Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę Pora myjemy i kroimy w cienkie plastry Seler i pietruszkę myjemy, obieramy i ja wrzucam je w całości - potem wyjmuję. Brokuł myjemy, oddzielamy różyczki i dodajemy do garnka Bazylię i kolendrę siekamy i dodajemy do warzyw Warzywa zalewamy 2,5 l wody i dodajemy kostki rosołowe Doprowadzamy do wrzenia, a następnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki: 1 mały kalafior 1 brokuł 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki rodzynek 1 łyżeczka cukru sól Wykonanie: Kalafiora ugotować na półtwardo, pokroić Brokuła zalać wrzątkiem i odcedzić po 4-5 minutach, a następnie drobno pokroić. Ananasa odsączyć od zalewy i pokroić w kostkę. Rodzynki zalać wrzątkiem i chwilę moczyć. Wszystko
O kuchni z uczuciemcytryny z łyżką musztardy Dijon. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić. Sałatkę polać dressingiem przed samym podaniem. Podawać jako dodatek do obiadów, np. do „ Burgerów z łososiem, brokułem i ziemniakami z koperkiem „ . The post Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaOswajania jarmużu ciąg dalszy.. dzisiaj w połączeniu z makaronem, brokułem i sosem serowym z trzech serów. To zresztą doskonały pomysł na szybki obiad, bez użycia gotowców, bo przecież taki sos to bardzo prosta sprawa jakich użyjecie serów to już wasza dowolna inwencja. Warto połączyć delikatne z ostrymi by smak były ciekawszy. Danie jest pyszne, wiosenne, jarmuż świetnie się
Bernika - moj kulinarny pamietnikJarmuż to do tej pory przy zakupach omijałam szerokim łukiem. Dlaczego? Sama nie wiem, nigdy go nie jadłam i chyba jak ze szpinakiem ciężko mi było
Bernika - moj kulinarny pamietnikbyła dużo smaczniejsza. Polecam! Oto mój kolejny pomysł na danie z serii Przepis miesiąca - dania z roślin strączkowych. Składniki: 250 g szynki wieprzowej w kawałku 1 duży brokuł puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 czerwona papryka opakowanie sera typu feta (lub gotowa feta w kostkach, w wiaderku) 3-4 łyżki łuskanego słonecznika Sos: kubek jogurtu greckiego
Czerwień i błękitkaszy gryczanej i brokuła z pomidorkiem i sosem. Niby banalne ale naprawdę smaczne i dużo ciekawsze od kanapek jako obiadek w pracy. Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej 1 brokuł 2 pomidory 1/2 szalotki olej lniany Sosik: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku zioła do sałatek sok z cytryny Kasze gryczaną gotujemy na sypko, polewamy łyżeczką
W kuchennej krainieSkładniki: 400 g makaronu świderki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży brokuł 400 ml śmietany 18% 150 g sera żółtego 1/2 papryki słodkiej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cząbru sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą pieprzem i papryką. Wymieszać i usmażyć na oleju na kolor złoty. Brokuła
O kuchni z uczuciemTaka sałatka to bomba witaminowa na przedwiośniu. Pijemy czystek [ klik ] i jemy pyszne i zdrowe sałatki a wirusy nas nie zastraszą. Zapraszam i gorąco polecam. Sałatka z brokułem, pomidorami, fetą i orzechami włoskimi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczosnek i cebulę, chwilę podsmaż. Następnie dodaj soczewicę i pomidory. Duś na małym ogniu aż soczewica będzie miękka (10-15 minut). Dopraw do smaku. Podawaj z kuskusem, ugotowanymi różyczkami brokułu i np. odcedzoną i przepłukaną fasolką czerwoną. Możesz też dodać fasolkę do soczewicy pod koniec duszenia. Jak dla mnie ciekawy serial ze względu na terminologię prawniczą, Żona idealna (2009-obecnie
Qlinarnie i Qlinarnielodówki. Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny. Podałam z ugotowanym , również na parze brokułem. Doskonałym dodatkiem jest ryż . Smacznego :) I nie zapomnijcie o akcji Milion książek na Wielkanoc podobno świetna
Takie tam pichceniesałatę oraz plastry sera. Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem
VioletoweKucharzenieMrożone warzywa maja równie dużo witamin tym bardziej jak mrozimy je sami. Do tego warzywa świeże i pyszna sałatka gotowa. Sałatka sycąca, aromatyczna z mnóstwem witamin
Moje Małe Czarowaniewarzyw, choć korzeniowych typu pietruszka, raczej nie polecam. U mnie znalazło się wszystko to, co jest obecnie dostępne w wersji niemrożonej, czyli świeże warzywa sezonowe...polecam. Składniki: 1 duży brokuł podzielony na różyczki 200 g małych pieczarek, miałam ciemne 2 szklanki pokrojojonej w kostkę dyni hokaido 2 szklanki cukini pokrojonej w kostkę 1 czerwona papryka pokrojona w w paseczki
Gosia gotujejuż nie jest mi potrzebne do szczęścia. Kremowa, aromatyczna, niezwykle esencjonalna i bogatą w smaku, po prostu pyszna. Polecam ! Składniki: 700 g dyni 1 por 1 brokuł ( 200-250 g) 4 łyżki masła 1.5 litra wywaru drobiowego 1 gałązka rozmarynu świeży tymianek pestki dyni 100 ml śmietanki 18 % do zup ( u mnie Łowicz) oliwa sól morska 1/2 łyżeczki gałki
Gosia gotuje