kanapkowego serka , niebanalna propozycja a jaka smaczna, odkąd zrobiłam ją pierwszy raz na stałe gości w moim śniadaniowym menu. Polecam! Składniki: 1 torebka kaszy jaglanej 1 świeży brokuł 2 cebule dymki ze szczypiorem 3-4 ząbki czosnku 150 g kanapkowego serka śmietankowego lub czosnkowego 2 łyżki słodkiej śmietanki 18% Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania
Wanilia i Kardamonziołowej szczypta cayenne Z ugotowanych jajek wyjąć żółtka do miseczki, rozdrobnić, połączyć z przyprawami, rozgniecionym czosnkiem, surowymi jajkami, jogurtem, kasza manną. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju. Brokuły pokroić na mniejsze kawałki, ugotowane białka jaja pokroić w kosteczkę. Połączyć wszystko delikatnie z masą. Keksówkę (najlepiej taką jednorazową, będzie łatwiej przy wyjmowaniu) posmarować masłem lub olejem, nałożyć masę. Jeżeli
coolinarnylodówki. 3. Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 4.Brokuł kroimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Na rozgrzanej patelni roztapiamy pozostałe masło, podsmażamy ugotowany brokuł, dodajemy kasze. 6. Rybę polewamy sokiem z cytryny połączonym z oliwą, pieczemy przez ok. 30min w piekarniku rozgrzanym do 180'C, do momentu aż się zarumieni. Smacznego! FLĄDRA: -przede wszystkim źródło
FITBUuKnaczynia wykładamy ugotowany ryż... przekładamy żółtym serem... następnie dodajemy paprykę, cebulę, ja dodałem jeszcze pokrojone parówki... potem przykrywamy wszystko kolejna warstwą ryżu... nakładamy sporo majonezu i wówczas dajemy brokuły... przykrywamy jeszcze raz żółtym serem i dodajemy co nam jeszcze zostało :) można posypać oregano, pieprzem, papryką ... zapiekamy 30 min w 200 st. C ... po tym czasie zdejmujemy pokrywkę
chleba naszegozawarty w orzechach oraz rybach) witamina C (zawarta między innymi w papryce, truskawkach, cytrusach czy zielonej pietruszce) witamina E (zawarta w zielonych warzywach, mleku czy jajach) indole (zawarte w brokułach, kapuście, kalarepie, rzodkiewce czy brukwi) Ostatnio bardzo lubię eksperymentować z warzywami i zdrowymi przekąskami. Tak właśnie powstały frytki z brukwi. Bardzo dobrze komponują się z solą i papryczką chili :-) Składniki
wysmienityłyżki jogurtu greckiego cytryna łyżka oleju Dodatkowo: Warzywa różnego rodzaju. U mnie marchewka, czerwona papryka, pomidorki koktajlowe, groszek śnieżny oraz młoda kukurydza. Można oczywiście wykorzystać inne jak seler naciowy, brokuły, kalafior, ogórki świeże lub konserwowe czy rzodkiewkę. Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę a następnie czosnek. Odstaw do ostygnięcia. Odcedź ciecierzycę, zachowując płyn z puszki. W blenderze
wysmienitymięsnych. Jest to też dobry zamiennik w przypadku kiedy ryż czy makaron już nam się znudziły... Składniki: szklanka kuskusu 1,5 szklanki bulionu cebula średniej wielkości 2 ząbki czosnku brokuł 200g sera feta 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, chilli Sposób przygotowania: Do większego naczynia np miski wsyp kuskus. Zalej wrzącym bulionem i zakryj. Kuskus powinien napęcznieć przez około
wysmienityodchudzania przez modulowanie metabolizmu lipidów i zwiększenie termogenezy. W szczególności zalicza się do nich polifenole zawarte w niektórych warzywach i owocach np. czerwonych winogronach, flawonoidy (zawarte w np. papryce, brokułach, pomidorach, czerwonym winie) , owoce cytrusowe, wyciągi z zielonej herbaty, kapsaicynę oraz kurkuminę. Dlatego zachęcam osoby które chcą wspomóc się naturalnie w zrzucaniu zbędnego tłuszczu do przygotowania tego oto smoothie:-) Składniki
wysmienityMuffiny warzywne z brokułami, szparagami, czosnkiem oraz serem. Mogą być dobre jako dodatek do gulaszu mięsnego, sałatki lub posłużyć zamiast pieczywa. Można też podać je jako przekąska na przyjęciu. Bardzo proste w przygotowaniu a dobrze doprawione na pewno będą Wam smakować. Składniki: 300g brokuła 100g zielonych szparagów 4 ząbki czosnku 100g sera żółtego 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia
wysmienityodgrzać następnego dnia - nic nie traci na smaku. Z jednego dania kilka pomysłów? No pewnie! Kurczaka możecie zastąpić kiełbaską lub (dobrej jakości) parówkami, np. grillowanymi, dodać fasolę i brokuły. Kaszę też możecie zastąpić jednego dnia, jaglaną, drugiego pęczakiem, ryżem czy nawet makaronem. Lub zupełnie zrezygnować z mięsa i przygotować danie wegetariańskie, nawet fit:) Życzę smacznego! Składniki: pierś z kurczaka
Zasmakuj Kuchnidopraw sos śmietaną, ewentualnie solą i pieprzem. To danie idealnie pasuje do kaszy. Moje dzieci mają długie zęby na kaszę. Za to ziemniaki mogą jeść codziennie. Ale surówka z brokułu , którą tu niedawno prezentowałam smakowała im. The post Polędwiczki w sosie marsala appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaBrokuła podziel na różyczki, umyj na sitku pod bieżącą wodą i wrzuć na wrzątek - gotuj ok. 6 minut. Odcedź, przelej zimną wodą i odstaw do ostygnięcia. Do blendera wrzuć brokuły, orzechy i wlej oliwę - blenduj do uzyskania gładkiej masy. Makaron ugotuj al`dente wg przepisu na opakowaniu - odcedź i przykryj (pokrywką) aby nie wystygł. Czosnek obierz i drobno posiekaj
Alutka-Gotujenagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 15 minut. Podczas pieczenia można delikatnie rozchylić łososia i zobaczyć czy w środku jest już upieczony. Podałam z fasolką szparagową i brokułami z wody, polane masełkiem i posypane prażonymi migdałami. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
bistro mamasmak i witaminy. Myślę, że to też super pomysł na fit lunchbox do pracy, szkoły albo na studia ;) Można podawać z dowolnymi warzywami, u mnie były to marchewki, mieszanka brokułów, ziemniaki i bataty. Całość posypałam koperkiem i dodałam olej kokosowy. Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw 1 puszka łososia w wodzie 1 mała cebula 3 łyżki płatków
FitKotłyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy przez chwilę pokrojoną cebulę. Następnie zmniejszamy płomień dodajemy 1/2 opakowania bukietu warzyw (kalafior, marchewka, brokuły), całość doprawiamy solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem, jeszcze chwilę podsmażamy (około 7-8 minut, warzywa powinny być prawie całkowicie rozmrożone). Kaszę jaglaną przepłukujemy zimną wodą 2-3 razy na sitku. Dodajemy
Słodkie okruszki