czarnuszką, ale możecie nie sypać jej niczym lub posypać np. makiem czy kminkiem. Kto co lubi. Samo ciasto jest naprawdę dobre i myślę, że spokojnie nadzienie w postaci fety + brokułów czy fety i szpinaku sprawdzi się również doskonale. Jeśli nie lubicie podłużnych kształtów, można zrobić koperty lub wiatraczki, może taki kształt bardziej zachęci dzieci do konsumpcji? Ja nie nadziewałam bardzo
Mieszam w Garnkugroszku po chrupiące złociste frytki (wersja nadmorska). Surówki z kiszonej kapusty i marchewki lub warzywa gotowane na parze idealnie pasują - pasują i dodają kolejnych cennych wartości odżywczych. Szczególnie brokuły, kalafior, fasolka szparagowa. Porcja zdrowia. Gotowe danie posypuję dodatkowo świeżo zmielonym pieprzem, solą, natką, skrapiam cytryną. Składniki: około 500 g polędwicy z dorsza podzielonej na kawałki pieprz, sól, szczypta mielonej
Zasmakuj Kuchniząbki * orzechy włoskie – ok. 100 g ( do kupienia TU ) sok 1 cytryny * oliwa z oliwek – ok. 0,5 szkl * sól, pieprz + płatki migdałów ( do kupienia TU ) + ja dodałam jeszcze brokuł, ale nie jest o konieczny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kuskus wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem ok. 1 cm ponad poziom, zostawiamy na kilka minut. Pomidory, ogórka, cukinię i paprykę kroimy w bardzo
Ostra na Słodkosmażymy na nim posiekaną cebulę.Dodajemy marchew i smażymy aż warzywa się zeszklą. Następnie na patelnię wrzucamy kurczaka i obsmażamy. Na koniec na patelnię wrzucamy ugotowana kaszę oraz brokuły. Mieszamy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Bon appetit mon amiestopni i piec 25-30 minut. W tym czasie przygotować warzywa. Marchew pokroić w pół plasterki, a brokuła podzielić na małe różyczki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić marchew, brokuł i wsypać groszek. Smażyć warzywa na lekkim ogniu często mieszając. Po kilku minutach można delikatnie podlać wodą. Warzywa nie mogą być za miękkie, mają być al dente. Kaszę wsypać
kuchnia doskiwodą i dusimy aż zmiękną. Dodajemy pokrojonego pora, cebulkę, dodajemy kilka kropel wody i smażymy aż cebulka zmięknie. Następnie wrzucamy startą marchewkę, brokuła i smażymy przez kilka minut aż brokuł zmięknie. Wówczas dodajemy umyty szpinak i całość smażymy przez około minutę. W kolejnym kroku wkładamy do blendera wszystkie składniki na masę z tofu i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę
Lamarida.plindyka/kurczaka ☞100 brokuła ☞10 g nasion słonecznika ☞tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron ugotować 2. Mięso pokroić w kostkę, doprawić (u mnie curry) i usmażyć na odrobinie tłuszczu 3. Brokuły blanszujemy/ al'dente 4. Wykładamy na talerzy i posypujemy słonecznikiem (możecie go podprażyć lekko na patelni) Makro: 305 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuniego obojętnie. Ja gotuję bób w lekko posolonej wodzie i traktujemy go jako zdrową przekąskę. Moje chłopaki nie jedzą szpinaku, szczawiu, szparagów, nie przepadają za brokułem, a z zieleniny upodobali sobie tylko bób. Tym razem powstała sałatka, a to za sprawą kaszy, która pozostała po obiedzie i prosiła się
To co kochamsłodko, wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio były naleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym , a dziś zapraszam na naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony, ale i na zimno są równie smaczne :) U mnie zniknęły w ekspresowym tempie
Zrób to smacznieSałatka z brokułem Sałatka brokułowa z dodatkiem pomidora, mozarelli i czerwonej cebuli to danie idealne na upalne letnie dni. Sprawdzi się zarówno jako samodzielny posiłek, jak i jako dodatek do dań mięsnych. Składniki : - brokuła - 2 pokmidory - mozarella - czerwona cebula - jogurt naturalny - koper - sól - pieprz Przygotowanie : 1. Brokuła umyć, podzielić na różyczki i gotować około 15 minut. 2. Pokroić
Kuchenne innowacjewybrany tłuszcz do usmażenia kotletów 5. Kasza jaglana z warzywami Czego potrzebujesz? kasza jaglana + woda lub bulion warzywny do ugotowania majeranek curry sól ulubione warzywa (u mnie cebula, brokuł, cukinia, marchewka, pomidor) przyprawy i zioła Sposób przygotowania każdego z przepisów pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego
Via Gustopokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Solę je i pieprzę i przesmażam z 10 minut. 2. Resztę warzyw oprócz brokuła i mieszanki meksykańskiej, kroję w kostkę i dodaję do pieczarek. Brokuł obgotowuje w osolonej wodzie przez 2 minutki i dodaje od razu do warzyw. Kiedy widzę że zaczyna robić się sucho na patelni podlewam całość wodą, troszkę solę, pieprzę, dodaję
Gotowanie...to proste !śmietaną i serem pleśniowym brie. Pieczemy ją na tyle długo, żeby ser się rozpuścił i lekko przypiekł na brzegach naczynia, ale w środku dalej pozostał płynny. W tym czasie brokuł zrobi się już całkiem miękki, ale nie będzie rozgotowany
Milion Smakówsycące. Polecam i… życzę Wam udanego, słonecznego weekendu Składniki: (na 4 porcje) 3 większe jajka 2 garście ulubionej mieszanki warzyw na patelnię (u mnie z ziemniaczkami, pieczarkami, marchewką, brokułami itd.) 1 łyżka margaryny Optima Omega3 duża szczypta suszonej bazylii (lub innej ulubionej przyprawy) spora ilość pieprzy do smaku sól do smaku (u mnie himalajska) Przygotowanie: Na patelni podsmażamy
Słodkie okruszkiaromatu. Sałatka wyszła naprawdę pyszna, sami się przekonajcie 😊 Składniki: makaron ryżowy 250 g, kukurydza Bonduelle 1 puszka, pomidorki koktajlowe 14 szt, rzodkiewka 7 szt, ogórki konserwowe 5 szt, brokuł 6 różyczek, majonez 12 łyżek, jogurt naturalny 5 łyżek, musztarda stołowa 1,5 łyżeczki, szczypiorek 1 pęczek, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
kulinarne odsłony pati