brokuł - 8440 przepisów (strona:392/563)

TERRINA SEROWO-WARZYWNA 328

Terrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Mój wrocławski obiad 182

barze "Bazylia" nieopodal Uniwersytetu. Byłam tam już drugi raz i nie zawiodłam się. A teraz rozłożę mój obiad na czynniki pierwsze :) kasza jęczmienna - dobra, ale niczym się nie wyróżniała brokuły - mięciutkie, fantazyjnie doprawione gulasz - nie, ale to moja fanaberia; nie lubię ciągnącego się mięsa (tłuszczu) panierowana panga - super, nic dodać nic ująć kulka z kurczaka z serem mozzarella w środku

Karola gotuje
Pizzeria Marco w Zabierzowie 183

cenie. Urozmaicone menu. Oprócz pizzy jest także bogata oferta zestawów obiadowych. Zdecydowanie polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej informacji na stronie: http://pizzeria-marco-zabierzow.pl/menu

Karola gotuje
ZUPA KREM Z DYNI (keto, paleo, LCHF, optymalny) 233

albo gotujemy rosół wg przepisu albo korzystamy z gotowego. Ja często mam zamrożony lub po ugotowaniu dużego garnka w kolejne dni robię z nich różne zupy krem np. z brokułów lub właśnie z dyni. Zagrzać w garnku rosół. Dynia hokkaido nie wymaga obierania ze skórki, dlatego należy ją umyć, przekroić na ćwiartki i wyjąć wnętrze z pestkami. Pokroić dynię

Ola la LCHF
Zielona sałatka 175

rukoli 1 cukinia mała 10 oliwek zielonych 4 pomidory koktajlowe 1 szklanka makaronu penne 100 g łososia sałatkowego 5 gałązek natki pietruszki 3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz olej Brokuły gotuję aldente w osolone wodzie. Tak samo gotuję makaron.Cukinię kroję na plastry i przesmażam na oleju na patelni grillowej. Rukole myję i połowę większą układam na talerzu. Dodaję makaron

wesoła kuchnia
Brokułowa sałatka z tuńczykiem 197

puszki tuńczyka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki jogurtu greckiego Jajka gotuję na twardo. Makaron gotuję aldente. Brokuł dzielę na różyczki też gotuję aldente w wodzie z odrobiną soli i cukru. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Jedną trzecią tuńczyka przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję musztardę Dijon, sól, pieprz

wesoła kuchnia
Krem z zielonych warzyw 192

szklanki słodkiej śmietany 750 ml wywaru warzywnego 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki masło klarowane natka pietruszki sól, pieprz 2 liście laurowe Warzywa wszystkie dokładnie myję.Por, seler kroję,brokuł dzielę na różyczki. Cebule, czosnek obieram i kroję drobno. przesmażam na maśle, dodaję por i dalej smażę na wolnym ogniu, dodaję seler, liście laurowe, wlewam bulion i gotuję około

wesoła kuchnia
kalafiorowo-brokułowa zupa na mleku z makaronem... 214

Składniki: woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, kalafior 1 średni, brokuł 1 większy, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, masło 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, makaron muszelki 1 kubek, mleko 3,2% 1/2 litra, koperek 1/2 pęczka zagotować wodę, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, różyczki kalafiora, brokuła, zagotować, gotować z 20 minut wsypać makaron muszelki, kucharka, kostki

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z pieczarkami, brokułami i papryką 271

Tarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł na obiad lub kolację. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Placki ziemniaczane z pieczarkami na brokułowej pierzynce 156

pieczarkami smakowała wyśmienicie! Placki ziemniaczane z pieczarkami na brokułowej pierzynce około 80 dag ziemniaków 1 duże jajo 1/2 kg pieczarek 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 duże cebule 1 brokuł 2 łyżki masła sklarowanego sól i pieprz do smaku olej do smażenia placków Obierz brokuła i ugotuj go al'dente w lekko osolonej wodzie. Włóż do malaksera i posiekaj

Gotuj Sam!
Jesiena rybka gotowana w warzywnej parze. 189

papryka 1 duża cebula pęczek koperku sól, pieprz czarny i  ziołowy do smaku 1 łyżeczka oleju rzepakowego 100 g ryżu ugotowanego na sypku Obierz warzywa, pokrój je odpowiednio - brokuły w różyczki, cebulę w drobną kosteczkę, dynie w większą a paprykę w paseczki. Ugotuj brokuła w lekko osolonej wodzie. Na oleju na patelni zeszklij cebulkę, dodaj paseczki papryki podlewają odrobiną

Gotuj Sam!
Jak połączyć posiłki, żeby były zdrowe? 227

napój. Mleko jest po prostu zdrowsze od napoju.  🍎   Podobnie jest z rybami - sałatki, surówki, z dodatkami orzechów czy migdałów, warzywa na ciepło: gotowane, zapiekane, na parze. Np. brokuł z prażonym sezamem . 🍎   Dodałam zdrowe tłuszcze w postaci oleju kokosowego i domowej roboty masła klarowanego . Zwiększyłam ilość warzyw i owoców. Nawet bardzo! 🍎   Sery? Tak, ale nie żółte tylko

Szczęśliwa kuchnia
Sałatka z kukurydzy, z papryką, zielonym ogórkiem i czarnuszką 173

więc jesteśmy zmęczeni, osłabieni, mamy problem ze snem, świadczy to o niedoborze tego pierwiastka. Selen, który znajdziemy nie tylko w kukurydzy, ale i w kiełkach, cebuli, owocach morza i brokułach chroni przed rakiem, łagodzi dolegliwości spowodowane menopauzą, niszczy niektóre z toksyn. Przygotowania przeze mnie sałatka, to zdecydowanie jedna z lepszych, jakie jadłam, koniecznie polecam ten przepis na nadchodzące Święta Bożego

Moja smaczna kuchnia
KURCZAK W CURRY ZAPIEKANY Z WARZYWAMI I SEZAMEM 181

udka i pałki ) 1 łyżka soli himalajskiej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki sezamu 2 łyżki curry 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki kukurydzianej 400 gram mrożonych warzyw (brokuł, marchew, kalafior) Sposób przygotowania: 1.  Kurczaka dokładnie umyć. Oprószyć solą, curry i pieprzem. Następnie posypać sezamem i mąką kukurydzianą. Dokładnie wymieszać, aby każda część miała mąkę. 2.  Kurczaka podsmażyć

Kuchnia Paulettes
MROŻONKI CZY WARTO JE JEŚĆ? SPOSÓB NA DOMOWE MROŻONKI 169

mikroorganizmy ) ⦁ podzielić na porcje ⦁ zamrozić DOMOWA CHIŃSKA MROŻONKA Potrzebujemy: ⦁ papryka czerwona 1 szt ⦁ papryka żółta 1 szt. ⦁ papryka zielona 1 szt. ⦁ marchew 3 szt. ⦁ papryczka chili  1 szt. ⦁ brokuł mały 1 szt. ⦁ dymka cebuli 1 szt.  ewentualnie czerwona cebula ⦁ dodatkowo pieczarki Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Papryki pokroić w paski. Marchew obrać i pokroić w cienkie słupki. Papryczkę

Kuchnia Paulettes