaczej, bo przed usmażeniem zamarynowałam w sosie sojowym. Ta wersja jest również bardzo dobra! Polecam
chili & sugarplacki z mąki kokosowej z brzoskwinią (w środku)~ Na dokładkę wczorajszy obiad :) Przywieziony ze Słowacji gryczany kuskus + również słowackie tofu o smaku chili + (już polski:)) brokuł + pieczarki. Oba słowackie produkty bardzo smaczne! Szkoda, że w PL trudno o bezglutenowy odpowiednik kuskusu... A tofu jest idealne! Dzieki dodatkowi chili wystarczyło że lekko je posoliłam i usmażyłam. W dodatku ma świetną
breakfast of dreamsśrodka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu i marchwi. A może gdzieś w Waszej lodówce zamiast kiełbasy jest jakaś resztka szynki? Też będzie dobra. Kombinujcie! SKŁADNIKI 600g ziemniaków 300g białej kiełbasy, parzonej albo gotowanej 150g kabanosów
Karo in the Kitchenkalafiora 150 g brokuła pół pęczka koperku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz cukier do smaku Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z majonezem i posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku. Mieszamy sos koperkowy z warzywami. Smacznego
Atlas Smakówktóra zrobi "wielkie wejście"na każdym rodzinnym spotkaniu. Sałatka warstwowa warzywna. Wykonanie proste. Kilka składników i gotowe! Ilość zależy od naczynia jakie posiadacie i ilości jaką chcecie zrobić. Składniki -brokuł -jaja -pomidor -ogórek gruntowy -sos Remulada Duńska od FOLWARK Wykonanie Ugotuj jaja na twardo. Rozdziel brokuła na róże i ugotuj "na chrupiąco", do wody dodaj ocet, nie utracą koloru
Z Kuchni Do Kuchniugotowanych ziemniaków - 1/4 ugotowanego brokuła - 2 jajka - 300 gram mąki (wartość orientacyjna, jeżeli ciasto będzie zbyt luźne należy dodać jej odrobinę więcej) - sól Przygotowanie: Ziemniaki rozdrabniamy razem z brokułem i zagniatamy ciasto z resztą składników - jajkami, solą i mąką. Formujemy "wałek" z ciasta i rozcinamy po przekątnej na kopytkowe kształty. Wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody z odrobiną oliwy
Życie zamknięte w smakudusimy na średnim ogniu około 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy groszek, pokrojony jarmuż (jeśli używamy szpinaku dodajemy go na samym końcu, tuż przed wyłączeniem grzania) lub brokuł, bób i gotujemy często mieszając kolejne 5 minut (woda powinna odparować). Na końcu doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odsączony makaron, mieszamy i przekładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy serem. Gotowe
Rozpustne gotowanieZupa krem z brokuła Zupa krem z brokuła Składniki Przepis dla czterech osób 1 spory brokuł 1,5 l wywaru warzywnego lub drobiowego 100 ml słodkiej śmietany gałka muszkatołowa sól, pieprz dodatkowo paluchy chlebowe lub grzanki Sposób przygotowania Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka, dolewamy bulion, i gotujemy pod przykryciem około 15 minut
Miód i pieprzoddychać..ale jeść przecież trzeba! Co zrobić , by jednak nie stać za długo przy kuchni, kiedy w pokoju 33 stopnie? Ja poszperałam w zamrażarce i znalazłam mix warzyw- brokuł, kalafior, młoda marchewka. W lodówce leżały kurzęce porcje. Ograniczyłam się tylko do obrania kilku młodych ziemniaczków , czerwonej cebuli i czosnku! Dużo zdziałała esencja do duszonych warzyw Knorr, która wypróbowałam
Z Kuchni Do Kuchni