dietetyczna zupa – krem z brokuła. Można ją podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, a także z ryżem lub z makaronem. Polecam! Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 brokuł (można też użyć brokuła mrożonego) 1 niewielka marchewka 1 mały korzeń pietruszki kawałek selera pół niedużego pora 1 litr wody 1 ząbek czosnku Przyprawy: sól, pieprz, 3 kulki pieprzu
Blog z ApetytemPapardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wrzucamy cebulę, a gdy się zeszkli, dodajemy stopniowo pieczarki. Smażymy do przyrumienienia. Doprawiamy na koniec mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Studzimy. Mozzarellę kroimy w kostkę. Dodajemy do przestudzonych pieczarek. Brokuł kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do pozostałych składników. Całość oprószamy bułką tartą, mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kieszonki schabowe. Spinamy wykałaczką. Do głębokiego talerza wybijamy jajko. Oprószamy solą oraz pieprzem, mieszamy
Smaki Na Talerzutrzeba ugotować, a potem zapiec z mielonym mięsem ryżem. Nie jest to może kulinarna miss świata jeśli chodzi o wygląd, ale smakuje pysznie! Wtorek: Tarta na ziemniaczanym spodzie z brokułami i wędzoną szynką Spód tej tarty właściwie załatwia wszystko. Zrobiony jest z bardzo podobnych składników z jakich smaży się placki ziemniaczane. Masę trzeba najpierw, jak klasyczny spód, zapiec, a potem
Niedzielny kucharzidealna na kolacje: nie jest ciężka, ale dzięki zawartości ciecierzycy i tłuszczy roślinnych można sie nią najeść. Dodatek żurawiny nadaje delikatnej słodyczy, która świetnie uzupełnia smak surowego brokuła. Składniki: ♥ brokuł ♥ 500g ugotowanej ciecierzycy (lub z puszki - 500g waga po odsączeniu z zalewy) ♥ 1/2 czerwonej cebuli ♥ mały pęczek natki pietruszki ♥ 100g suszonej żurawiny ♥ 1/2 szklanki ziaren słonecznika ♥ 1/4 szklanki oliwy
Kasia SarnaInternet skrywa wiele ciekawy przepisów, a specjalistką w ich wyszukiwaniu jest Madzia :) Tym razem postanowiliśmy przygotować szybką – bo można ją przygotować w 25 minut zupę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!osobom na diecie. [embed]https://youtu.be/6EBahiyrw_4[/embed] Składniki na makaron z boczkiem w sosie brokułowym (3 porcje): około 300 g makaronu tagliatelle 200 g boczku (gotowany lub surowy) mały brokuł 2 ząbki czosnku 250 g śmietany 18% 5-6 suszonych pomidorów mała cebula 2 łyżki ziaren słonecznika sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Brokuła
e-PrzepisyKulinarneobserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu postanowiłem podzielić się dziś przepisem na wspaniały stir-fry z brokułem i pieczarkami. Ludzi często przerażają obco brzmiące nazwy. Mógłbym ten przepis nazwać makaronem
Vegan Tastesolo al palato, ma anche agli occhi dei più golosi ed esigenti. SKŁADNIKI 300 ml wody 1 łyżeczka spiruliny w proszku 40 g natki pietruszki 40 g brokułów 1 łodyga selera naciowego 1 jabłko 1 łyżeczka miodu **** INGREDIENTI 300 ml di acqua 1 cucchiaino di spirulina in polvere 40 g di prezzemolo fresco
La grande e la piccola cuocaprzekór robimy trochę zieleni w kuchni - prosta, delikatna zupa brokułowa rozgrzeje Was w te piękne, jesienne dni. Zupa brokułowa ze śmietanką Przepis na około. 4-5 porcji Potrzebujemy: 1 brokuł 1 pietruszka (mała) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki (małe) śmietanka sojowa - ok. 100-125 ml ok. 2 łyżeczki kurkumy 1/3 lub 1/2 łyżeczka curry
Bananowe Poleróżowo. W tym przepisie warzywa zachowują swój kolor i smak, są bardzo smaczne i pięknie się prezentują na talerzu. Ukiszone warzywa, po pasteryzacji. Składniki: 1 mały kalafior 1 mały brokuł 3 marchewki kilka baldachów kopru z nasionami lub po 1/2 łyżeczki/słoik nasion kopru kilka ząbków czosnku kawałek chrzanu (wielkości kciuka) zalewa: 3 litry wody + 3 łyżki soli Przygotowanie
Codziennik Kuchennyparę Mary Pickford i Douglasa Fairbanksa. Danie to składa się z makaronu fettuccine, parmezanu i masła. Jest wiele różnych kombinacji i wariacji tego przepisu. Do podstawowych składników można dodać brokuły, śmietanę, czosnek, pietruszkę, kurczaka, krewetki czy szparagi. U mnie miało powstać danie jak oryginał ale szybko okazało się że nie posiadam makaronu fettucine a w domu tylko bucattini, tak więc
Moje Małe Czarowaniebrokuła 5 pomidorów 5 ziemniaków kości schabowe lub porcja rosołowa 2 marchewki kawałek pora 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek … Czytaj dalej Kapuścianka z brokułem
czarrna od kuchnipuszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 1 mały jogurt naturalny 1-2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki … Czytaj dalej Sałatka z brokułem
czarrna od kuchni