była dużo smaczniejsza. Polecam! Oto mój kolejny pomysł na danie z serii Przepis miesiąca - dania z roślin strączkowych. Składniki: 250 g szynki wieprzowej w kawałku 1 duży brokuł puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 czerwona papryka opakowanie sera typu feta (lub gotowa feta w kostkach, w wiaderku) 3-4 łyżki łuskanego słonecznika Sos: kubek jogurtu greckiego
Czerwień i błękitkaszy gryczanej i brokuła z pomidorkiem i sosem. Niby banalne ale naprawdę smaczne i dużo ciekawsze od kanapek jako obiadek w pracy. Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej 1 brokuł 2 pomidory 1/2 szalotki olej lniany Sosik: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku zioła do sałatek sok z cytryny Kasze gryczaną gotujemy na sypko, polewamy łyżeczką
W kuchennej krainieSkładniki: 400 g makaronu świderki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży brokuł 400 ml śmietany 18% 150 g sera żółtego 1/2 papryki słodkiej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cząbru sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą pieprzem i papryką. Wymieszać i usmażyć na oleju na kolor złoty. Brokuła
O kuchni z uczuciemTaka sałatka to bomba witaminowa na przedwiośniu. Pijemy czystek [ klik ] i jemy pyszne i zdrowe sałatki a wirusy nas nie zastraszą. Zapraszam i gorąco polecam. Sałatka z brokułem, pomidorami, fetą i orzechami włoskimi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczosnek i cebulę, chwilę podsmaż. Następnie dodaj soczewicę i pomidory. Duś na małym ogniu aż soczewica będzie miękka (10-15 minut). Dopraw do smaku. Podawaj z kuskusem, ugotowanymi różyczkami brokułu i np. odcedzoną i przepłukaną fasolką czerwoną. Możesz też dodać fasolkę do soczewicy pod koniec duszenia. Jak dla mnie ciekawy serial ze względu na terminologię prawniczą, Żona idealna (2009-obecnie
Qlinarnie i Qlinarnielodówki. Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny. Podałam z ugotowanym , również na parze brokułem. Doskonałym dodatkiem jest ryż . Smacznego :) I nie zapomnijcie o akcji Milion książek na Wielkanoc podobno świetna
Takie tam pichceniesałatę oraz plastry sera. Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem
VioletoweKucharzenieMrożone warzywa maja równie dużo witamin tym bardziej jak mrozimy je sami. Do tego warzywa świeże i pyszna sałatka gotowa. Sałatka sycąca, aromatyczna z mnóstwem witamin
Moje Małe Czarowaniewarzyw, choć korzeniowych typu pietruszka, raczej nie polecam. U mnie znalazło się wszystko to, co jest obecnie dostępne w wersji niemrożonej, czyli świeże warzywa sezonowe...polecam. Składniki: 1 duży brokuł podzielony na różyczki 200 g małych pieczarek, miałam ciemne 2 szklanki pokrojojonej w kostkę dyni hokaido 2 szklanki cukini pokrojonej w kostkę 1 czerwona papryka pokrojona w w paseczki
Gosia gotujejuż nie jest mi potrzebne do szczęścia. Kremowa, aromatyczna, niezwykle esencjonalna i bogatą w smaku, po prostu pyszna. Polecam ! Składniki: 700 g dyni 1 por 1 brokuł ( 200-250 g) 4 łyżki masła 1.5 litra wywaru drobiowego 1 gałązka rozmarynu świeży tymianek pestki dyni 100 ml śmietanki 18 % do zup ( u mnie Łowicz) oliwa sól morska 1/2 łyżeczki gałki
Gosia gotujeKluski kładzione , to szybka i smaczna alternatywa dla kopytek , klusek śląskich czy choćby zwykłych ziemniaków. Można je zrobić z dowolnymi dodatkami, szpinakiem, serem, brokułem, czy tak jak ja z dynią.Choć na dynię sezon się dawno skończył, zapasy działkowe umożliwiają mi cieszenie się jej smakiem nawet teraz. Składniki na kluski: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmiksowanej pieczonej dyni
Gosia gotujepracy. A jutro przygotujemy coś fajnego i wymagającego więcej pracy, abyśmy nie stracili weny twórczej :) Ryż z warzywami (4 osoby) Składniki : 2 woreczki ryżu parboiled 1 opakowanie mieszanki (brokuł, kalafior, marchewka) 1 łodyga selera naciowego 4 pieczarki 1 papryczka chili pieprz, tymianek, sos sojowy, przyprawa 5 smaków Ryż gotujemy w osolonej wodzie aż będzie sypki. Wyciągamy jedną torebkę ryżu
vegetanietrza bigos gotować :) No to do kuchni ! Bigos wegetariański w innej odsłonie, a na dodatek kasza bulgur (5-6 osób) Składniki: 1 niewielka główka kapusty pekińskiej 1 brokuł lub 1 opakowanie mrożonego 1/2 kalafiora lub 1/2 opakowania mrożonego 1 duża marchewka* 1/2 szklanki zielonego groszku* *(możecie zamienić to na 1/2 opakowania mrożonej mieszanki groszek z marchewką) 1 duża
vegetaniekostka warzywnego bulionu (dobrego ! bez utwardzonych tłuszczy) oliwa z oliwek majeranek, pieprz, ostra papryka, sos sojowy, liść laurowy Wszystkie warzywa musimy pokroić i tak ziemniaki w kostkę, kalafior i brokuł w różyczki, cebulę w drobną kostkę, czosnek w plasterki, seler w zapałkę. W sumie jak macie chęć. Ważne jest, aby zacząć gotowanie od ziemniaków. My wrzucamy je do zimniej wody
vegetanieSkładniki: 1 brokuł, 5 jajek, 3/4 puszki kukurydzy, 3/4 puszki czerwonej fasoli, 100 g białego ryżu, 1 puszka łososia w sosie własnym, 5 łyżek majonezu, 4 łyżeczki musztardy. Przygotowanie: Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut. W osobnym rondelku gotujemy ryż, a w trzecim garnuszku jajka gotujemy na twardo. Na spód dużej
Aga w kuchni