Dorada pieczona w maśle migdałowym z lubczykiem

Dorada pieczona w maśle migdałowym z lubczykiem

Dorada pieczona w maśle migdałowym z lubczykiem

Przepis na : obiad

Dorada pieczona w maśle migdałowym z lubczykiem Składniki – 2 porcje: Dorada – 2 sztuki Masło migdałowe – 3 łyżki Lubczyk suszony – 2 łyżeczki Sól gruboziarnista – 1 łyżeczka Kapary – 2 łyżki Suszone pomidory – 4 sztuki Oliwa z oliwek – 2 łyżki Czosnek – 2 ząbki Wykonanie: Masło migdałowe mieszamy z lubczykiem, solą, posiekanymi pomidorami, czosnkiem i kaparami. Dorady czyścimy i nacinamy skórę. Do środka ryby dajemy po 1 łyżce marynaty, a pozostałą częścią  nacieramy boki ryby. Rybę układamy w naczyniu ża... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bon Appetit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.