dzisiaj indyk zapiekany z słodkimi ziemniakami i brokułem, proste i szybkie w wykonaniu danie. A do tego zdrowe! Składniki filet z indyka pół brokuła jeden duży batat cebula czerwona kilka pomidorków koktajlowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obieramy słodkiego ziemniaka i kroimy w kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy przez 15 minut
Delusional Trinekońca lubię jakbym miała tak o zjeść, ale w tym wydaniu na prawdę jest świetne. Polecam spróbować, bo warto ! Składniki: makaron penne 1 filet z kurczaka 1 brokuł ser gorgonzola ok. 5-6 łyżek śmietany 30% sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Brokuła myjemy i kroimy na różyczki. Do dwóch garnków wlewamy wodę, solimy i gotujemy. W nich
Gotuj z Mąkąmożliwe. Teraz dużo więcej warzyw jem i staram się bazować moje posiłki na warzywach właśnie. Dzisiaj przygotowałam łososia w sosie Teriyaki, którego podałam z kaszą bulgur i z brokułem, na którego kiedyś pewnie bym nawet nie spojrzała ;) Składniki: filet z łososia 1/2 czerwonej cebuli garstka natki pietruszki Sos 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki brązowego
Delusional Trinełyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaka kroimy na półplasterki. Nie obieramy ze skóry. Czosnek obrany kroimy na plasterki. Na oliwie z oliwek smażymy brokuły z czosnkiem i ziemniakami, aż będą półtwarde. Dodajemy suszony tymianek, słodką paprykę w proszku. Doprawiamy do smaku. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wbijamy dwa jajka. Zapiekamy przez nie dłużej niż
Moja smaczna kuchniaposiekać, dodać na patelnię, wymieszać i dusić ok. 10 minut Wybraną z rosołu włoszczyzną zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Mięso z rosołu drobno pokroić. Wszystko dodać do podduszonych brokułów i pieczarek. Wymieszać, doprawić do smaku i ostudzić. W misce rozkłócić jajka, razem z serkiem na jednolitą masę, dodać parmezan i gotowe, doprawione warzywa z mięsem. Całość dokładnie wymieszać
gutfutniewyszukane, proste gotowania no i za to, że można do środka wrzucić wszystko a kotlety cierpliwie to przyjmą. Więc jak chcecie szpinak możecie zastąpić innym warzywem – kalafior czy brokuły dobrze się tu sprawdzą. Do tych koletów możecie podać jakiś sos – jogutowy albo pomidorowy, no i miskę ulubionej surówki. I co poza tym? Bardzo już czekamy na wiosnę
Cooking for Emilypikantną wołowinę stir-fry z jajkiem sadzonym. To idealny wybór, kiedy potrzebujemy szybkiego i treściwego śniadania, które doda nam energii na resztę dnia. Danie możesz wzbogacić też warzywami – brokułami, porem, słodką papryką lub innymi, które aktualnie masz w lodówce. : ) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, pokrojone drobno aby podczas szybkiego smażenia zdążyły trochę zmięknąć. Jeśli nie masz możliwości
Book of spellszimnej wodzie i ściągamy z nich skórkę- kroimy w kostkę. Cebulę szklimy na maśle, gdy będzie dobrze podsmażona, dodajemy czosnek i pomidory i podsmażamy wszystko około 3 minuty. Brokuł myjemy dzielimy na nieduże cząstki i dokładamy na patelnie. Wszystko smażymy kolejne 3 minuty. W międzyczasie rozmącamy jajka, przyprawiając je solą i pieprzem. Gotową masę jajeczną przelewamy na patelnię i smażymy
Pichceniomaniagarnku zagotuj wodę i wrzuć do niej ulubione warzywa. W zależności od rodzaju warzyw, gotuj przez czas określony poniżej: 1 minuta – cebula, szpinak. 1-3 minuty – kalafior, brokuł, bób. 2 minuty – cukinia, brukselka, pieczarki. Po upływie tego czasu przełóż warzywka do miski z bardzo zimną wodą z lodem. Warzywa mocz nie dłużej niż 2-3 minuty. Szokowe
PysiaGotuje.plWarzywna tarta z marchewką, brokułem i cebulą jest doskonałą propozycją na późne, niedzielne śniadanie, chociaż jak tak patrzę na zegarek, to będzie to już obiad. Tarta jest pyszna na gorąco, prosto z piekarnika, można ja też zjeść później, lub wziąć ze sobą do pracy. Dotychczas piekłam tarty TUTAJ w zwykłej okrągłej foremce, ale od jakiegoś czasu przymierzałam się do kupna
dolcevitainmykitchenkremowości. Polecam spróbować, zupa wychodzi przepyszna! A Wy lubicie zupy? Jakie jecie najczęściej? :) Składniki: 2 l wody mięso z uda indyka 750 g mrożonej mieszanki warzyw (u mnie brokuł, kalafior, marchewka) 1/2 pora 1 czubata łyżka bulionu w proszku (Polski Koszyk) 1 łyżeczka curry indyjskiego (Polski Koszyk) 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu prawdziwego
Zdrowie na języku :Pkolorowych przepisów. Dzisiaj przygotowałam na śniadanie przepyszną i szybką sałatkę. Wyjątkowa, bo po raz pierwszy zmiksowałam majonez ze świeżym koperkiem i tak oto powstał majonez koperkowy, rewelacyjny zresztą! Brokuły, groszek i kukurydza idealnie pasują do takiego zestawu z jajkiem na twardo! Polecam taką sałatkę na świąteczny stół! Sałatka warzywna z jajkiem i koperkowym majonezem / 2 porcje Składniki: 1/3 brokuła
Moja smaczna kuchniaDieta… wydawało mi się, że będzie nudna i monotonna. Nic bardziej mylnego, co chwila mam możliwość skosztowania nowych i smacznych potraw, a co ważniejsze duża
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czego chcieć więcej? Danie jest sycące i zdrowe, i na pewno szybsze w przygotowaniu niż czekanie na dowóz gotowców Polecam także mój równie przyjemny przepis na azjatycką wołowinę z brokułami i makaronem ryżowym , który robi się dosłownie w kilka chwil. Zapraszam!! Scroll down for recipe in English Makaron udon z wołowiną i grzybami (4 porcje) Składniki: 450 g świeżego makaronu
karmelowyjabłka ze skórką, bez gniazda nasiennego /350-450g/ 1 duża pomarańcza, obrana /250g/ ½ dużego grapefruita, obrane /150g/ 2cm imbiru KOLACJA (2h później) 18.00-19.00 – 4 duże gotowane marchewki + 1/2 gotowanego brokułu +sos z dwóch łyżek oliwy lub oleju kokosowego i soku z cytryny z pieprzem, ½ woreczka brązowego ryżu – grillowana cukinia i pieczarki + sos z 2 łyżek oliwy i octu winnego
Karo in the Kitchen