brokuły - 6998 przepisów (strona:385/467)

Dlaczego warto jeść śniadania? 172

czerwona lub zielona); omlet z ulubionymi dodatkami (owoce, warzywa), kubek herbaty liściastej (czerwonej lub zielonej) pełnoziarniste naleśniki lub placuszki (ulubione dodatki), kubek herbaty liściastej (zielonej lub czerwonej); jajecznica, ugotowane brokułu lub fasolka szparagowa, 2 kromki chleba pełnoziarnistego lub razowego, kubek herbaty liściastej (czerwonej lub zielonej); Zaleca się jeść posiłki na ciepło, które rozbudzą nasz organizm i dadzą energii na cały

Truskawkowa Fiesta
Co należy jeść w upalne dni? 547

się fast foodami, gazowanymi i kolorowymi napojami. Pora to zmienić! Owoce bogate w wodę: arbuz pomarańcz grejpfrut jabłko melon truskawki gruszka śliwki porzeczki czereśnie mango Warzywa bogate w wodę: brokuł pomidor ogórek seler naciowy sałata szparagi Przede wszystkim owocowe i warzywne koktajle, które dostarczają nam maksymalne nawodnienie, a w dodatku odchudzają!  Zbliżają się wakacje, koniec roku szkolnego, więc pojawi

Truskawkowa Fiesta
Zupa krem brokułowa z serem Lazur i grzankami 133

tego pyszny dodatek to już w ogóle mniam! Razowe grzanki z chleba ze słonecznikiem i ser Lazur z niebieską pleśnią... Żyć nie umierać, uwielbiam! Składniki: jeden ziemniak jeden brokuł  litr bulionu dwa ząbki czosnku pół cebuli sól pieprz szczypta chilli dwie kromki razowego chleba (u mnie ze słonecznikiem) 60 gram sera Lazur z błękitną pleśnią Ziemniaka obieramy i kroimy

Mango Papaja
Zapiekanka z sosem śmietanowym z warzywami i szynką 361

udało mi się wybrać składniki, z której powstał prezentowany przepis. Składniki na 6 porcji: 750 g makaronu świderki 100 g szynki   lub kiełbasy żywieckiej 450 g warzyw: marchewka, brokuł, papryka, kukurydza itp. 1 śmietana 18% 200g 15 dag sera żółtego Gałka muszkatołowa Rozmaryn Słodka papryka 1 jajko Sól, pieprz olej Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Warzywa

Fabryka pomysłów
Ryba pieczona z włoską oliwą 128

Rybę uwielbiam i robię ostatnio coraz częściej. Ta była podana na ciepło z gotowanym brokułem. Jest pyszna, chrupiąca i rozpływa się w ustach. Musicie spróbować koniecznie. Składniki : * ulubiona ryba - najlepiej ze skórą, u mnie miruna patagońska * 2 łyżki mąki pełnoziarnistej * łyżka bułki tartej * łyżka dowolnych otrębów * sól, pieprz do smaku * sok z cytryny * 2 łyżki oliwy z oliwek   Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Makaron fusilli z pesto z roszponki, pieczoną piersią kurczaka, warzywami i suszonymi pomidorami 165

Makaron fusilli, pesto z roszponki, pieczona pierś kurczaka, suszone pomidory, brokuł, groszek, kukurydza :) Jeśli chodzi o makaron to moją ulubioną potrawą jest i będzie zawsze makaron z jajkiem :) Jak już go gotuję, to zawsze więcej, żeby zostało właśnie do jajka na kolację. Tymczasem na obiad makaron jest zawsze opcją łatwą i szybką - wystarczy parę ulubionych dodatków i pyszne danie gotowe

Kraina Tysiąca Smaków
Orechiette con cime di rapa- makaron z liśćmi rzepy 198

Zapowiadany klasyk kuchni apulskiej, uszka z liściastą rzepą(dlatego też odnosząc się niej będę używała rodzaju żeńskiego). O cime di rapa pisałam już tutaj . To zielsko trochę przypomina brokuł, ale smak ma bardziej gorzkawo-orzechowy. Jest uprawiana na południu Włoch, w  Apulii, Lacjum i Kampanii. W Polsce pewnie trudno ją dostać. Jak będziecie w Italii to koniecznie spróbujcie

Mia Cucina Sofieta
47. Dietetyczne propozycje na wiosnę, czyli makaron konjac od diet-food.pl 286

Witamy serdecznie! Wiosna nadchodzi wielkimi krokami, dni coraz bardziej słoneczne i cieplejsze, a u nas ciągle nowe pomysły.  Tym razem dostałyśmy możliwość przetestowania makaronów od

Symfonia Smaków
Zupa brokułowa z pesto 205

Wiosna to dla mnie czas zielonych zup. Jedna z nich jest uwielbiana przez nas brokułowa a właściwie krem. Pyszna, prosta, sycąca zupa. Jednak tym razem postanowiłam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wieprzowina w mleku kokosowym z cebula I brokulami 156

zielona- sa trzy rodzaje Thai pasty- zolta- najslabsza, zielona medium, czerwona-ostra ) 2 . Wylozyc mieso na talerz, wrzucic cebule, szczypior I szalotke smazyc 2-3 min, dodac brokuly-smazyc dodatkowo 3 min. 3. Nalac mleka kokosowego, dodac lime leaves, wrzucic mieso- doprowadzic do zagotowania. Zmniejszyc gas I na wolnym ogniu trzymac 8-10 minut. Podawac z ryzem lub makaronem. Smacznego

Smaki Edyty
Ryba pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowym 181

Zapraszam na rybe pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowym Kroimy pieczarki, papryke, cukinie, brokuly kalafior I por Wrzucamy do naczynia zaroodpornego, na wierzch kladziemy dorsza. Sos czosnkowy- jogurt grecki ok 200 ml, smietana ok 200 ml, 4 zabki czosnku, ziola- majeranek, bazylia, oregano, tymianek I pietruszka. Mieszamy I dodajemy ok 100 gr sera mozzarella Zalewamy rybe. Pieczemy

Smaki Edyty
STROMBOLI 205

wakacji Panie , Panowie - kuchnia wloska a w roli glownej STROMBOLI Przyszykowalam ciasto jak do pizzy Usmazylam piersi z kurzczaka, przygotowalam szpinak, podsmazylam pieczarki, ser starty mozzarella, brie oraz zblanszowalam brokuly. Wylozylam to na rozwalkowany prostokat ciasta, posmarowany pasta z pomidorow. Zrolowalam. Drugie Stromboli przygotowalam z miesa mielonego z cebulka, I z grilowanej papryki, mozzarella Wlozylam do nagrzanego piekarniaka

Smaki Edyty
Wolowina duszona z warzywami. 149

zapomnialam posolic np ziemniaki No ale nic Zapraszam na Duszona wolowine z warzywami Najpierw podsmazylam wolowine, pozniej ok 1.5h dusilam na wolnym ogniu Na ostanie 15 min dodalam brokuly I pieczarki. Doprawilam do smaku Podalam z ziemniakami I salatka z ogorkow konserwowych Milej I spokojnej niedzieli

Smaki Edyty
Kurczak w sosie marchewkowo - brokulowym 258

Obiad to kurczak w sosie marchewkowo-brokulowym: Z podudzi- poobieralam mieso, pokroilam. Podsmazylam - do miekkosci. Dodalam marchewke i brokuly, podgotowalam ok 5 min. Zrobilam sos, dodalam przyprawy- sol, pieprz, papryke, koperek. Podalam z makaronem Smacznego

Smaki Edyty
Marynowana wolowina z warzywami-marinated beef with veg 188

wysokim ogniu wolowine ok 2-3 min lub gdy bedzie srednio wypieczona Odstawiamy na bok. Do woka nalewamy 2 lyzki oleju sezamowego- smazymy 3 marchewki pokrojone w paski, brokuly I fasolke- 2 min. Dodajemy 150 ml rosolu wolowego - gotujemy 1 min. Wrzucamy wolowine, szpinak 200 gr, I miksture z 1 lyzki maki ziemniaczanej z 1-2 lyzkami sosu sojowego. Gotujemy

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania